Menu
Cosul tau

Erbicid Dual Gold 960 EC, 100 ml, Syngenta

Substante active: S-metolaclor 960 g/l

Mod de prezentare: 100ML

Formulare: concentrat emulsionabil

Erbicidul sistemic Dual Gold 960 SC are ca substanta activa S-metolaclor 960 g/l si este partenerul ideal in preemergenta pentru diverse programe tehnologice la cultura de floarea-soarelui.

Acesta asigura combaterea superioara si de lunga durata in special a buruienilor graminee, dar si a unor buruieni cu frunza lata. Ramane activ si nu se deplaseaza din zona de germinare a buruienilor.

Este bine cunoscut faptul ca Dual Gold 960 SC prezinta o solubilitate ridicata, actionand in stratul superior al solului, chiar si la cantitati mici de precipitatii.

Mod de actiune: Dual Gold 960 EC este un erbicid selectiv ce face parte din grupa acetanilidelor. Este preluat prin coleoptil in timpul germinatiei semintelor si in cursul perioadei de rasarire. Astfel buruienile sunt distruse inainte, in timpul sau imediat dupa rasarire.
Preluarea prin radacini este mai redusa decat preluarea prin coleoptil. Erbicidul Dual Gold 960 EC este degradabil biologic si nu are nici o restrictie in rotatia culturilor. La o aplicare corecta, durata de actiune a produsului este de 4-6 saptamani.

Mod de utilizare: 

 • Asemenea tuturor erbicidelor care actioneaza asupra partilor subterane ale buruienilor, o umiditate suficienta in sol este conditia principala pentru obtinerea unor rezultate bune cu Dual Gold 960 EC.
 • Precipitatiile sau o irigare dupa tratament inlesnesc patrunderea produsului in stratul superficial al solului.
 • In cazul unei secete prelungite se pot evita riscurile miscorarii eficacitatii erbicidului prin incorporare superficiala (cu combinatorul) sau irigare.
 • Dual Gold 960 EC, singur sau in amestec, poate fi aplicat pe toate solurile cu exceptia celor extrem de nisipoase ce contin sub 1% substanta organica (humus).
 • Doza trebuie corectata in functie de continutul de substanta organica al solului, doza superioara aplicandu-se germinativ, fara bulgari si bine maruntit.
 • Evitati stropirea culturilor adiacente ce se afla in afara ariei tinta.
 • Folositi duze antideriva si reglati presiunea la nivelul optim (2-3 bari).
 • ppi - inainte de semanat cu incorporare, in conditii de seceta.
 • Incorporarea se va efectua superficial (cu combinatorul), nu mai adanc de 3-4 cm.
 • Preemergent - imediat dupa semanat, inainte de rasarirea culturii si a buruienilor.
 • In cazul utilizarii la legumele infiintate prin rasad, Dual Gold 960 EC se va aplica inainte de plantarea rasadurilor.
 • Eficacitatea optima a tratamentului se obtine în conditii de pregatire buna a patului germinativ, fara bulgari, bine maruntit in primavara, dupa aratura de toamna.

Pregatirea solutiei:

 • Echipamentul trebuie sa fie curat si calibrat corespunzator.
 • Se adauga in rezervor jumatate din cantitatea de apa necesara, se porneste sistemul de agitare si se adauga cantitatea masurata de Dual Gold 960 EC.
 • Se completeaza cu restul de apa.
 • Se mentine sistemul de agitare in functiune pe toata durata tratamentului.
 • Cand se foloseste in amestec cu un alt produs, se verifica mai intai compatibilitatea cu produsul respectiv, dupa care se va adauga in rezervor Dual Gold si apoi partenerul de amestec.
 • In cazul in care partenerul de amestec este sub forma solida solubila, se adauga intai acest produs si apoi Dual Gold.

Volum de apa:  DUAL GOLD 960 EC ambalat la 100 ml se aplica intr-o cantitate de apa de 30 L;

 • 200-300 litri/ ha la conopida de toamna, tomate producere rasad, varza, vinete, tutun;
 • 200-400 litri/ ha la cartof, ceapa din arpagic si ceapa semanata direct, fasole, morcovi, pepeni verzi, porumb, soia, tomate semanate direct in camp si transplantate;
 • 300-500 litri/ ha la arbusti fructiferi (zmeur, mur, afin, coacaz negru);
 • 300 litri/ ha la capsun pentru fructe si stoloni.

Spectru de combatere: 

 • Buruieni sensibile - Digitaria sanguinalis (Meisor), Digitaria ischaenum (Meisor), Echinochloa crus-galli (Iarba barboasa), Panicum miliaceum (Mei), Setaria spp. (Mohor verde), Galinosoga parviflora (Busuioc salbatic), Apera spica-venti (Iarba vantului), Alopecurus mysoroides (Coada vulpii), Lolium spp. (Reigras);
 • Buruieni moderat sensibile: Amaranthus spp. (Stir), Capsella bursa-pastoris (Traista ciobanului), Portulaca oleracea (Iarba grasa), Sorghum bicolor (Sorg bicolor), Sorghum halapense (Costrei), Chenopodium spp., (Spanac salbatic), Mercurialis annua (Trepadatoare).

 
Compatibilitate: Dual Gold 960 EC este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare folosite in mod curent in Romania. Inainte de utilizarea unui amestec se va consulta tabelul de compatibilitate si se va face un test. Intrucat sortimentul de soiuri de plante cultivate este in continua schimbare, este indicat ca amestecurile sa fie in prealabil testate din punct de vedere al fitotoxicitatii pe soiul care urmeaza a fi tratat.

 

Alte informatii necesare:

 • Grupa toxicologica: ATENTIE
 • Cititi cu atentie eticheta produsului inainte de utilizare!

DOZE RECOMANDATE

Cultura

Buruieni combatute

Momentul aplicatii

Doza per litruDoza per 100 ml

ARBUSTI FRUCTIFERI (ZMEUR, MUR, AFIN, COACAZ) - Mono si unele dicotiledonate din samanta;preemergent1.2 l/ha in300-500 l apa sau 100 ml/ 25 l apa pt. 830 mp;

ARDEI GRAS - Mono si dicotiledonate anuale;preemergent1.2 l/ha in 300-500 l apa sau 100ml in  25 l apa pt. 830 mp

CAPSUN - Mono si unele dicotiledonate din samanta;preemergent1.2 l/ha in 300-500 l apa sau 100 ml in  25 l apa pt. 830 mp

CARTOF - Monocotiledonate anuale;preemergent1-1.5 l/ha in 200-400 l sau 100 ml in 30 l apa pt 1000 mp

CEAPA DIN ARPAGIC - Mono si dicotiledonate anuale (mohor, busuioc salbatic);preemergent1 l/ha in 200-400 l apa sau 100 ml in 30 l apa pt 1000 mp

CEAPA SEMANATA DIRECT - Mono si dicotiledonate anuale;preemergent0.8-1 l/ha in 200-400 l apa sau 100 ml in 30 l apa pt 1000 mp

CONOPIDA DE TOAMNA - Mono si dicotiledonate anuale;preemergent1.2 l/ha in 200-300 l apa sau 100 ml 25 l apa pt 830 mp

FASOLE - Mohor, iarba barboasa, meisor, stir, spanac salbatic, zamosita; preemergent (in conditii de umiditate)1-1.5 l/ha sau 100 ml in 30 l apa pt 1000 mpppi 3 cm (in conditii de seceta)

FASOLE DE GRADINA - Mono si dicotiledonate anuale (mohor, busuioc salbatic); preemergent1 l/ha in 200-400 l apa sau 100 ml in 30 l apa pt 1000 mp

FLOAREA SOARELUI - Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, meisor, costrei) si unele dicotiledonate anuale (stir, spanac salbatic)ppi 3-4 cm (in conditii de seceta)1-1.5 l/ha sau 100 ml in 30 l apa pt 1000 mp;preemergent (dupa semanat in conditii de umiditate)In de fibra sau uleiMonocotiledonate anuale(mohor, iarba bartoasa, meisor) si unele dicotiledonate anuale (stir, spanac salbatic, zamosita); preemergent (in conditii de umiditate)1-1.5 l/ha-ppi 3 cm ( in conditii de seceta)

MORCOV - Mono si dicotiledonate anuale; preemergent0.8-1 l/ha in 200-400 l apa sau 100 ml in 30 l apa pt 1000 mp

PEPENI VERZI - Mono si dicotiledonate anuale;preemergent0.8-1 l/ha in 200-400 l apa sau 100 ml in 30 l apa pt 1000 mp

PORUMB - Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, meisor, costrei)si unele dicotiledonate anuale (stir, spanac salbatic, zamosita)ppi 3-4 cm1-1.5 l/ha in 200-400 l apa; preemergent (dupa semanat in conditii de umiditate)

SFECLA DE ZAHAR - Monocotiledonate anuale; preemergent1.2 l/ha-Monocotiledonate anuale si unele dicotiledonateppi 3-4 cm 1.2-1.5 l/ha; preemergent 1.5 l/ha

SOIA - monocotiledonate anuale(mohor, iarba barboasa, meisor) si unele dicotiledonate (stir, spanac salbatic, zamosita) ppi 3-4 cm1-1.5 l/ha in 200-400 l apa;

TOMATE SEMANATAE IN CAMP, TOMATE TRANSPLANTATE - Mono si dicotiledonate anuale (mohot, busuioc salbatic); preemergent1 l/ ha in 200-400 l apa sau 100 ml in  30 l apa pt 1000 mp

TOMATE (PRODUCERE RASAD) - Mono si dicotiledonate anuale; preemergent 0.25 ml/ mp in 200-300 l apa

TUTUN - Monocotiledonate si unele dicotiledonate anuale; Preemergent1 l/ha in 200-300 l apa

VARZA - Monocotiledonate si dicotiledonate anuale; Preemergent1.2 l/ha in 200-300 l apa sau 100 ml in 25 l apa pt 830 mp

VINETE - Monocotiledonate anuale din seminte si dicotiledonate;Preemergent1.2 l/ha in 200-300 l apa sau 100 ml in  25 l apa pt 830 mp

 

Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Buruieni combatutedicotiledonate anuale, monocotiledonate anuale
Cantitate100 ML
Culturaafine, arbusti fructiferi, ardei, capsun, cartof, ceapa, coacaze, conopida, fasole, floarea soarelui, in, morcov, mure, pepeni, porumb, rapita, sfecla de zahar, soia, sorg, tomate, tutun, varza, vinete, zmeura
Impotrivabusuiocul salbatic, costrei, iarba barboasa, iarba grasa, meisor, mohor, spanacul salbatic, stir salbatic, zamosita
Momentul aplicariipreemergente
StareEC - concentrat emulsionabil
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual
Specificatii tehnice
Substanta activaS-metolaclor

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.