Menu
Cosul tau

Fungicid Ortiva Top, 10 ml, Syngenta

Fungicid foliar preventiv şi curativ, cu spectru larg de acţiune împotriva agenţilor patogeni, fiind recomandat să se utilizeze la culturile legumicol
Compoziție: 200 g/l (18.2% g/g)azoxistrobin +125 g/l (11.4% g/g)difenoconazol
Familia Chimică:StrobilurineTriazoli
Formulare:suspensie concentrată
Mod de acțiune: preventiv, curativ, contact, sistemic local, translaminar
Ortiva Top conţine două ingrediente active (azoxistrobin şi difenoconazol) cu activitate de contact şi sistemică locală şi translaminară.

Azoxistrobin: Acţionează ca inhibitor al respiraţiei mitocondriale, blocând ciclul energetic al patogenului. Intervine în ciclul biologic al ciupercii, în principal în timpul germinaţiei sporilor şi în timpul iniţierii penetrării în ţesuturile plantei. Prezintă preluare graduală şi activitate sistemică locală (translaminară) în frunze. Activitate preventivă. Difenoconazol: Prezintă acţiune preventivă şi curativă. Acţionează prin blocarea biosintezei steroizilor în membranele celulare ale fungilor. Acţiune sistemică locală şi uşoară translocare acropetală.

Recomandari de utilizare:

- Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.

- Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.

- Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.

- Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala.

- Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale.

- Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale.

- Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor.

- Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa.

- Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor.

- Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate.

- Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare.

- Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului.

- Ceapa verde: 5 frunze adevarate.

- Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala.

Intervalul dintre tratamente se adaptateaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie. La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme. (foarte ridicate).

Omologari: Ardei câmp, sere și solarii, Căpșun, Zmeură câmp, sere și solarii, Castraveți câmp, sere și solarii, Ceapă din arpagic și semănată direct, Ceapă verde câmp, Conopidă câmp, Dovlecei câmp, sere și solarii, Fasole verde (câmp) și fasole (câmp),Mazăre câmp, Morcovi, Păstârnac, Pătrunjel câmp, Pepeni galbeni câmp, sere și solarii, Pepeni verzi câmp, sere și solarii, Praz câmp, Ridichi, Hrean câmp, Salată (sere), Salată (spații protejate),Spanac, Țelină câmp, sere și solarii, Tomate câmp, sere și solarii, Usturoi câmp

Cultura

Agenti

patogeni combatuti

Doza l/ha

Volumul de apa

min-max(l/ha)

Numar maxim

tratamente

Interval intre

tratamente

Timp de pauza pana

la recoltare(zile)

Pepeni galbeni si verzi, camp, sere si solariFainare, patare cafenie1l/ha500-1500 litri     3    8 zile    3 zile
  Tomate, Vinete
    (sere si solarii)
 
Alternarioza, fainare, mana, putrgaiul cenusiu, patare cafenie1l/ha500-1000 litri       3    8-10 zile          7
Ardei - sere si solariiAlternarioza, fainare, mana, putrgaiul cenusiu, patare cafenie1l/ha  500-1000litri         2    10 zile        7
   Fasole verde
           (camp) 
Fainare, mana1l /ha300-1200 litri         2   12 zile          7
Morcovi pastarnac,patrunjel camp

Alternarioza,fainare,putregaiul alb

1l/ha200-600 litri         3   14 zile       14

Capsun, zmeura camp, sere si solarii

Antracnoza, fainare, patare alba1 l/ha  300-1200 litri        2     7 zile         3

Castraveti camp, sere si solarii

Fainare, patare cafenie1l/ha500-1500 litri      3   10 zile        3
Mazare campAntracnoza,fainare,mana,patare alba1 l/ha300-1200 litri     2  14 zile       14
Dovlecei camp,sere si solariiFainare, patare cafenie1l/ha  500-1500 litri      3   10 zile          3
Conopida campAlbumeala cruciferelor,alternarioza,fainare,mana,putregaiul alb/negru,patarea alba/neagra1l/ha  200-600 litri       2   14 zile    14 zile
Praz campAlternarioza,patare,rugina,mana, patare cafenie1l/ha 200-1000 litri      2   12 zile     21 zile
Salata sere si spatii protejate  Cercosporioza, mana salatei, putregauil alb, patarea neagra a frunzelor, alternarioza0,8 l/ha300-1200 litri
SpanacAlterioza, fainare, mana, putregaiul alb, putrgaiul negru, patare alba, patarea neagra a frunzelor, albumeala cruciferelor1l/ha  500-1200 litri   2   12 zile      14 zile

