De fiecare data cand vine primavara, imi propun sa invat cum sa plantez o gradina. Insa fiind prinsa in viata de adult mai mult decat mi-as dori, nu apucam niciodata sa incerc acest hobby. In schimb, aceasta perioada a venit la fix pentru mine, iar asa m-am hotarat sa imi plantez mica mea gradina. Cred ca este distractiv, iar cea mai buns parte este cs ajung ss culeg rodul muncii mele, la propriu. Tot acest hobby este mai mult decst sa plantezi o gradina, inveti cum sa faci o gradina sa prospere si sa produca cat mai mult posibil.

In aceasta postare, va voi arata cum plantez o gradina cu ierburi in ghivece, plante aromatice si, de asemenea, cum plantez diferite seminte. Kit-urile de gradinarit de la SemPlus m-au ajutat enorm in acest process.

Iata cateva kit-uri distractive de gradinarit, care ii pot invata atat pe copii, cat si pe adulti sa planteze o gradina de legume, cum sa o intretina si cum sa cultive produse minunate de care se vor bucura curand!
CUM SA PLANTEZI O GRADINA

Pentru prima data am inceput cu plantele aromatice, deoarece pot fi plantate in ghivece si pastrate in interior pentru udare si monitorizare usoara. O lista de plante de gradina pe care le pot ingriji in interior sunt: ​​coriandru, patrunjel, lavanda, salvie, oregano si rozmarin.

Totul a devenit mult mai distractiv in momentul in care au dorit si copiii mei sa ia parte la acest proces, astfel, ei au invatat o data cu mine ce presupune plantarea unei gradini. Pe langa faptul ca mica mea gradina prindea contur, copiii au invatat despre acest domeniu in timp ce s-au jucat alaturi de mine.

Dupa ce am plantat cateva plante aromatice, am mutat ghivecele in interior pentru a avea grija de ele.

Dupa prima experienta placuta, ne-am dorit sa plantam fructele si legumele pe care le consumam cel mai des. Astfel, am comandat seminte de ardei, seminte de tomate si castraveti, si nu in ultimul rand capsuni, care sunt fructele noastre preferate.

Intrebarea cea mai frecventa din partea copiilor a fost “cand rasar fructele si legumele”, astfel am creat un joc in a ghici cate seminte vor rasari. Le-am explicat procesul prin care trec fructele si legumele pana in momentul in care vom ajunge sa le savuram, iar copiii au înțeles rapid ca este vorba de rabdare si mai ales grija pe care trebuie sa o purtam plantelor.

Daca ati cautat idei de gradinarit in aceasta primavara, categoria casa si gradina este perfecta pentru a va ajuta sa incepeti procesul de plantare a unei gradini. Aceasta activitate va fi perfecta pentru a invata cum sa plantati o gradina singuri sau cu copiii.

O gradina cu flori mereu inflorita, indiferent de anotimp, poate sa para o realizare imposibil de atins. Insa nu e nevoie decat de putina ambitie, de cateva informatii esentiale si de o dragoste pentru tot ce e frumos, iar aceasta poate deveni o realitate chiar in curtea ta.

Acum asteptam nerabdatori ca semintele sa rasara si sa ne bucuram de roadele muncii noastre.