Culturea usturoiului comun.

 

Materialul biologic pentru plantare se produce centralizat sau in fiecare unitate. Bulbii se pastreaza peste iarna in locuri special amenajate, asigurand conditii optime de umiditate si temperature.

Plantarea are loc toamna, intre 01-20 octombrie sau primavara timpuriu, in prima decada a luni martie. Se aleg bulbii bine dezvoltati de la periferia discului care se dezinfecteaza inainte de plantare. Cantitatea de bulbi pentru un hectar este de 800 kg in toamna si 600 kg in primavara.

 

 

Lucrarile de ingrijire constau in 2-3 prasile mecanice, 1-2 prasile manuale pe rand, fertilizare suplimentara (100-200 kg/ha azotat de amoniu, 150-200 Kg/ha superfosfat si 80-100 Kg/ha sulfat de potasiu la hectar), irigarea culturii in perioadele secetoase cu norme de udare de 250-300 mc apa la hectar, combaterea bolilor si daunatorilor.

Recoltarea se face in luna iulie-august cand bulbii au ajuns la maturitate, tulpina falsa nu mai este suculenta, iar frunzele sunt ingalbenite. Dupa recoltare bulbii se lasa pe camp, timp de 4-5 zile pentru a se usca.

Productia care se poate obtine este de 4-6 tone/hectar.