Menu
Cosul tau

DRIPPER WSP, Insectosupresor, imunostimulator pentru legume, 100 grame

DRIPPER WSP este un insectosupresor, imunostimulator și bioprotector ecologic general formulat pe bază de microorganisme antagoniste față de factorii patogeni și de dăunătorii din sol și substraturile din solarii/grădini.

Acesta are în compoziția sa spori de Bacillus spp. în cantități optime (1 x 10^7 cfu / g) și T. harzianum (1 x 10^8 cfu/g).

Sporii tuturor acestor microorganisme produc antibiotice naturale și biotoxine cu o acțiune insecticidă și fungicidă extrem de puternică împotriva dăunătorilor din ordinele diptera, lepidoptera, coleoptera și hemiptera (afide, musculițe, molii, fluturi, omizi, viermi, păianjeni, nematozi).

De asemenea, DRIPPER WSP acționează extrem de eficient împotriva bolilor culturilor fixe: mana, fuzarioza, septorioza, sclerotinia, rugina, pătarea brună, pătarea cafenie, mucegaiurile, rapănul, focul bacterian, etc.

DRIPPER WSP este recomandat a fi aplicat în toate tipurile de legume și fructe în solarii și în câmp deschis. Microorganismele conținute în DRIPPER WSP, pe lângă rolul bioprotector, asigură disponibilizarea și fixarea N, P și K într-o formă asimilabilă de către plante în așa fel încât plantele să se poată dezvolta sănătos.

Metoda de aplicare:

Picurare la rădăcină: 100g în 500-1000 litri apă / 100 metri pătrați

Sunt recomandate minim 6 aplicări / ciclu de vegetație

Conținut:

Acizi humici și fulvici min. 35%

Ascophylum Nodossum min. 1%

Bacillus Licheniformis 1 x 10^7 ufc/g

Bacillus Polymyxa 1 x 10^7 ufc/g

Bacillus Pumilus 1 x 10^7 ufc/g

Bacillus Subtilis 1 x 10^7 ufc/g

T. Harzianum 1 x 10^8 ufc/g

B. Megatherium 1 x 10^7 ufc/g

Azospirillium spp. 1 x 10^7 ufc/g

P. Fluorescens 1 x 10^7 ufc/g

Enzime naturale și vitamine

Microelemente și aminoacizi

Timp de pauza intre tratamente: 14 zile.

Compatibilitate: A se testa. Incompatibil cu fungicidele cuprice și de sinteză.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Descrierea microorganismelor conținute în produs:

PSEUDOMONAS FLUORESCENS

Caracteristici generale

Pseudomonas fluorescens are flageli multipli. Are un metabolism extrem de versatil și poate fi găsit în sol și în apă. Este un aerob obligatoriu, dar anumite tulpini sunt capabile să folosească nitrat în loc de oxigen ca acceptor final de electroni în timpul respirației celulare.

Temperaturile optime pentru creșterea P. fluorescens sunt 25–30°C. Este pozitiv la testul oxidazei. Este, de asemenea, o specie bacteriană nezaharolitică.

Proprietăți de biocontrol

Pseudomonas fluorescens prezintă proprietăți de biocontrol, protejând rădăcinile plantelor  împotriva ciupercilor parazite precum Fusarium sau oomycete Pythium, precum și a unor nematode fitofage.

Pseudomonas fluorescens induce rezistență sistemică în planta gazdă, astfel încât poate rezista mai bine atacului unui agent patogen adevărat. 

De asemenea, Pseudomonas fluorescens: 

  • Depășește alți microbi (patogeni) din sol, de exemplu, prin siderofori, oferind un avantaj competitiv la captarea fierului.
  • Produce compuși antagonistici altor microbi din sol, cum ar fi antibioticele de tip fenazină sau cianura de hidrogen.

Pseudomonas fluorescens produce metabolitul secundar 2,4-diacetilfloroglucinol (2,4-DAPG), compusul care s-a dovedit a fi responsabil pentru proprietățile antifitopatogenice și de control biologic al acestor tulpini.

BACILLUS SUBTILIS

Tulpinile de Bacillus subtilis își manifestă capacitatea de biocontrol în principal prin activitate inhibitoare asupra creșterii agenților patogeni ai plantelor, precum și prin inducerea rezistenței sistemice la plante și prin competiția pentru nișe ecologice cu agenții patogeni din proximitatea plantelor.

Bacillus subtilis colonizează rădăcinile plantelor și atacă direct agenții patogeni din sol. De asemenea, stimulează plantele să-și activeze rezistența naturală, care poate acționa pentru a controla agenții patogeni foliari.

Bacillus subtilis crește cel mai bine la 37 °C și are un timp de dublare de 30 min.

Bacillus subtilis produce surfactină, un antibiotic natural secundar care reprezintă în sine o lipopeptidă ciclică care este cunoscută ca având o acțiune insecticidă orală, atunci când este ingerată de insecte. Acești compuși amfifili cum este surfactina oferă un avantaj major în competiția cu alți microbi prezenți în mod natural în tractul digestiv al insectelor.

De asemenea, surfactina are un efect de purtător de cationi care pot acționa ca un inhibitor al enzimelor digestive ale insectelor.  

BACILLUS LICHENIFORMIS

Bacillus licheniformis este o bacterie omniprezentă, saprofită, comună din sol, care contribuie la ciclul nutrienților și prezintă activitate antifungică.

Este o bacterie gram-pozitivă, mezofilă. Temperatura optimă de creștere este de aproximativ 50 °C, deși poate supraviețui la temperaturi mult mai ridicate. Temperatura optimă pentru secreția enzimatică este de 37 °C. Poate exista sub formă de spori latenți pentru a rezista la medii dure sau în stare vegetativă când condițiile sunt bune.

Capacitatea mare de secreție a serin proteazei alcaline a făcut din B. licheniformis una dintre cele mai importante bacterii în producția industrială de enzime.

BACILLUS POLYMYXA

Paenibacillus polymyxa, cunoscut și sub numele de Bacillus polymyxa, este o bacterie Gram-pozitivă capabilă să fixeze azotul. Se găsește în sol, țesuturi vegetale, sedimente marine și izvoare termale. B. Polymyxa prezintă un rol major în ecosistemele forestiere și în aplicațiile directe ca biofertilizant și agent de biocontrol în agricultură. 

Polymyxa poate fi folosit cu succes ca inoculant de sol în agricultură și horticultură. S-a demonstrat că biofilmele de P. polymyxa care cresc pe rădăcinile plantelor produc exopolizaharide care protejează plantele de agenți patogeni. Interacțiunile dintre această specie bacteriană și rădăcinile plantelor au demonstrat o dezvoltare spectaculoasă a perișorilor absorbanți.

BACILLUS PUMILUS

Bacillus pumilus este un bacil Gram pozitiv, aerob, care formează spori, care se găsește în mod obișnuit în sol.

Tulpina GB34 de Bacillus pumilus este utilizată ca ingredient activ în fungicidele agricole. Creșterea bacteriei pe rădăcinile plantelor împiedică germinarea sporilor Rhizoctonia și Fusarium.

Bacillus Pumilus este implicat de asemenea în procesul de transpirație și schimb de gaze al plantelor și influențează în mod direct creșterea și dezvoltarea acestora.

Bacillul combate o serie factori patogeni ai plantelor, fiind dovedit științific ca fiind un fungicid extrem de eficient.

BACILLUS MEGATHERIUM

Bacillus Megatherium este cunoscut ca fiind clasa de microorganisme care se ocupă de deblocarea și disponibilizarea fosforului la nivelul rizosferei. Odată ajuns pe sol, acesta începe să descompună la nivel molecular fosforul, transformându-l în nutrient ușor asimilabil de către plante. Bacillus Megatherium este responsabil de asemenea de o parte din descompunerea materiei vegetale rezultate în urma recoltării, și, totodată de descompunerea fosfaților minerali într-o formă asimilabilă de plante.

TRICHODERMA HARZIANUM

Trichoderma harzianum spp este unul dintre cele mai cunoscute microorganisme ca fiind un foarte bun antifungic natural. Sporii de trichoderma harzianum suprima activitatea factorilor patogeni de la nivelul rizosferei, dar și a celor instalați pe părțile aeriene ale plantelor.

Trichoderma harzianum spp. acționează extrem de rapid asupra bolilor de la nivelul solului, prin concurență dar și prin suprimare directă.

Cel mai bun efect îl are împotriva Botrytis, Fusarium și Penicillium, această clasă de microorganisme este folosită pentru controlul celor mai cunoscute boli ale legumelor, fructelor și cerealelor (septorioză, mălură, făinare, pătare, mozaic, ofilirea vasculară etc.).

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.