Telina camp,sere si solarii

Alterioza, fainare, putregaiul alb, Septorioza1l/ha 200-1000 litri    2    14 zile      14 zile

Sfaturi de aplicare: volum de apa

1000 litri/ ha la tomate sere și solarii, vinete sere și solarii, ardei câmp, sere și solarii
500-1500 litri/ ha la dovlecei câmp și sere, castraveți câmp și sere, pepeni galbeni câmp și sere, pepene verde câmp și sere
300-1200 litri/ ha la fasole verde câmp, fasole câmp, salată câmp și sere, mazăre câmp, capșun și zmeur câmp și sere
300-600 litri/ ha la ceapă semănată direct, ceapă din arpagic, usturoi câmp, ceapă verde câmp
200-600 litri/ ha la varză câmp, varză de Bruxelles câmp, morcovi, păstârnac și pătrunjel câmp, hrean și ridichi câmp, conopidă câmp, broccoli câmp
200-1000 litri/ ha la țelină câmp și sere, praz câmp,
300-600 litri/ ha la ceapă semanată direct, ceapă din arpagic, ceapă verde, usturoi câmp

Omologari

Cultura: Ardei camp sere si solarii

Agenti patogeni combatuti:

Alternarioza(Alternaria solani), Fainare(Leveilula taurica), Mana (phytophtora infestans), Putregaiul cenusiu(botritis cinerea), Patarea cafenie (Cladosporium Fulvum)

Doza recomandată

Nr. maxim de aplicări

Timp de pauză până la recoltare

Zona tampon până la apa de suprafață

1 l/ha

2 - intervalul minim dintre tratamente este de 8-10 zile

         7 zile

             15 m

Stadiul de utilizare: aparitia celei de-a 10 frunze, pana la coacere

 

Clasificare si securitate

Clasificare

 

ATENȚIE

Fraze de pericol

H302, H317, H332, H410

 

Fraze de precauție

 

  • P101: Dacă este necesară consultarea medicului, ţineţi la îndemână recipientul sau eticheta produsului.
  • P102: A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • P261: Evitaţi să inspiraţi praful/ fumul/ gazul/ ceaţa/ vaporii/ spray-ul.
  • P273: Evitaţi dispersarea în mediu.
  • P280: Purtaţi mănuşi de protecţie/îmbrăcăminte de protecţie/ echipament de protecţie a ochilor/ echipament de protecţie a feţei.
  • P302 + P352: ÎN CAZ DE CONTACT CU PIELEA spălaţi cu multă apă şi săpun.
  • P304 + P340+P312: ÎN CAZ DE INHALARE transportaţi victima la aer liber şi menţineţi-o în stare de repaus, într-o poziţie confortabilă pentru respiraţie. Sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine.
  • P333 + P313: ÎN CAZ DE iritarea a pielii sau de erupţie cutanată: consultaţi medicul.
  • P362 + P364: Scoateţi îmbrăcămintea contaminată şi spălaţi-o înainte de reutilizare.
  • P391: Colectaţi scurgerile de produs.
  • P501: Aruncaţi conţinutul/ recipientul la o unitate autorizată pentru colectarea deşeurilor.

Alte restricții de utilizare

      
        Preveniți prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafaţă.
Nu contaminați apa pentru irigaţii sau de uz menajer şi nici eleşteele, şanţurile, lacurile, sistemele de drenare etc., atunci când se elimină resturile.
Nu contaminați apa, alimentele, furajele, seminţele sau ambalajele acestora.
Nu împrăştiați produsul în aproprierea surselor de apă sau pe alte culturi decât pe cea recomandată. Respectați o zonă tampon netratată de 15 m până la apa de suprafaţă.          
  
  
  
  
  
  
  
  

Specificatii tehnice
Substanta activaazoxistrobin, difenoconazol
Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate10 ML
Culturaardei, broccoli, capsun, castraveti, ceapa, conopida, dovlecei, fasole, hrean, mazare, morcov, pastarnac, patrunjel, pepeni, praz, ridichi, salata verde, telina, tomate, usturoi, varza, vinete
Cultura BIOnepotrivite
Pentru combatereaalternariozei, antracnozei, cercosporiozei, fainarii, manei, patarilor, putregaiului, ruginii, septoriozei
StareSC - suspensie concentrata
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha