Menu
Cosul tau

Fungicid Consento 450 SC, 5 litri

Fungicid Consento 450 SC, 5 litri
Lipsa Stoc
Fungicid Consento 450 SC, 5 litri
  • Stoc: ATENTIE: Acest produs nu mai este disponibil in oferta noastra!
  • Cod produs: alcd_0049
Vizualizari: 658
525,00Lei
Printeaza fisa de produs

Descriere

Consento 450 SC

Substante active: propamocarb clorhidrat 375 g/l + fenamidon 75 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)

Fungicid cu actiune sistemica si penetranta pentru combaterea bolilor la cartof si tomate

 

Modul de actiune

Consento este un produs cu mecanism dublu de actiune, sistemic si penetrant. Asupra manei actioneaza preventiv si curativ, eficacitatea sa fiind ridicata chiar daca este aplicat dupa instalarea si declansarea bolii. Datorita sistemicitatii deosebite a componentei propamocarb, care este absorbitaIn proportie de 100% in maximum 1 ora de la efectuarea tratamentului, efectul protector al fungicidului se transmite siIn organele nou formate. Propamocarb reduce dezvoltarea miceliului ciupercii, inhiba formarea zoosporilor si determina germinatia nepatogena a acestora. In planta, propamocarb stopeaza formarea membranei ciupercii, ceea ce duce in final la moartea acesteia. In concluzie, propamocarb are un mod de actiune asupra ciupercii patogene de tip inhibitor multisite. Acest mod de actiune face practic imposibila aparitia formelor de rezistenta la acest produs. Fenamidon are actiune penetranta si o distributie translaminara in plante. Asupra ciupercilor patogene actioneaza prin inhibarea respiratiei mitocondriale, impiedicand dezvoltarea miceliului, formarea sporangiilor si germinarea sporilor. Modul sau de actiune este similar cu cel de la strobilurine si famoxadon. Prin asocierea celor doua substante active, propamocarb si fenamidon, diferite ca mod de actiune, s-a realizat un efect sinergic pronuntat ce poate fi observat cu usurinta in conditii de camp datorita eficacitatii foarte bune asupra manei cartofului.

Modul de utilizare
Cartof

Consento 450 SC se utilizeaza pentru combaterea manei (Phytophtora infestans) la doza de 2 l/ha, in 1-3 tratamente preventive pe vegetatie, la interval de 8-12 zile. In situatia unor conditii extrem de favorabile pentru mana si a existentei unei rezerve infectioase mari, acest interval trebuie redus corespunzator. In cadrul programului de stropiri, produsul se recomanda a se utiliza incepand cu intrepatrunderea frunzelor din acelasi bilon, cand presiunea de infectie este mare. Volumul de solutie este de 200-400 l/ha. Pentru prevenirea aparitiei fenomenului de rezistenta se recomanda utilizarea lui Consento in alternanta cu fungicide din alte grupe chimice, diferite sub aspectul modului de actiune asupra ciupercii.


Tomate

Se utilizeaza pentru combaterea manei (Phytophtora infestans) la doza de 2 l/ha (0,2%), in 1-3 tratamente preventive, in intervalele de crestere intensiva pana la inflorit si dupa caderea florilor. Intervalul intre doua tratamente este de 8-12 zile. Timp de pauza: 3 zile.


*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.

Review-uri

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha