Menu
Cosul tau

Erbicid Kerb 50 W, 20 grame, Dow AgroSciences

Erbicid Kerb 50 W, 20 grame, Dow AgroSciences
Intra in legatura cu specialistii nostrii:
COMENZI TELEFONICE: 0784.099.959 / 0745.756.405
CONSULTANTA PROTECTIA PLANTELOR: 0753.168.043

KERB 50 W

Producator: Dow AgroSciences, SUA

Substanta activa: Propizamid 50%

Mod de prezentare: 100 g, 20 g

Erbicid sistemic, selectiv, folosit in pre/postemergenta, pentru combaterea buruienilor monocotile anuale, unele monocotile perene, precum si a unor buruieni dicotiledonate din culturile de lucerna, trifoi, salata, sfecla de zahar. Asigura o combatere foarte buna a cuscutei in conditiile aplicarii unei tehnologii corespunzatoare.  

Mod de actiune: Kerb 50 W este un erbicid sistemic, selectiv, folosit in pre/postemergenta, pentru combaterea buruienilor monocotile anuale, unele monocotile perene, precum si a unor buruieni dicotiledonate din culturile de lucerna, trifoi, salata, sfecla de zahar. Asigura o combatere foarte buna a cuscutei in conditiile aplicarii unei tehnologii corespunzatoare. Kerb 50 W actioneaza prin absorbtie radiculara. De aceea, pentru a asigura o combatere eficienta a buruienilor, este important ca dupa aplicarea tratamentului, solul sa aiba o umiditate suficienta (prin ploaie sau irigare).

Principalele buruieni combatute:

Buruieni monocotiledonate: Alopecurus myosuroides, Avena fatua, Agropyron repens, Bromus spp., Dactylis glomerataDigitaria spp., Echinochloa Crus-galiLolium spp., Poa spp., Setaria spp. Buruieni dicotiledonate: Amaranthus spp., Stellaria mediaChenopodium albumConvolvulus arvensisCuscuta spp., Capsella bursa pastorisRaphanus raphanistrumThlaspi arvenseEquisetum arvensePapaver rhoeasPolygonum spp., Portulaca oleraceaSolanum nigrumUrtica spp., Veronica spp.

CulturaBuruieni combatuteDoza
Lucerna (veche)Monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene4,0-5,0 kg/ha
Trifoi (vechi)Monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene4,0-5,0 kg/ha
SalataMonocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene2,0-3,0 kg/ha

CulturaBuruieni combatuteDoza
Sfecla de zahărCuscuta (Cuscuta spp.)4,0 kg/ha
Molid (pepiniere)Monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene5,0 kg/ha

Mod de utilizare: In cazul culturilor de lucerna si trifoi, pentru combaterea cuscutei, Kerb 50 W se aplica primavara devreme (dupa prima coasa), cand cuscuta incepe sa germineze. Combaterea buruienilor este favorizata in cazul in care, dupa aplicarea erbicidului, se inregistreaza precipitatii. Pentru combaterea celorlalte buruieni sensibile la propizamid, Kerb 50 W poate fi aplicat toamna, in preemergenta (zone ploioase sau cu posibilitati de irigare) sau primavara in postemergenta cat mai timpuriu (buruienile pana in faza de 2 frunze). 

La salata se poate aplica preplant sau la 7-10 zile de la transplantare, inainte de aparitia buruienilor. In lipsa precipitatiilor, este necesara irigarea terenului pentru a optimiza eficacitatea produsului. Este important sa se respecte timpul de pauza de 6 saptamani pana la recoltare. 

La sfecla de zahar se aplica in stadiul de 6-8 frunze, la aparitia primelor semne de infestare cu cuscuta. Se recomanda folosirea unui volum ridicat de apa de 500-600 l/ha. 

In cazul pepinierelor de molid, se pot face tratamente cu Kerb 50 W nu mai tarziu de 1 luna dupa transplantat. 

Restrictii privind rotatia culturilor: Culturile de salata, fasole, mazare, ridichi, trifoi, lucerna pot fi infiintate imediat dupa recoltarea culturilor la care s-a folosit Kerb 50 W. 

La 4-5 luni dupa aplicarea Kerb 50 W se pot cultiva ceapa, usturoi, cartof, varza, tomate, ardei, alte culturi legumicole, floarea soarelui. 

La 9-10 luni dupa aplicarea Kerb 50 W se pot cultiva cereale si porumb. 

Timpul de pauza pana la recoltare este de 6 saptamani. 

Compatibilitate: In preemergenta, poate fi aplicat in amestec cu alte erbicide omologate. In postemergenta nu se recomanda combinarea cu alte produse. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de compatibilitate si se va face un test practic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha

*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.