Menu
Cosul tau

Fungicid Alcupral 50 PU, 30 grame, Alchimex

Substanta activa: 50% cupru metalic sub forma de oxiclorura de cupru

Conditionare: pulbere umectabila

Caracteristici: Alcupral 50 PU are actiune fungicid-bactericida de contact, cu eficienta ridicata in prevenirea si combaterea unora dintre cele mai pagubitoare boli ale plantelor, prin tratamente preventive aplicate inainte de/sau la aparitia primelor simptome de boala. Este foarte eficient in prevenirea si combaterea focului bacterian (Erwinia) la mar, par si gutui, prin tratamente pre si postflorale.

De asemenea, ALCUPRAL 50 PU poate fi aplicat si in toamna, ceea ce ajuta la o mai buna maturare a lemnului, dar si pentru a reduce presiunea de infectie cu boli din vii si livezi. Tratamentul trebuie efectuat atunci cand aproximativ jumatate din frunzele pomilor si vitei de vie au cazut.

 MODUL DE UTILIZARE: ALCUPRAL® 50 PU este omologat pentru tratamente in perioada de vegetatie, prin stropiri in volume normale de apa, la urmatoarele culturi, concentratii si doze:

CulturaAgentul de daunareConcentratia/Doza
MARRapanul (Venturia inaequalis)
Focul bacterian (Erwinia amylovora)
0,3% (4,5 kg/ha in 1500 l apa)
PARRapanul (Venturia pirina)
Focul bacterian (Erwinia amylovora)
0,3% (3 kg/ha in 1000 l apa)
PRUNPatarea rosie a frunzelor (Polystigma rubrum)
Ciuruirea frunzelor (Stigmina carpophylla)
Monilioza fructelor (Monilinia spp)
0,2% (2 kg/ha)
GUTUIFocul bacterian (Erwinia amylovora)0,3% (4,5 kg/ha)
CIRES, VISINPatarea frunzelor (Blumeriella jaapi)0,2% (2 kg/ha)
TOMATEMana (Phytophtora infestans)
Alternarioza (Alternaria solani)                            Basicarea (Xanthomonas vesicatoria)
Patarea pustulara (Pseudomonas tomato)
0,5 % (4-5 kg/ha)
CASTRAVETIMana (Pseudoperonospora cubensis)
Patarea unghiulara (Pseudomonas lacrymans)
0,5 % (4-5 kg/ha)
CEAPAMana (Peronospora destructor)0,5 % (4-5 kg/ha)
VITA DE VIEMana (Plasmopara viticola)3,0 kg/ha in 1000 l apa
CARTOFMana (Phytophtora infestans)3,0 kg/ha
FASOLEArsura comuna (Xanthomonas phaseoli)0,25% (2,5 kh/ha)

 

ALCUPRAL 50 PU se poate aplica impreuna cu unele produse autorizate pentru tratamentele de iarna-primavara (NUPRID OIL 004 CE), cu alte fungicide si insecticide, avandu-se in vedere recomandarile din tehnologiile de cultura privind cele mai eficiente asocieri, precum si cu unii fertilizanti foliari (MICROFERT–U sau MICROFERT–Fer). Este incompatibil cu produsele pe baza de sulf elemental.

 

MODUL SI TEHNICA DE APLICARE: ALCUPRAL® 50 PU se aplica cu echipamente de stropit prevazute cu dispozitive de agitare continua a solutiei din rezervor si bine reglate pentru asigurarea unei pulverizari cat mai fine si o acoperire cat mai buna a frunzelor pe ambele fete, a inflorescentelor si fructelor, a lastarilor, ramurilor si tulpinilor plantelor tratate.

COMPATIBILITATE: ALCUPRAL® 50 PU se poate aplica impreuna  cu unele produse autorizate pentru tratamentele de iarna-primavara (NUPRID OIL 004 CE), cu alte fungicide si insecticide, avandu-se in vedere recomandarile din tehnologiile de cultura privind cele mai eficiente asocieri, precum si cu unii fertilizanti foliari (MICROFERT–U sau MICROFERT–Fer). Este incompatibil cu produsele pe baza de sulf elemental.


*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha