Menu
Cosul tau

Fungicid Cantus, 1 kg, Basf

Date tehnice Fungicid CANTUS


• Substanță activă: 500 g/kg boscalid
• Formulare: Granule dispersabile în apă

• Număr certificat omologare: 2760/27.03.2008

 

Avantaje Fungicid CANTUS


• O nouă clasă chimică și un nou mod de acţiune în combaterea putregaiului cenușiu, asigurând o eficacitate excelentă
• Efect secundar împotriva făinării

• Reduce nivelul lacazei din must
• Protejează calitățile strugurilor și ale vinului

 

Omologări Fungicid CANTUS
 

Vita de vie
Boli combatute: Putregaiul cenusiu
Doza: 1,0-1,2 kg/ha
Mod aplicare: Se aplica o data pe an in unul din urmatoarele stadii - la sfarsitul infloritului, inainte de inchiderea ciorchinelui, intrarea in parga

Rapita de toamna si primavara
Boli combatute: Putregaiul negru
Doza: 0,2-0,5 kg/ha
Mod aplicare: Se aplica de la faza de 3 frunze pana la inflorescenta dezvoltata complet

Rapita de toamna si primavara
Boli combatute: Alternarioza
Doza: 0,2-0,5 kg/ha
Mod aplicare: Se aplica de la faza de inflorescenta dezvoltata complet pana cand 10% din silicve au ajuns la marimea finala


 

Mod de acțiune Fungicid CANTUS


Cantus este un fungicid pe baza de boscalid din grupa carboxamide. Substanta activa actioneaza asupra complexului II al ciclului Krebs al agentului patogen, ducand la stoparea producerii de energie in celule. Cantus determina inhibarea germinarii sporilor si a formarii tubului germinativ.

 

Mod de utilizare Fungicid CANTUS


Vita de vie
Fungicidul Cantus se poate aplica intr-un program de combatere anti-botrytis specific fiecarei zone. Pentru un bun management al rezistentei se recomanda un singur tratament pe sezon, in unul din urmatoarele stadii ale vitei de vie: sfarsit de inflorit; inainte de inchiderea (compactarea) ciorchinelui; inceputul intrarii in parga.

• Se recomanda o buna acoperire a ciorchinilor cu solutia de stropit.
• Timp de pauza pana la recoltare: 21 zile pentru vita de vie.
• Numarul maxim de tratamente pe sezon recomandat: 1 tratament.

Rapita de toamna si primavara
Pentru combaterea Plenomodus lingam (putregaiului negru) se pot aplica maxim 2 tratamente/sezon (o aplicare in toamna si una in primavara) pe perioada de vegetatie BBCH 13 – 57, respectiv de la faza de 3 frunze pana la faza de inflorescenta dezvoltata complet.

Pentru combaterea Sclerotina sclerotiorum (putregaiul alb) si Alternaria sp. (alternariozei) se pot aplica maxim 2 tratamente/sezon, la un interval de minim 14 zile intre tratamente, pe perioada de vegetatie BBCH 57 – 71, respectiv de la faza de inflorescenta dezvoltata complet pana cand 10% din silicve au ajuns la marimea finala.


• Numar maxim de tratament pe sezon: 2 tratamente
• Timp de pauza pana la recoltare: este determinat de stadiile de aplicare.

 

Pregatirea soluției 


Se umple rezervorul masinii de tratat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.

 

Tehnica de aplicare


Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a fungicidelor, utilizate in mod obisnuit la cultura de vita de vie si rapita. Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul folosit si de cultura, respectiv 200-1000 l/ha pentru vita de vie si 100–400 l/ha pentru cultura de rapita.

 

Compatibilitate


Cantus este in general miscibil cu insecticide, fungicide, regulatori de crestere, precum si cu ingrasaminte foliare. Este insa recomandata utilizarea integrala a acestor eventuale amestecuri, imediat dupa pregatire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati sau faceti un test de compatibilitate pentru un amestec nou.

 

Curățarea echipamentului


Utilajele vor fi spalate cu jet de presiune, in zone special amenajate, prevazute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spalare.

 

Măsuri de igienă și protecția muncii


A se evita contactul cu pielea, ochii si imbracamintea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protecţie. Pastrati separat imbracamintea de lucru. Nu mancati, nu beti si nu fumati in timpul utilizarii.

A se pastra ferit de produse alimentare, bauturi si produse furajere, seminte sau ambalajele acestora. Mainile si/sau fata trebuie sa fie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului. A nu se lasa la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alapteaza, batranilor si altor persoane neautorizate, si in zonele de acces ale animalelor.

 

Măsuri de prim ajutor


Indepartati imediat toata imbracamintea contaminata. Daca apar stari de rau consultati un medic.
Ambalajul, eticheta si/sau fisa de siguranta a produsului trebuie prezentate medicului.

Dupa inhalare: Repaus, aer proaspat, asistenta medicala. 
Dupa contactul cu pielea: Se spala imediat cu apa si sapun. In caz de iritatie cereti sfatul medicului.
Dupa contactul cu ochii: Spalati imediat ochii afectati cel putin 15 minute sub apa curgatoare cu pleoapele deschise; consultati un oftalmolog.

Dupa ingerare: Clatiti imediat gura si apoi beti multa apa, solicitati ajutor medical. Se va provoca voma numai la recomandarea unui centru toxicologic sau a medicului. Nu se va induce niciodata vomitatul si nici nu se va administra nimic pe cale bucala, daca persoana accidentata este inconstienta sau se plange de crampe.
Antidot: Nu se cunoaşte un antidot specific. Tratament simptomatic (decontaminare, funcţii vitale).

 

Măsuri de protecția mediului


Nu se va aplica pe terenurile agricole adiacente surselor de apa sau pe alte culturi decat pe cele recomandate. Nu descarcati pe sol/in subsol. Nu goliti in canale de scurgere/ape de suprafata/ape subterane. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata.

Pentru protectia organismelor acvatice respectati o zona tampon netratata de 15 m pana la apele de suprafata. SP1 - A nu se contamina apa cu produsul sau cu ambalajul. A nu se curata echipamentul de aplicare in apropierea apelor de suprafata. A se evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din ferme sau drumuri.

Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate1 kg
Culturarapita, vita de vie
Cultura BIOnepotrivite
Pentru combatereaputregaiului
StareWG granule dispersabile in apa
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual
Specificatii tehnice
Substanta activaboscalid

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.