Menu
Cosul tau

Insecticid Movento 100 SC, 2,5 ml, Bayer Crop Science

Substanta activa: spirotetramat 100 g/l


Insecticid cu sistemie totala pentru combaterea daunatorilor la mar, par, prun, cais, piersic, cires, vita de vie, varza, capsuni, ceapa, usturoi, ceapa esalota, salata, hamei.

Mod de actiune
Movento®100 SC contine noua substanta activa spirotetramat, din grupa chimica ketoenoli, care manifesta un nou mod de actiune, inhibarea biosintezei lipidelor. Efectul este lent, actiunea insecticida puternica observandu-se cu precadere asupra stadiilor imature larvare in momentul hranirii lor, precum si in stadiul de nimfa la cateva zile dupa aparitie. Movento prezinta caracteristica unica a unei sistemicitati totale, ascendente si descendente, precum si o lunga activitate reziduala in plante. La scurt dupa aplicare este absorbit prin cuticula si translocat in toate vasele conducatoare lemnoase si liberiene, circuland atat ascendent cat si descendent in toata planta. Aceasta caracteristica deosebita permite combaterea insectelor localizate in cele mai diverse locuri pe planta, inclusiv pe radacini, lastari si frunzele noi, aparute dupa aplicare. Concomitent, tratamentul cu Movento afecteaza puternic functia reproductiva a femelelor adulte, viabilitatea nimfelor precum si fertilitatea oualor, reducand semnificativ nivelul populatiei daunatorilor. Nu au fost observate efecte adverse asupra albinelor si insectelor benefice la dozele omologate.

Mod de utilizare
Mar
Daunatori: paduchele lanos (Eriosoma lanigerum), afide (Aphis pomi), tantarasul frunzelor (Dasyneura spp.), paduchele din San-José (Quadraspidiotus perniciosus). Se efectueaza maxim 2 tratamente/sezon, la avertizare, la doza de 1,875 l/ha, la un interval de minim 14 zile intre tratamente, in intervalul de la sfarsitul infloritului pana la faza de inceputul colorarii fructelor. Pentru paduchele din San-José, momentul optim de aplicare se diferentiaza in functie de conditiile climatice. In conditii normale se aplica la inceputul migrarii larvelor de sub scutul matern (2 zile). In conditii de seceta se trateaza cu putin timp inainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile). Volumul de solutie: maxim 1500 l/ha. Timpul de pauza inaintea recoltarii: 21 zile.


Par
Daunatori: purici meliferi (Psylla piri), afide (Aphis pomi), tantarasul frunzelor (Dasyneura spp.), paduchele din San-José (Quadraspidiotus perniciosus). Se efectueaza maxim 2 tratamente pe sezon, la doza de 1,875 l/ha, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul de la sfarsitul infloritului pana la faza de inceputul colorarii fructelor. Faza optima pentru primul tratament este dupa inflorit, cand daunatorul se afla in stadiile de ou galben–portocaliu pana la maxim L1 (larve de varsta I). Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza: 21 zile. Pentru o combatere eficienta este necesara monitorizarea biologiei daunatorilor si aplicarea tratamentelor conform avertizarii.

Prun
Daunatori: viespea samburelui de prun (Eurytoma schreineri), paduchele cenusiu (Hyalopterus pruni), paduchele testos al prunului (Parthenolecanium corni). Se efectueaza maximum 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile, la doza de 1,875 l/ha. Pentru viespea samburelui de prun momentul aplicarii este intre sfarsitul infloritului si a doua cadere fiziologica a fructelor, iar pentru combaterea paduchilor momentul aplicarii este intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor. Timp de pauza: 21 zile.

Cais, piersic

Daunatori: Paduchele din San-José (Quadraspidiotus perniciosus). Max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor, la doza de 1,875 l/ha. Timp de pauza: 21 zile.

Cires

Daunatori: paduchele negru al ciresului (Myzus cerasi), paduchele din San-José (Quadraspidiotus perniciosus). Max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre sfarsitul infloritului si inceputul colorarii fructelor, la doza de 1,875 l/ha. Timp de pauza: 21 zile.

Vita de vie

Daunatori: paduchele testos (Parthenolecanium corni). Max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile, la doza de 0,75 l/ha. Momentul aplicarii: de la sfarsitul infloritului pana cand fructele incep sa se coloreze.

Varza

Daunatori: musculita alba (Aleyrodes sp.), paduchele cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae), paduchele verde (Myzus persicae), afide (Aphis sp.). Max. 2 tratamente/sezon la doza de 0,75 l/ha, la interval de 14 zile, intre faza de a doua frunza pe deplin formata pana la formarea com­pleta a capatanii. Se recomanda aplicarea impreuna cu un aditiv. Timp de pauza: 3 zile.

Capsuni in camp si spatii protejate

Daunatori: afide (Aphis sp.), acarieni (Tarsonemus sp.), musculita alba (Trialeurodes vaporarium). Max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, intre a treia frunza pe deplin formata pana la alungirea inflorescentei. Timp de pauza: nu se aplica.

Ceapa, usturoi, ceapa esalota

Daunatori: tripsi (Thrips tabaci). Max. 4 aplicari/sezon la 7 zile intre tratamente. Momentul aplicarii: de la a 5-a frunza vizibila pana la uscarea frunzelor. Timp de pauza: 7 zile.

Salata

Daunatori: afide (Aphis sp., Nasonovia ribisnigri). Max. 2 tratamente/sezon, intre a cincea frunza pe deplin formata pana la formarea completa a frunzelor, la 14 zile intre tratamente. Timp de pauza: 7 zile.

Hamei

Daunatori: paduchele verde al hameiului (Phorodon humuli). O aplicare pe sezon, de la faza de lastari ajunsi la 10% din inaltimea firului de varf pana la conuri dezvoltate la jumatate din dimensiunea finala, cu toate conurile vizibile, moi si stigmatele inca prezente. Timp de pauza: 14 zile.

Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate2.5 ML
Culturacais, capsun, ceapa, cires, hamei, mar, par, piersic, prun, salata verde, usturoi, varza, vita de vie
Cultura BIOnepotrivite
Efect asupra albinelorcu
Mirosusor iritant
Modul de actiunesistemic
Scapa deacarieni, afide, musculita alba de sera, paduchele cenusiu, paduchele de San Jose, paduchele lanos, paduchele negru, paduchele testos, paduchele verde, puricii plantelor, trips
StareSC - suspensie concentrata
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual
Specificatii tehnice
Substanta activaspirotetramat

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.