Menu
Cosul tau

Fungicid SHAVIT 72 WDG, 20 gr

SHAVIT 72 WDG este un fungicid complex continand doua substante active (triadimenol si folpet), cu actiune sistemica si de contact impotriva celor mai importante boli care ataca culturile horticole:

- triadimenol (triazol), cu actiune sistemica si translocare acropetala, confera plantelor tratate protectie mai ales impotriva fainarilor si alternariozelor. Are efect rapid, preventiv, curativ si eradicant si manifesta actiune reziduala de lunga durata.

- folpet (ftalimida), cu actiune de contact contra unui mare numar de boli, in special manari, rapan si monilioze. Are actiune preventiva, impiedicand instalarea infectiilor de la suprafata frunzelor si lastarilor tineri, intervenind in blocarea respiratiei ciupercilor fitopatogene. Avand actiune multi-site, aceasta previne aparitia rezistentei patogenillor la aplicarea fungicidelor si ca urmare constituie un partener recomandat pentru fungicidele sistemice.

Cele doua substante active sunt complementare si sinergice iar prin combinarea lor intr-un singur produs se asigura largirea la maxim a spectrului de combatere, reducerea dozelor de substanta activa folosite si prevenirea instalarii rezistentei patogenilor.

RECOMANDARI DE APLICARE

Plantatii pomicole (mar):

Fungicidul SHAVIT 72 WDG se aplica incepand din faza de buton roz pana la caderea fiziologica a fructelor (iunie), la avertizare sau preventiv, la acoperire in functie de presiunea de infectie la interval de 10-12 zile. Stropirile se fac cu volum normal de solutie, folosind echipament terestru care sa asigure o pulverizare corespunzatoare astfel incat sa se trateze uniform intregul foliaj al pomilor.Vita de vie

SHAVIT 72 WDG se va aplica cu predilectie dupa inflorit pana la compactarea ciorchinilor pentru a asigura o protectie corespunzatoare contra fainarii dar si a manei si in secundar contra infectiilor de putregai cenusiu. In conditii severe de infectie cu mana (ploi frecvente si vreme calda), produsul se va alterna cu produse sistemice specifice impotriva manei.

Legume in camp:

Produsul se va aplica la avertizare in volum normal de apa in functie de gradul de dezvoltare al culturii.

 

Specificatii

Ambalaj - 0-1 kg
Omologari - Aviz Anul 1995
Tipologie plante - Legume, Vita de vie, zmeura, mure, capsun, Pomicultura
Clasa daunatori - Paduchi, Melci
Tip cultura - Culturi horticole, Vita de vie, Prun, Pomi fructiferi
Tip produs - Fungicid

*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.

Specificatii tehnice
Substanta activafolpet, triadimenol
Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate20 grame
Culturacastraveti, mar, par, pepeni, tomate, vita de vie
Cultura BIOnepotrivite
Pentru combatereaalternariozei, fainarii, manei, putregaiului, rapanului
StareWG - granule dispersabile in apa
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha