Menu
Cosul tau

Input ecologic impotriva tuta absoluta si musculita alba Voyager X, 10 ml, SemPlus

Descarca fisa tehnica si certifica eco

Produsul, prin compozitia sa, este Autorizat in temeiul Regulamentului European (CEE) Nr. 2092/91 si mentinut conform art. 16 aliniatul (3) litera (c) din Regulamentul nr. 834/2007 si 889/2008 ANEXA II, fiind certificat pentru a fi folosit in AGRICULTURA ECOLOGICA (BIO).

Voyager X – Formulă nouă: Inovație în Protecția Culturilor Ecologice

Voyager X reprezintă o evoluție semnificativă în controlul ecologic al dăunătorilor în agricultură. Acest insecticid de ultimă generație se bazează pe proprietățile unice ale kieselgurului, o substanță naturală cu capacitatea de a ataca eficient insectele prejudiciabile, inclusiv Tuta absoluta, într-un mod ecologic și sustenabil.

Caracteristici Cheie:

  1. Eficacitate Remarcabilă: Voyager X s-a dovedit a fi extrem de eficient în combaterea Tuta absoluta, un dăunător temut în culturile de tomate și alte plante solanacee. Formula sa îmbunătățită pe bază de kieselgur asigură o acțiune rapidă și precisă împotriva insectelor dăunătoare, reducând semnificativ impactul acestora asupra recoltelor.

  1. Spectru Larg de Acțiune: Pe lângă combaterea Tuta absoluta, Voyager X se remarcă prin abilitatea sa de a controla o gamă variată de insecte dăunătoare, inclusiv ploșnițe, afide, tripsuri și alții. Această capacitate îl face o alegere versatilă pentru protecția grădinilor și solariilor.

  1. Metodă Ecologică: Voyager X se bazează pe proprietățile naturale ale kieselgurului, evitând utilizarea substanțelor chimice sintetice nocive. Această abordare ecologică nu doar protejează culturile, ci și mediul înconjurător și sănătatea consumatorilor.

  1. Rezistență Redusă: Datorită mecanismelor multiple prin care acționează, Voyager X ajută la prevenirea dezvoltării rezistenței la tratamentele insecticide. Acest lucru înseamnă că produsul poate fi utilizat pe termen lung, menținându-și eficacitatea și în fața dăunătorilor care dezvoltă rezistență la alte produse.

  1. Aplicare Simplă: Voyager X este disponibil sub formă de pulbere fină, ușor de aplicat pe culturi prin pulverizare sau distribuire manuală. Formula sa este concepută pentru a adera eficient la suprafața plantelor, oferind o protecție pe termen lung.

  1. Siguranță pentru Beneficiari: Fiind un produs ecologic, Voyager X respectă normele stricte de siguranță pentru lucrători și consumatori. Absența reziduurilor chimice îl face o alegere excelentă pentru producția organică și culturile care sunt destinate consumului direct.

Kieselguhrul, cunoscut și sub numele de diatomit, este o substanță naturală poroasă care este formată din resturile fosilizate ale diatomeelor, organisme marine microscopice cu perete celular din silice. Această substanță are multiple utilizări, inclusiv în controlul dăunătorilor din culturile legumicole. Efectele insecticide ale kieselguhrului se datorează în principal structurii sale poroase și proprietăților sale abrazive.

Kieselguhrul are următoarele efecte insecticide:

Kieselguhrul, sau diatomitul, exercită acțiuni insecticide complexe bazate pe proprietățile sale fizice și structura sa poroasă. Structura sa unică, alcătuită din fosile ale diatomeelor (microorganisme cu perete celular din silice), conferă kieselguhrului multiple mecanisme prin care influențează insectele:

  1. Desiccație: Kieselguhrul acționează ca un agent de desiccație asupra insectelor. Prin atașarea fină a particulelor de kieselguhr pe suprafața corpului insectelor, aceste particule absorb pelicula lipidică protectoare, ceea ce duce la pierderea apei din corpul insectelor prin procesul de osmoză. Ca rezultat, insectele suferă de deshidratare severă și dezechilibre electroli­tice, ceea ce poate duce în cele din urmă la moartea lor.

