Scopul fertilizării  este de a obține un randament ridicat, menținând în același timp calitatea solului  și a mediului. Oxigenul, carbonul, hidrogenul și, parțial, azotul în natură circulă liber. Toți ceilalți nutrienți intră în plante prin rădăcinile din sol. Cel mai bine este să verificați cu atenție compoziția solului și a îngrășământului. Experții din acest domeniu au enumerat cele mai frecvente greșeli de fertilizare.


1. Înainte de a construi grădina, nu trimitem solul pentru analiză.


Înainte de a proiecta o grădină, este mai bine să trimiteți proba de sol la analiză. Procedând astfel vom evita greșelile în fertilizare sau asigura o dieta echilibrata pentru plantele noastre.


2 . Varul stins, care acționează rapid, dar este agresiv pentru organismele vii din sol, în special pentru râme și rădăcinile plantelor.

 

Prin urmare, agenții pe bază de calcar și dolomit sunt utilizați, spre exemplu, Plantella Calcivite , care reduce aciditatea solului și a plantelor, face posibilă creșterea disponibilității anumitor elemente nutritive.

 

3.În același timp solul organic se fertilizează.


Ne vom asigura că nu fertilizăm simultan și adăugăm soluții pentru a reduce aciditatea solului, deoarece acest lucru ar duce la accesul dificil la anumite substanțe nutritive.


4. Pentru fertilizarea organică se utilizează gunoi de grajd proaspăt.


Nu folosim gunoi de grajd proaspăt, deoarece poate deteriora rădăcinile plantelor.5. Gunoi de grajd nu este compost.


Adăpostul pentru gunoaie ar trebui să fie compostat, perioada de compostare de cel puțin 6 luni este ideală, deoarece la acel moment majoritatea buruienilor sunt dizolvate.


6. Când cumpărați îngrășăminte organice, nu verificați compoziția


La momentul achiziționării, citiți întotdeauna instrucțiunile de pe ambalajul îngrășământului. Îngrășămintele organice trebuie să conțină cât mai multă materie uscată posibil și cât mai multă materie organică posibilă. Utilizăm numai îngrășămintele de cea mai bună calitate, de exemplu, Plantella Organik  , deoarece acestea conțin o proporție maximă de materie uscată și organică și sunt dezinfectate împotriva buruienilor  și a bolilor .


7 . Îngrășămintele organice sub formă de peleți sunt digerate în sol.


Este ideal să udați  solul mai întâi sau să îl afânați, apoi îndreptați terenul și apoi presați peleții. Acoperim peleții cu un strat subțire de pământ.

1