Menu
Cosul tau

Insecticid Fendona 15 SC, 250 ml, Basf

Insecticid Fendona 15 SC, 250 ml, Basf
Insecticid Fendona 15 SC, 250 ml, Basf
  • Disponibilitate: Iti doresti acest produs? Il aducem pentru tine!
  • Producator: Basf
  • Cod produs: ntagr_0173
45,00Lei

Vreau acest produs

Beneficiezi de o reducere suplimentara de 7%
Captcha

FENDONA 15 SC este un insecticid ce combate insectele zburatoare (inclusiv tantari adulti) si taratoare.

Contine: 15 g/l alfa-cipermetrin

Racemat (S)-α-ciano-3 fenoxibenzil –(1R)-cis-3- (2,2-diclorovinil)-2,2- dimetilciclopropan carboxilat si (R)-α-ciano-3 fenoxibenzil–(1S)-cis-3-(2,2-diclorovinil)- 2,2-dimetilciclopropan carboxila (pereche de doi izomeri cis ai cipermetrinului)

Formulare: suspensie concentrata

Fraze de pericol

H 410 – Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe permen lung.

Fraze de precautie

P 273 – Evitati dispersarea in mediu.

P 391 - Colectati scurgerile de produs.

P 501 – Aruncati continutul/recipientul la o instalatie de eliminare a deseurilor periculoase.

Termen de valabilitate: trei ani de la data fabricatiei.

Mod de actiune:

Fendona 15 SC combate insectele prin actiune de contact si ingestie. Eficacitatea sa deosebita este data de faptul ca substanta activa, alfa-cipermetrin, formeaza particule care se lipesc de corpul gandacilor, furnicilor, puricilor si a altor daunatori. Substanta activa din aceste particule este absorbita prin contact provocand iritarea insectelor in urmatoarele 5 minute. Cand insecta incearca sa inlature aceste particule, vine de fapt in contact cu si mai multa substanta urgentand procesul de absorbtie. Poate provoca efectul de “soc” in mai putin de 30 minute dupa care moartea insectelor survine in decurs de 24 ore.

Spectrul de activitate si mod de folosire:

Fendona 15 SC este recomandat pentru combaterea mustelor, gandacilor de bucatarie, tantarilor, puricilor, plosnitelor si altor insecte din domeniul igienei publice. Solutia se aplica prin stropire in benzi cu o latime de 35 cm. pentru combaterea gandacilor de bucatarie sau pe toata suprafata pentru dezinsectia spatiilor de depozitare, sau se respecta indicatiile tehnice specifice pentru insecta pe care dorim sa o combatem. Cu 1 litru de solutie de lucru se pot trata aproximativ 20 metri patrati. Produsul se aplica prin pulverizare pe suprafetele infestate astfel:

- Infestare slaba: 25 ml produs/5 l apa, cu o rata de aplicare de 1 l solutie de

lucru/20 mp;

- Infestare puternica sau tratament initial: 150 ml produs/5 l apa, cu o rata de

aplicare de 1 l solutie de lucru/20 mp;

- Tratament de intretinere: 100 ml produs/5 l apa, cu o rata de aplicare de 1 l

solutie/20 mp.

Tehnica de aplicare: Se pot folosi la aplicare aparate de stropire purtate (de spate) sau alte echipamente conventionale.

Curatarea echipamentului: vor fi spalate cu jet de presiune, in zone special amenajate, prevazute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spalare 

Masuri de igiena si protectia muncii: A se evita contactul cu pielea, ochii si imbracamintea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie. Pastrati separat imbracamintea de lucru. Nu mancati, nu beti si nu fumati in timpul utilizarii. A se pastra ferit de produse alimentare, bauturi si produse furajere, seminte sau ambalajele acestora. Mainile si/sau fata trebuie sa fie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului. A nu se lasa la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alapteaza, batranilor si altor persoane neautorizate, si in zonele de acces al animalelor.

