- Disponibilitate: Disponibil
- Producator: Dual Fish
- Cod produs: dlfsh_0208
u toate ca de vreo cativa ani incoace se pescuieste din ce in ce mai mult cu boillies -uri si cu tot soiul de mixuri sofisticate, traditionala mamaliga este cea care face in continuare legea la pescuitul crapului si carasului, pe apele salbatice din tara noastra. Explicatia acestei suprematii a mamaligii, in fata momelilor de ultima generatie, consta (probabil) in faptul ca e utilizata de sute de ani, devenind in timp parte din meniul cu care s-au obisnuit pestii pasnici de pe la noi. Pe langa acest lucru, pretul foarte redus (comparativ cu momelile moderne) al mamaligii, reprezinta un avantaj serios, stiut fiind ca dintr-un kilogram de malai rezulta o ditamai mamaliga cu care putem pescui chiar si doua zile. Insa, cum nimic nu este perfect, si mamaliga are hibele ei: nu poate fi pastrata prea mult timp (pentru ca ori se intareste, ori se acreste) si pe deasupra modul de preparare inca pune probleme multor pescari. Nu avem pretentia ca am gasit reteta perfecta de mamaliga, dar trebuie sa stiti ca toate retetele de mai jos au fost testate de-a lungul timpului de pescari seriosi, care au avut bunavointa sa le impartaseasca.
MOD DE PREPARARE:
Prepararea se va face la foc mediu astfel: intr-un vas suficient de incapator se pune apa la incalzit si se toarna putin malai, amestecand pentru a nu face cocoloase. Dupa ce pasatul incepe sa se ingroase continuam sa adaugam malai (putin cate putin) si amestecam continuu pana mamaliga devine destul de vascoasa. Trebuie sa averi rabdare, pentru ca aceasta operatie dureaza circa 20 - 30 de minute. In continuare presaram niste faina de grau pe un tocator de lemn si rasturnam mamaliga deasupra. Daca n-ati facut-o deja, in acest moment e bine sa puneti niste apa la fiert in cel de-al doilea vas. Lasam mamaliga rasturnata sa se raceasca un pic iar apoi, cand s-a racit suficient ca s-o putem manevra fara sa ne arda la maini, incepem s-o framantam impreuna cu 2 - 3 linguri de faina de grau. Dupa ce am framantat-o bine de tot ii dam o forma de cub si o punem din nou la fiert, in cel de-al doilea vas (cu apa deja clocotita). Pe fundul vasului respectiv e bine sa punem un gratar mic de lemn or metalic (sau chiar 3 - 4 linguri or furculite) pentru ca mamaliga sa nu se prinda. In vas trebuie sa fie suficienta apa incat sa depaseasca cubul nostru cu aproximativ 2 cm. Lasati sa fiarba pana cand cubul de mamaliga va incepe sa pluteasca. Mamaliga obtinuta va fi pastrata invelita intr-o carpa de bumbac dar nu mai mult de 24 de ore, pentru ca dupa aceea incepe sa se acreasca. Daca doriti in timpul prepararii puteti adauga coloranti sau/si arome. Arome:
- Natural
- Capsuni
- Miere
- Vanilie
- Anason
- Usturoi
- Scoica.