- Disponibilitate: Disponibil
- Producator: Syngenta
- Cod produs: ntagr_0362
Azoxistrobin: Actioneaza ca inhibitor al respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al patogenului. Intervine in ciclul biologic al ciupercii, in principal in timpul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei. Prezinta preluare graduala si activitate sistemica locala (translaminara) in frunze. Activitate preventiva. Difenoconazol: Prezinta actiune preventiva si curativa. Actioneaza prin blocarea biosintezei steroizilor in membranele celulare ale fungilor. Actiune sistemica locala si usoara translocare acropetala.
Recomandari de utilizare:
- Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.
- Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.
- Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.
- Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala.
- Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale.
- Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale.
- Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor.
- Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa.
- Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor.
- Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate.
- Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare.
- Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului.
- Ceapa verde: 5 frunze adevarate.
- Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala.
Intervalul dintre tratamente se adaptateaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie. La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme. (foarte ridicate).
Omologari: Ardei camp, sere si solarii, Capsun, Zmeura camp, sere si solarii, Castraveti camp, sere si solarii, Ceapa din arpagic si semanata direct, Ceapa verde camp, Conopida camp, Dovlecei camp, sere si solarii, Fasole verde (camp) si fasole (camp),Mazare camp, Morcovi, Pastarnac, Patrunjel camp, Pepeni galbeni camp, sere si solarii, Pepeni verzi camp, sere si solarii, Praz camp, Ridichi, Hrean camp, Salata (sere), Salata (spatii protejate),Spanac, Telina camp, sere si solarii, Tomate camp, sere si solarii, Usturoi camp
Cultura | Agenti patogeni combatuti | Doza l/ha | Volumul de apa min-max(l/ha) | Numar maxim tratamente | Interval intre tratamente | Timp de pauza pana la recoltare(zile) |
---|---|---|---|---|---|---|
Pepeni galbeni si verzi, camp, sere si solari | Fainare, patare cafenie | 1l/ha | 500-1500 litri | 3 | 8 zile | 3 zile |
Tomate, Vinete (sere si solarii) | Alternarioza, fainare, mana, putrgaiul cenusiu, patare cafenie | 1l/ha | 500-1000 litri | 3 | 8-10 zile | 7 |
Ardei - sere si solarii | Alternarioza, fainare, mana, putrgaiul cenusiu, patare cafenie | 1l/ha | 500-1000litri | 2 | 10 zile | 7 |
Fasole verde (camp) | Fainare, mana | 1l /ha | 300-1200 litri | 2 | 12 zile | 7 |
Morcovi pastarnac,patrunjel camp | Alternarioza,fainare,putregaiul alb | 1l/ha | 200-600 litri | 3 | 14 zile | 14 |
Capsun, zmeura camp, sere si solarii | Antracnoza, fainare, patare alba | 1 l/ha | 300-1200 litri | 2 | 7 zile | 3 |
Castraveti camp, sere si solarii | Fainare, patare cafenie | 1l/ha | 500-1500 litri | 3 | 10 zile | 3 |
Mazare camp | Antracnoza,fainare,mana,patare alba | 1 l/ha | 300-1200 litri | 2 | 14 zile | 14 |
Dovlecei camp,sere si solarii | Fainare, patare cafenie | 1l/ha | 500-1500 litri | 3 | 10 zile | 3 |
Conopida camp | Albumeala cruciferelor,alternarioza,fainare,mana,putregaiul alb/negru,patarea alba/neagra | 1l/ha | 200-600 litri | 2 | 14 zile | 14 zile |
Praz camp | Alternarioza,patare,rugina,mana, patare cafenie | 1l/ha | 200-1000 litri | 2 | 12 zile | 21 zile |
Salata sere si spatii protejate | Cercosporioza, mana salatei, putregauil alb, patarea neagra a frunzelor, alternarioza | 0,8 l/ha | 300-1200 litri | |||
Spanac | Alterioza, fainare, mana, putregaiul alb, putrgaiul negru, patare alba, patarea neagra a frunzelor, albumeala cruciferelor | 1l/ha | 500-1200 litri | 2 | 12 zile | 14 zile |
Telina camp,sere si solarii | Alterioza, fainare, putregaiul alb, Septorioza | 1l/ha | 200-1000 litri | 2 | 14 zile | 14 zile |
Sfaturi de aplicare: volum de apa
1000 litri/ ha la tomate sere si solarii, vinete sere si solarii, ardei camp, sere si solarii
500-1500 litri/ ha la dovlecei camp si sere, castraveti camp si sere, pepeni galbeni camp si sere, pepene verde camp si sere
300-1200 litri/ ha la fasole verde camp, fasole camp, salata camp si sere, mazare camp, capsun si zmeur camp si sere
300-600 litri/ ha la ceapa semanata direct, ceapa din arpagic, usturoi camp, ceapa verde camp
200-600 litri/ ha la varza camp, varza de Bruxelles camp, morcovi, pastarnac si patrunjel camp, hrean si ridichi camp, conopida camp, broccoli camp
200-1000 litri/ ha la telina camp si sere, praz camp,
300-600 litri/ ha la ceapa semanata direct, ceapa din arpagic, ceapa verde, usturoi camp
Omologari
Cultura: Ardei camp sere si solarii
Agenti patogeni combatuti:
Alternarioza(Alternaria solani), Fainare(Leveilula taurica), Mana (phytophtora infestans), Putregaiul cenusiu(botritis cinerea), Patarea cafenie (Cladosporium Fulvum)
Doza recomandata | Nr. maxim de aplicari | Timp de pauza pana la recoltare | Zona tampon pana la apa de suprafata |
---|---|---|---|
1 l/ha | 2 - intervalul minim dintre tratamente este de 8-10 zile | 7 zile | 15 m |
Stadiul de utilizare: aparitia celei de-a 10 frunze, pana la coacere
Clasificare si securitate
Clasificare
| ATENTIE |
---|---|
Fraze de pericol | H302, H317, H332, H410 |
Fraze de precautie
|
|
Alte restrictii de utilizare | Preveniti prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata. Nu contaminati apa pentru irigatii sau de uz menajer si nici elesteele, santurile, lacurile, sistemele de drenare etc., atunci cand se elimina resturile. Nu contaminati apa, alimentele, furajele, semintele sau ambalajele acestora. Nu imprastiati produsul in aproprierea surselor de apa sau pe alte culturi decat pe cea recomandata. Respectati o zona tampon netratata de 15 m pana la apa de suprafata. |
Caracteristici generale | |
Aplicanti | Personal instruit, Populatie, Profesionisti |
Cantitate | 1 L |
Cultura | ardei, broccoli, capsun, castraveti, ceapa, conopida, dovlecei, fasole, hrean, mazare, morcov, pastarnac, patrunjel, pepeni, praz, ridichi, salata verde, telina, tomate, usturoi, varza, vinete |
Cultura BIO | nepotrivite |
Pentru combaterea | alternariozei, antracnozei, cercosporiozei, fainarii, manei, patarilor, putregaiului, ruginii, septoriozei |
Stare | SC - suspensie concentrata |
Tip de aplicare | pulverizeaza rezidual |
Specificatii tehnice | |
Substanta activa | azoxistrobin, difenoconazol |