Menu
Cosul tau

Pachet Floramix ( 0,795 kg erbicid Floramix + 1,8 litri adjuvant Dassoil 26-2N), Corteva

Pachet Floramix ( 0,795 kg erbicid Floramix + 1,8 litri adjuvant Dassoil 26-2N), Corteva
Pachet Floramix ( 0,795 kg erbicid Floramix + 1,8 litri adjuvant Dassoil 26-2N), Corteva
  • Disponibilitate: Iti doresti acest produs? Il aducem pentru tine!
  • Producator: Corteva Agriscience
  • Cod produs: rdx_0628
958,00Lei

Vreau acest produs

Beneficiezi de o reducere suplimentara de 7%
Captcha

FLORAMIX + DASSOIL (Floramix 0,795 Kg + 1,8 l Dassoil 26-2N)

 

Floramix


Este un erbicid nou sistemic, cu aplicare postemergentă, destinat combaterii buruienilor graminee și cu frunza lată din culturile de grâu.

 

Mod de acțiune

Floramix conține două substanțe active: piroxulam și florasulam, ambele molecule fiind de tip ALS (inhibitori de acetolactat sintaza) cu translocare sistemică în plantă.

 

Mod de utilizare

Erbicidul Floramix se aplică în combinație cu adjuvantul Dassoil 26-2N, pentru a îmbunătăți eficacitatea în cazul buruienilor moderat sensibile.

Floramix poate fi utilizat postemergent, de la stadiul de 2-3 frunze la stadiul de 2 noduri al plantei de cultura (aplicare doar în primăvară).

Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă să se erbicideze atunci când buruienile sunt în creștere activă.

Combaterea este influențată de stadiul de dezvoltare a buruienilor, stadiile tinere de dezvoltare fiind mai ușor controlate.

Controlul optim al buruienilor monocotiledonate se realizează în fenofaza de până la 3 frați pentru Apera spica venti și până la înfrățire pentru Avena fatua, iar pentru buruienile dicotiledonate anuale la 2-4 frunze.

Temperatura optimă de aplicare este intre 8-25° C, dar tratamentele pot fi făcute începând de la 5° C. În acest caz, apariția simptomelor de combatere este mai lentă, dar controlul final nu este afectat.

Eficacitatea erbicidului Floramix poate fi redusa în condițiile unui sol foarte uscat sau temperaturi foarte scăzute, condiții în care dezvoltarea buruienilor este încetinită.

Buruienile sensibile care germinează după aplicarea erbicidului Floramix nu vor fi combătute.

Nu aplicați erbicidul Floramix în condiții de stres precum temperaturi scăzute, seceta, băltirea apei, atac puternic de insecte, carențe de nutrienți etc.

Floramix nu este spălat de ploaie la 1 oră după aplicare.

 

ATENȚIE: Se va evita contactul erbicidului cu alte culturi graminee decât cea la care este avizat sau culturi dicotile.

 

Beneficii

Erbicidul cu cel mai larg spectru de combatere;

Excelent control al buruienilor graminee și al celor mai importante buruieni anuale cu frunza lată;

Fereastră largă de aplicare;

Nu impune restricții pentru cultura viitoare;

 

Spectru de combatere

Buruieni monocotiledonate sensibile: Apera spica-Venti (Iarba-vantului), Avena fatua (Odos), Alopecurus myosuroides (Coada vulpii), Bromus spp (Obsiga).

Buruieni monocotiledonate moderat sensibile: Echinochloa crus-Galli (Iarba barboasa), Lolium spp. (Zazanie),

Buruieni dicotiledonate sensibile: Adonis spp. (Cocosei de camp), Amaranthus retroflexus (Stirul), Anthemis arvensis (Romanita de camp), Brassica spp. (Rapita salbatica), Capsella Bursa-pastoris (Traista ciobanului), Descurainia spp. (Voinicica), Galium aparine (Turita), Geranium spp. (Naprasnic), Lamium amplexicaule (Urzica moarta), Lithospermum arvense, Matricaria spp. (Musetel), Medicago spp., Papaver rhoeas (Macul), Raphanus raphanistrum (Ridichie salbatica), Sinapis arvensis (Mustar salbatic), Sisymbrium spp. (Voinicica), Stellaria media (Rocoina), Thlaspi arvense (Pungulita), Veronica hederaefolia (Doritoare), Veronica persica (Soparlita), Vicia sativa ( Mazariche) si Viola arvensis (Trei frati patati).

Buruieni dicotiledonate moderat sensibile: Centaurea cyanus (Albastrita), Chenopodium album (Talpa gastei), Cirsium arvense (Palamida), Consolida orientalis, Polygonum aviculare (Troscot), Polygonum convolvulus (Hrisca).

 

Compatibilitate

Floramix NU trebuie aplicat în amestec cu un alt produs pe bază de inhibitor ALS, ca de exemplu amidosulfuron sau triasulfuron.

Pot apărea efecte fitotoxice dacă Floramix se aplică în amestec cu regulatori de creștere.

Ar trebui așteptat minim 7 zile intre tratamente.

Pentru a evita efecte de fitotoxicitate, NU APLICAȚI Floramix în amestec cu un insecticid organofosforic.

Intervalul dintre tratamente ar trebui să fie de minim 14 zile.

 

Rotația culturilor

Culturile care se pot înființa după tratamentul cu Floramix sunt următoarele:

Toamna: grâu de toamnă, orz de toamnă, ovăz de toamnă, triticale de toamnă, secară de toamnă, rapiță de toamnă.

Primăvara: cereale de primăvară (grâu, orz, ovăz, triticale, secară), floarea soarelui, rapița de primăvară, sfecla de zahar, cartofi, borceag, trifoi, fasole, mazăre, porumb, semințe de in, varza transplantată, morcovi, păstârnac.

 

Cultura calamitată

În caz de cultură calamitată, după tratamentul cu Floramix în primăvară, terenul se va ara și se vor aștepta 6 săptămâni înainte de a se înființa următoarea cultură.

În această situație se pot planta cereale păioase, porumb și floarea soarelui.

 

Ambalaj: Pachet FLORAMIX (Floramix 0,795 Kg + 1,8 L Dassoil Adjuvant)

Furnizor: Corteva-Dow

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.