Menu
Cosul tau

Fungicid Flint Max 75 WG, 1 Kg, Bayer Crop Science

Flint Max 75 WG

Substante active: trifloxistrobin 250 g/kg + tebuconazol 500 g/kg
Formulare: WG (granule dispersabile in apa


Fungicid cu actiune sistemica si mesostemica pentru combaterea fainarii si putregaiului negru la vita de vie si a fainarii la morcov

 

Modul de actiune
Flint Max este un produs cu spectru larg de actiune datorita celor doua substante active din compozitia sa. Trifloxistrobin, gratie activitatii mesostemice, este puternic absorbit de catre stratul ceros al frunzelor, redistribuit pe suprafata foliara prin procesele de evapo-transpiratie si deopotriva in interiorul frunzelor datorita activitatii translaminare. El intrerupe ciclul de dezvoltare a ciupercii inca din stadiile primare, inhiband germinatia sporilor, cresterea tubului germinativ si formarea apresoriilor. Tebuconazol constituie un partener bun, fiind un produs cu actiune sistemica in plante. La scurt timp dupa tratament, tebuconazol patrunde in partile aeriene si este distribuit acropetal in interiorul tesuturilor, unde blocheaza extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor. Modul diferit de actiune si efectul complementar al celor doua substante active fac din Flint Max un produs deosebit de eficient si foarte bine adaptat pentru utilizarea in strategii antirezistenta.

Modul de utilizare
Vita de vie
Se foloseste in doza de 0,16 kg/ha in 1000 l apa) pentru combaterea fainarii (Uncinula necator) si a putregaiului negru (Guignardia bidwelli). Se recomanda aplicarea in 1-3 tratamente preventive, atat inainte cat si dupa inflorit, in alternanta cu produse din grupe chimice diferite. Perioada de acoperire este de 10-14 zile in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie.

 

Morcov

Pentru combaterea fainarii (Erysiphe umbelliferarum) se efectueaza 1-3 tratamente incepand cu primele semne de atac, la doza de 0,3 kg/ha in 1000 l apa.


Compatibilitate
Flint Max 75 WG este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia celor foarte alcaline (pe baza de Cu sau S) si a celor foarte acide. Pentru orice combinatie noua se va face un test de compatibilitate fizico-chimica.

 

Fig.1: Putregaiul negru - atac pe frunza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fig.2: Putregaiul negru - atac pe ciorchine


*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.

Specificatii tehnice
Substanta activatebuconazol, trifloxistrobin
Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate1 Kg
Culturamorcov, vita de vie
Cultura BIOnepotrivite
Pentru combatereafainarii, putregaiului
StareWG - granule dispersabile in apa
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha