Menu
Cosul tau

Erbicid Agro Glyfo Green 360 SL, 1 litru, Solarex

Erbicid Agro Glyfo Green 360 SL, 1 litru, Solarex
Erbicid Agro Glyfo Green 360 SL, 1 litru, Solarex
45,00Lei

Erbicid total pe baza de glifosat pentru combaterea tuturor buruienilor

Omologat in Romania cu Certificatul de Omologare nr. 2252/13.02.2004

Ce este Agro-Glyfo si pentru ce se foloseste?

Este un erbicid sistemic total care se aplica pe buruienile rasarite. Dupa aplicare este preluat prin frunze si translocat in radacini, pe care le usuca, ducand in final la uscarea intregii plante.

Primele semne de ofilire ale buruienilor apar dupa 24 de ore iar in circa 3 saptamani, in functie de specie, se usuca complet. In toata aceasta perioada solul nu trebuie lucrat si nici plantele taiate, pentru ca erbicidul sa poata ajunge la radacini.

Combate toate buruienile si nu este selectiv pentru culturi, de aceea trebuie evitata atingerea acestora cu solutie.

Cand si cum se aplica Agro-Glyfo?

Se aplica atunci cand buruienile sunt suficient de mari pentru a asigura o suprafata optima de contact cu solutia de stropit. Buruienile anuale trebuie sa acopere solul iar cele perene sa fie pana in faza de inflorire.

Daca este umiditate excesiva sau temperaturi ridicate si seceta, care conduc la ofilirea si stresarea buruienilor, aplicarea erbicidului nu este recomandata deoarece efectul sau va fi minim.

Unde se aplica Agro-Glyfo?

Se poate aplica pe terenuri necultivate sau cultivate cu conditia ca plantele de cultura sa nu intre in contact cu erbicidul.

Recomandari de utilizare:

Inainte de semanat: se asteapta ca buruienile sa creasca pana la 10-15 cm, apoi se erbicideaza cu Agro-Glyfo dupa care, la o saptamana, se poate semana.

Pe miristi: dupa recoltarea culturii, se lasa un timp ca buruienile perene sa creasca suficient, se aplica Agro-Glyfo, dupa care solul se mentine nelucrat aproximativ 3 saptamani.

Inainte de recoltare: daca culturile de cereale sunt imburuienate, cu doua saptamani inainte de recoltare se aplica Agro-Glyfo, care pe langa uscarea buruienilor, va face si desicarea culturii.

In plantatiile de pomi si vita de vie: aplicarea se face cand buruienile au cca.20 cm. Este recomandata folosirea ecranelor de protectie sau eliminarea prealabila a lastarilor pomilor si butucilor de vita de vie, care pot intra in contact cu solutia de stropit.

In pepiniere pomicole si silvice: Agro-Glyfo se aplica atunci cand buruienile au cca. 15-20 cm. Pentru puietii cu talie mica se folosesc ecrane de protectie la pompa. O aplicare trebuie sa se faca si inainte de infiintarea pepinierei.

Pe canale, drumuri, cai ferate: Agro-Glypho se aplica atunci cand buruienile au rasarit in numar cat mai mare. Buruienile perene trebuie sa nu fi depasit faza de inflorire.

Stadiul omologarilor produsului in Romania:

CulturaOrganismul daunatorDoza
Livezi pe rodBuruieni monocotile si dicotile anuale
Buruieni monocotile si dicotile perene
3 l/ha
4 l/ha
Vita de vieBuruieni monocotile si dicotile anuale
Buruieni monocotile si dicotile perene
3 l/ha
4 l/ha
MiristiBuruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene3-4 l/ha
Terenuri fara destinatie agricolaBuruieni monocotile si dicotile anuale
Buruieni monocotile si dicotile perene
3 l/ha
4 l/ha
Terasamente de
cale ferata
Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene3-4 l/ha

Alte recomandari:

  • Se va folosi un volum de solutie la hectar cat mai redus (100-200 l) pentru a se evita scurgerile de pe frunze iar apa utilizata va fi curata.
  • Se va evita aplicarea pe o vreme instabila cand pot surveni precipitatii in primele 5-6 ore.
  • Se va evita aplicarea pe timp de vant pentru ca produsul poate fi deviat pe culturile vecine sau pe randurile de plante.
  • Cand predomina speciile de buruieni dicotiledonate, doza de erbicid va fi mai mare sau se pot face amestecuri cu erbicide antidicotile. Buruienile monocotiledonate sunt mai sensibile la glifosat.
  • Buruienile anuale sunt mai sensibile la glifosat in primele faze de crestere iar cele perene in faze mai tarzii.

Dupa erbicidare se curata pompa si se spala rezervorul pentru a elimina urmele de erbicid.
Agro-Glyfo se poate aplica si numai pe vetre de buruieni, cu pompa de spate cu o concentratie a solutiei de 2 % (200 ml in 10 l apa).
Agro-Glyfo nu lasa reziduuri si remanenta in sol. Din acest punct de vedere, nu necesita un anumit interval de asteptare pana la infiintarea urmatoarei culturi.

Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Buruieni combatutedicotiledonate anuale, dicotiledonate perene, monocotiledonate anuale, monocotiledonate perene
Cantitate1 litru
Culturamiriste, mar, vita de vie, terasamente de cale ferata, terenuri necultivate
Impotrivaardeiul broastei, hirusor, iarba barboasa, loboda, lungurica, mazariche, meisor, mohor, musetel, palamida, piciorul cocosului, podbal, susai, trepadatoare, troscot, turita, urzica moarta, ventrilica, volbura
Momentul aplicariipostemergente
StareSL - concentrat solubil
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual
Specificatii tehnice
Substanta activaglifosat acid

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.