Masuri de prim ajutor: Poate cauza parestezie. Scoateti imediat hainele contaminate, de asemenea lenjeria si pantofii. Daca apar stari de rau consultati un  medic. Ambalajul, eticheta si/sau fisa de siguranta a produsului trebuie prezentate medicului.

- dupa inhalare: repaus, aer proaspat, asistenta medicala.

- dupa contactul cu pielea: se spala imediat cu apa si sapun. In caz de iritatie cereti sfatul medicului.

- dupa contactul cu ochii: spalati imediat ochii afectati cel putin 15 minute sub apa curgatoare cu pleoapele deschise; consultati un oftamolog.

- dupa ingerare: clatiti imediat gura si apoi beti multa apa, nu provocati vomitarea, chemati medicul. Se va provoca voma numai la recomandarea unui centru toxicologic sau a medicului. Nu se va induce niciodata vomitatul si nici nu se va administra nimic pe cale bucala, daca persoana accidentata este inconstienta sau se plange de crampe.

- Indicatii pentru medic: simptome: stare de amorteala si furnicaturi in maini si picioare, edem pulmonar, convulsii. Tratament: tratament simptomatic (decontaminare, functii vitale).

Antidot: Nu se cunoaste un antidot specific.

Masuri de protectia mediului: Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung. Nu descarcati pe sol/in subsol. Nu goliti in canale de scurgere/ape de suprafata/ape subterane. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata.

Eliminarea ambalajelor goale: Dupa golire ambalajele se clatesc de trei ori, iar apa rezultata se adauga la solutia de stropit.

Masuri in caz de scurgeri sau pierderi accidentale: pentru cantitati mici: a se aduna cu material absorbant corespunzator (de ex. nisip, rumegus, lianti universali, silicagel). Pentru cantitati mari: a se indigui/stavili, a se pompa produsul. Indepartati materialul absorbit in acord cu reglementarile in vigoare. Deseurile trebuie stranse in containere corespunzatoare, etichetate si sigilate. Obiectele si pardoseala vor fi spalate bine cu apa si detergent, respectand normele de protectie a mediului inconjurator. Utilizati o imbracaminte de protectie individuala. A se evita contactu cu pielea, ochii si imbracamintea. Scoateti imediat hainele contaminate, de asemenea lenjeria si pantofii.

Conditii de depozitare si transport: Produsul se depoziteaza in ambalajul original, sigilat, in incaperi uscate, destinate in exclusivitate pentru pesticide, separat de produse alimentare, bauturi, tigari, furaje. A se feri de caldura si de actiunea directa a razelor solare. A se proteja impotriva umezelii. A se feri de temperaturi sub 00 C.  Produsul poate cristaliza daca temperatura limita este depasita. A se feri de emperaturi mai mari de 400 C. Caracteristicile produsului se pot modifica daca acesta este depozitat mai multa vreme la temperaturi mai inalte decat cele indicate. Pe timpul manipularii, transportului si depozitarii se vor lua masurile de protectie a muncii, PSI, etc. In timpu transportului, produsul va fi protejat de intemperii si caldura. Termen de valabilitate: In conditiile de depozitare si manipulare mentionate, termenul de valabilitate este de trei ani de la data fabricatiei. In atentia utilizatorului: Respectand indicatiile prezentate, insecticidul Fendona 15 SC poate fi utilizat in scopul propus.

Specificatii

Ambalaj - 0-1 l
Concentratie substanta activa - 21-40%
Clasa daunatori - Paduchi, Molii, Musca, Capuse, Trips, Carabus
Substanta activa - Cipermetrin
Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate250 ml
Mirossesizabil
Modul de actiunecontact, ingestie
Scapa degandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, muste, pestisorul de argint, plosnite de pat, purici, tantari
StareSC suspensie concentrata
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual, ULV ceata rece
Specificatii tehnice
Substanta activaalfa cipermetrin

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.