MMB, sau "moisture content at which mechanical damage occurs" este un termen utilizat în industria porumbului  pentru a descrie punctul la care porumbul devine prea umed și se deteriorează prin manipulare mecanică, cum ar fi transportul sau manipularea în depozit. Acest punct este determinat prin testarea porumbului pentru conținutul de umiditate și evaluarea gradului de deteriorare prin manipulare mecanică.

 

Valorile MMB variază în funcție de calitatea porumbului, cum ar fi gradul de maturitate, starea de uscare și calitatea în sine a boabelor. De exemplu, un porumb mai copt sau mai ușor deteriorat va avea un conținut mai mare de umiditate la care se produce daune mecanice decat un porumb mai proaspat si mai bine uscat.

 

Este important să se țină cont de MMB atunci când se manipulează porumbul, deoarece depozitarea sau transportarea porumbului cu conținutul de umiditate peste MMB poate duce la pierderi semnificative din cauza deteriorării mecanice. Unii furnizori de porumb pot furniza informații despre MMB pentru porumbul lor, iar alții pot oferi teste pentru a determina conținutul de umiditate și gradul de deteriorare mecanică.