Menu
Cosul tau

Seminte de loboda rosie Rubra, 1 gram

 

Loboda Rosie Rubra de la Agrosem Impex este o  planta anuala erbacee, inaltimea 80-150 cm. Este putin pretentioasa fata de conditiile de mediu. Se seamana direct in camp. Avand perioada de vegetatie scurta se cultiva in sistemul culturilor succesive.

Ingrijire

Cultura de Loboda Rosie Rubra  este usor de realizat, are nevoie de multa apa pentru a dezvolta frunze mari si de calitate. Daca este necesar adaugati un ingrasamant organic  inainte de semanat pentru fertilizarea  solului, afanati terenul foarte bine si semanati semintele, de regula in benzi, la o adancime de 1,5 cm. Dupa rasarire, udati abundent.

Frunzele se utilizeaza la prepararea diferitelor mancaruri si salate.

 Sfat SemPlus

 Semintele de loboda rosie germineaza destul de repede, insa, este necesar ca solul  in care sunt semanate sa aiba o temperatura de peste 3 grade Celsius. Este bine ca semintele sa le semanam primavara devreme in perioada martie-aprilie. De regula insamantarea se realizeaza direct in pamant, fara a fi necesar sa facem rasad, se poate uda prin sistemul picurare sau prin aspersie.

Beneficii

Este una dintre verdeturile de primavara care deschid sezonul salatelor, unei alimentatii mai usoare, mai naturale si mai benefice pentru organism. Este bogata in vitamine si minerale, printre care vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, seleniu. Este si o sursa importanta de proteine si fibre.

Loboda rosie contine antioxidanti, utili in preventia cancerului si a imbatranirii premature. Vitamina C prezenta in concentratie foarte mare sustine sistemul imunitar si sustine regenerarea celulara, iar vitamina K favorizeaza fixarea calciului in organism.

 

 


*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.

Specificatii tehnice
Insamantatfebruarie-martie septembrie-octombrie
Generalitati
Hobby / ProfesionaleProduse hobby
Recoltareiunie-septembrie

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha