Menu
Cosul tau

Erbicid Pulsar, 5 litri, Basf

Erbicid Pulsar®: spectru de combatere

Folosind erbicidul Pulsar® 40, creat de BASF, asigurati controlul eficient al buruienilor din cultura. Parte a sistemului de productie Clearfield® pentru floarea-soarelui sau orez, erbicidul Pulsar® 40 asigura un camp liber de buruieni pana la recoltare. Este suficienta o singura aplicare pentru a combate cu eficacitate dovedita cele mai dificile buruieni.

Produsul de erbicidare Pulsar® poate combate majoritatea buruienilor dicotiledonate si unele buruieni monocotiledonate anuale din culturile de floarea-soarelui Clearfield®, orez Clearfield®, soia, mazare si lucerna. Astfel, sunt sensibile la actiunea erbicidului, buruieni dicotile anuale precum Abutilon theophrasti (Teisor), Amaranthus spp. (Stir), Ambrosia elatior (Ambrozie), Datura stramonium (Ciumafaie), Solanum nigrum (Zarna), Xanthium strumarium (Cornaci). Pulsar® combate, de asemenea si buruieni monocotile anuale precum Digitaria sanguinalis (Meisor rosu), Echinochloa cruss-galli (Iarba barboasa), Setaria viridis (Mohor), Panicum milliaceum (Mei salbatic). Suplimentar, erbicidul BASF are efect de oprire a cresterii unor buruieni mono si dicotile perene precum: Cirsium arvense (Palamida), Convolvulus arvensis (Volbura), Sorghum halepense (Costrei), Agropyrum repens (Pir).


Buruieni combatute in functie de cultura:

 

  • Soia: buruieni anuale dicotiledonate si unele buruieni monocotiledonate.
  • Lucerna: Buruieni dicotiledonate anuale (Sinapis, Raphanus, Amaranthus, Solanum, Xanthium) si unele buruieni monocotiledonate.
  • Mazare: Buruieni dicotiledonate anuale (cu exceptia Polygonum, Chenopodium) si unele buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa)
  • Orez Clearfield®: Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale
  • Floarea-soarelui Clearfield®: Buruieni dicotile anuale (exclusiv Hibiscus, Portulaca, Chenopodium, Polygonum), partial buruieni monocotiledonate anuale), toate rasele parazitului Orobanche cumana (Lupoaie)

Daca terenurile sunt infestate cu buruieni graminee perene, se recomanda aplicarea unui erbicid graminicid specific postemergent. Buruienile perene precum palamida, volbura sau costreiul din rizomi sunt oprite din competitia cu plantele de cultura, dar pot regenera in functie de conditiile de mediu.


In conditii de seceta, se poate imbunatati combaterea buruienilor prin prasile efectuate la 7-10 zile dupa aplicarea de erbicid Pulsar® 40. In acest mod, veti distruge buruienile afectate mai rapid si veti ajuta la incorporarea erbicidului ramas pe suprafata solului in straturile superficiale.


Combatere lupoaie (Orobanche Cumana): Pulsar® 40 este singurul erbicid care combate perfect toate rasele parazitului Lupoaie. In special regiunea sud-estica a tarii este contaminate intens cu buruiana holoparazita Lupoaie. O contaminare moderata cu Orobanche se constata in judete precum Giurgiu, Teleorman, Bacau, sau Vaslui.


Imazamoxul din erbicid este translocate in planta de floarea-soarelui. Cantitatile mici de imazamox prezente in sistemul radicular al plantei distrug lupoaia in timp ce se ataseaza de radacinile florii-soarelui.


O combatere mai eficace a lupoaiei este posibila prin folosirea hibrizilor Clearfield® cu rezistenta genetica la Orobanche. Cea mai noua generatie a sistemului de productie, Clearfield® Plus, asigura atat o combatere superioara a buruienilor dificile si a Orobanche, cat si o calitate superioara a recoltei, comparativ cu sistemul Clearfield® sau alte sisteme de productie.

Specificatii tehnice
Substanta activaimazamox
Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Buruieni combatutedicotiledonate anuale, monocotiledonate anuale
Cantitate5 litri
Culturafloarea soarelui, lucerna, soia
Impotrivaardeiul broastei, ciumafaie, cornuti, costrei, hrisca urcatoare, iarba barboasa, iarba rosie, loboda, meisor, mohor, mustar salbatic, odos, palamida, pungulita, samulastra floarea soarelui, scanteiuta, teisor, trepadatoare, volbura, zarna
Momentul aplicariipostemergente
StareEC - concentrat emulsionabil
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha

*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.