Este momentul sa alegeti semintele! Pentru unii dintre voi poate este tarziu, pentru altii este prea devreme. Indiferent de categoria din care faceti parte, vreau sa va atrag atentia asupra unui soi de rosii deosebit care nu trebuie sa va lipseasca din gradina – rosia de gradina gigant de la Florian.

 

 

 

Horticultor fiind de peste 30 de ani, cu studii inalte cum ar spune unii, am fost foarte placut impresionata de aceasta tomata, in opinia mea completa in ceea ce priveste gustul. Toti cautam fructul perfect care trebuie sa ne ameteasca neuronii si sa ne teleporteze in copilarie. Eu spun ca acesta este soiul!!! Pe o scara de 1 la 10 in ceea ce priveste gustul ar trebui sa spunem ca si staful firmei Carlsberg – probabil cea mai buna rosie! Culmea este ca nu numai eu o apreciez! Provin dintr-un sat de oameni gospodari, legumicultori bulgari de la Selimno, refugiati in Romania in 1789 pe mosia marelui ban Grigore Baleanu, de unde li se trage si numele – sarbi de la Baleni. Ei bine, la noi la Baleni, fiecare familie are de la cateva plante la cateva sute in cultura. Toate pietele din Bucuresti sunt pline de rosiile sarbilor din Baleni.

 

 

 

 Acesta soi merita atentia voastra totala! Daca va doriti gustul rosiilor de altadata, gustul salatei de rosii in care inmuiati o coaja de paine si va simteati satui, rosia de gradina gigant de la Florian este alegerea. Daca veti fi interesati, la segmentul consultanta – tehnologii de cultura pentru profesionisti si nu numai, incepand de maine, veti avea toate informatiile necesare pentru a obtine o planta sanatoasa, curata si plina de fructe dulci si zemoase. Imi permit sa va exprim si opinia mea de gospodina – din fructele acestui soi se obtine cel mai gustos bulion.

Accesand www.dingradinacucoanei.ro veti putea vedea toate produsele pe care le-am facut utilizand fructele acestui soi de tomata. Va promit ca merita asteptarea, va promit ca va fi regina mesei dumneavoastra zilnice.

 

O seara proaspata va doresc!

 

 

Dr.ing. Lucia Lupea