Menu
Cosul tau

Ingrasamant foliar cu continut de bor, Fertilland Bor Max, 10 litri, RodBun

Ingrasamant foliar cu continut de bor, Fertilland Bor Max, 10 litri, RodBun
Intra in legatura cu specialistii nostrii:
Comenzi telefonice:0784.099.959 / 0761.607.008
Consultanta protectia plantelor: 0753.168.043

Produsul se aplică prin stropiri foliare la culturile de rapiţă și floarea-soarelui înainte de înflorit împreună cu tratamentele fitosanitare.

Este un ingrasamant lichid destinat fertilizarii culturilor agricole de rapita si floarea soarelui. Borul indeplineste functia de element constructiv, fiind necesar la formarea tesuturilor si peretilor celulari. Influenteaza pozitiv formarea organelor de reproducere, inflorirea si fructificarea.

DESCRIERE

Este un îngrășământ lichid ce conţine 140 gr/L Bor + ME(Zn 0.14%, Mn 0.014%, Fe 0.026%, Cu 0.26%), destinat fertilizării culturilor agricole de rapiță și floarea soarelui. Borul îndeplinește în plantă funcţia de element constructiv, fiind necesar la formarea ţesuturilor și pereţilor celulari. Influenţează pozitiv formarea organelor de reproducere, înflorirea și fructificarea.
Adaosul de microelemente, cupru, mangan și zinc sunt necesare pentru atingerea producţiilor mari la cultura de rapiță și floarea soarelui. Acestea previn eventualele carențe exact în momentul de consum maxim pentru plantă – perioada de înflorire, polenizare. Aceste microelemete ajută planta în procesul de dezvoltare, astfel încât aceasta este mai puțin afectată chiar și în condiţii de secetă.
Zincul are rol în sinteza clorofilei, sporirea rezistenţei la secetă, în fecundare și în fixarea azotului. Manganul are rol stimulator în creșterea plantelor, în formarea florilor, în sinteza vitaminelor și glucidelor. Fierul joacă un rol vital în procesul de sinteză al clorofilei, respirație și fixarea azotului. Cuprul este esenţial tuturor plantelor, el avand rol în sporirea rezistenţei la secetă și în aprovizionarea cu apă. Controlează respiraţia și sinteza proteinelor.

MOD DE APLICARE

Doza de aplicare este de 1.5-2 l/ha, asigurându-se o cantitate de soluţie de 200-400 l/ha. La aplicarea cu pompa manuală sau atomizor, nu se depășește concentraţia soluţiei de stropit de 0,5%.

EFECTE

  • Influenţează formarea compușilor aromatici în plante
  • Influenţează pozitiv germinarea, diviziunea celulară și fructificarea
  • Contribuie la menţinerea unei stări de hidratare adecvată a ţesuturilor
  • Participă la sinteza substanţelor pectice, a acizilor nucleici
  • Combate deficienţa de bor caracterizată prin reducerea fertilităţii plantelor, clorozarea și ruginirea frunzelor tinere

UTILIZARE SI DOZARE

Rapita - 1,5 - 2 litri/hectar, 2 aplicari, concentratie maxim 0,3 - 0,5%, inainte de inflorit;

Floarea soarelui - 1,5 - 2 litri/hectar, 2 aplicari, concentratie maxim 0,3 - 0,5%, inainte de inflorit;

AVANTAJELE FOLOSIRII

  • Aplicare ușoară odată cu tratamentele fitosanitare
  • Este compatibil cu majoritatea pesticidelor
  • Menţinerea conţinutului de bor în plantă contribuie la eficientizarea fertilităţii acesteia
  • Se aplică la toate plantele de cultură de la răsărire (plantare) și până la maturare
  • Stimularea înfloritului, fructificării și maturizării uniforme duc la obţinerea unor producţii mari

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.