Menu
Cosul tau

Fungicid Merpan 80 WDG, 1 kg, Adama

Intra in legatura cu specialistii nostrii:
COMENZI TELEFONICE: 0784.099.959 / 0745.756.405
CONSULTANTA PROTECTIA PLANTELOR: 0753.168.043

 

PROPRIETATI FIZICO CHIMICE: 
MERPAN 80 WDG este un fungicid organic din grupa dicarboximide, conditionat sub forma de granule fine, omogene ca dimensiune, fara tendinta de sfaramare, dispersabile in apa, de culoare beige, cu miros caracteristic, care contine 80% captan ca substanta activa. Nu contine coroziv.

 

 

MODUL DE ACTIUNE:
Produsul MERPAN 80 WDG este un fungicid de contact cu actiune preventiva si curativa locala asupra unui larg spectru de ciuperci fitopatogene. In functie de conditiile climatice prezinta remanenta de 10-20 de zile pe planta. Favorizeaza cicatrizarea ranilor. Aplicat conform recomandarilor nu produce fenomene de fitotoxicitate.

 

 

MOD DE INTREBUINTARE: 
Produsul MERPAN 80 WDG se foloseste in timpul vegetatiei prin stropiri aplicate in avertizare. Pentru obtinerea unor efecte maxime de combatere, tratamentele se aplica preventiv cand survin coditii de mansifestare a bolilor sau la apritia primelor simptome. Tratamentul cu MERPAN 80 WDG se poate repeta la un interval de 7-10 zile sau se poate alterna cu tratamente fungicide sistemice in functie de programul de combatere adoptat. MERPAN 80 WDG a fost omologat in Romania pentru urmatoarele culturi:

 

CULTURA

BOALA

DOZA

MAR

Rapan(Venturia inequlis)

 0.15%

TOMATE RASAD

Complex agenti patogeni de sol:
Cadera rasadurilor (Pythium debaranium) (Rhyzoctonia solani)
(Phytophora parasitica)

  1. (4-5 litri sol./mp)

TOMATE

Mana(Phytophora infestans)

 0.15%

FASOLE

Antracnoza(Colletotrichum lindemuthianum)

 0.15%

CASTRAVETI

Mana(Pseudoperenospora cubensis)

0.15% 

TUTUN RASAD

Caderea plantutelor(Phytium spp.
Rizoctonioza(Rhyzoctonia soalni
Mana(Peronospora tabacina)

  1. 0.3%-curativ
    0.125%-preventiv

Se utilizeaza volume normale de apa. Pentru culturile de camp unde se folosesc 300-800 l de solutie la ha, se va utiliza doza de 1.5-2.0 kg MERPAN 80 WDG/ha in functie de intensitatea atacului si de sensibilitatea solurilor.

 

TIMP DE PAUZA
Dupa aplicarea ultimului tratament si pana la recoltare trebuie sa treaca minim doua saptamani la cartof, fasole si mar si 3-4 saptamani la tomate.

 

 

COMPATIBILIATATE: 
Produsul MERPAN 80 WDG este compatibil cu majoritatea insectofungicidelor folosite in mod curent in Romania, cu exceptia polisulfurilor de calciu si bariu, a zemei bordeleze sau altora cu reactie alcalina. Nu este compatibil cu produsele uleioase. Pentru o utilizare corecta, consultati tabelele de compatibilitate.

 

Specificatii tehnice
Substanta activacaptan
Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate1 Kg
Culturacastraveti, fasole, mar, tomate, tutun
Cultura BIOnepotrivite
Pentru combatereaantracnozei, caderii plantutelor, manei, rapanului, rizoctoniozei
StareWG - granule dispersabile in apa
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.