  1. Dezorganizarea stratului cuticular: Kieselguhrul pătrunde în microstructura stratului cuticular al insectelor, deteriorându-l și slăbindu-l. Stratul cuticular este esențial pentru protecția insectelor împotriva pierderii de apă și a agenților externi. Prin intermediul acțiunii abrasive și a permeabilității sporite a kieselguhrului, acest strat cuticular devine compromis, ceea ce poate conduce la o funcționalitate anormală și la deshidratare rapidă.

  1. Blocajul articulațiilor și căilor respiratorii: Datorită naturii fine și a structurii poroase, particulele de kieselguhr pot pătrunde în articulații, pliuri și alte regiuni ale corpului insectelor. Acest lucru poate provoca perturbări în mișcarea și funcționarea articulațiilor, ceea ce afectează capacitatea insectelor de a se deplasa și de a se hrăni. În plus, particulele de kieselguhr pot obstrua căile respiratorii ale insectelor, reducând eficiența schimbului de gaze și contribuind la dificultăți respiratorii.

  1. Inhibarea hrănirii și comportamentului: Prezența kieselguhrului pe suprafețele plantelor poate determina insectele să evite zona tratată. Aceasta se poate datora atât efectelor iritante ale particulelor fine de kieselguhr asupra antenelor și picioarelor insectelor, cât și disconfortului creat de contactul cu pulberea abrazivă. Ca rezultat, insectele pot fi împiedicate să se hrănească sau să depună ouă pe plantele tratate.

În final, acțiunea insecticidă a kieselguhrului este rezultatul interacțiunii complexe dintre structura sa poroasă, proprietățile abrazive și modul în care acestea influențează integritatea și funcționalitatea insectelor. Aceste efecte biologice multiple fac din kieselguhr un instrument interesant în gestionarea dăunătorilor din culturile legumicole, în special în contextele care promovează practici agricole sustenabile și minimizarea utilizării pesticidelor chimice.

Conținut:

0,5% - SiO2 * nH2O (kieselguhr)

0,5% - K2O * x(H2O)

Modalitate de aplicare:

2% (100ml în 5l de apă) – aplicare foliară

1% (1L în 100 litri apă) – tratarea foliei prin sprayere directă

0,5% (5L în 1000L de apă / 1000 mp) – tratarea solului

Aplicarea se face toamna, imediat după eliberarea solariilor prin sistemul de picurare.

ATENȚIE! Pentru eficiență maximă se recomandă un tratament toamna și un tratament primăvara, la identificarea primilor adulți de Tuta Absoluta respectiv musculița albă.

Depozitare:

La loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de îngheț (5-25 grade C).

Conținut declarat:
0,5% SiO2 · nH2O (kieselguhr)
0,5% K2O ·????x(H2O)
Bacillus Licheniformis (1 x 10^7 ufc/ml)
Bacillus Polymyxa (1 x 10^6 ufc/ml)
Bacillus Pumilus (1 x 10^7 ufc/ml)
Bacillus Subtilis (1 x 10^7 ufc/ml)
Lot: vezi pe ambalaj
Data fabricației: vezi pe ambalaj
Valabilitate: 24 de luni de la data fabricației
Depozitare: La loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale
soarelui și de îngheț (5-25 grade Celsius)

 

Vezi si prezentarea video a produsului:

Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate10 ml
Culturatomate
Cultura BIOpotrivite
Efect asupra albinelorfara
Mirossesizabil
Modul de actiuneconctact, sistemic
Scapa demusculita alba, tuta absoluta
StareEC - concentrat emulsionabil
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual
Caracteristici generale - Agricultura bio
Input agricolagent de daunare
Specificatii tehnice
Substanta activaBacillus Thuringiensis, Lysinibacillus Sphaericus

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.
Etichete: Voiager