Menu
Cosul tau

Pachet promotional ulei horticol Ovipron Oil, 1 litru, 11 bucati + 1 bucata GRATIS

Pachet promotional ulei horticol Ovipron Oil, 1 litru, 11 bucati + 1 bucata GRATIS
  • Disponibilitate: Disponibil
  • Producator: Nippon Soda
  • Cod produs: ntagr_0215
434,50Lei
Intra in legatura cu specialistii nostrii:
COMENZI TELEFONICE: 0784.099.959 / 0745.756.405
CONSULTANTA PROTECTIA PLANTELOR: 0753.168.043

Produs pe bază de ulei parafinic înalt rafinat; Insecticid, acaricid cu acțiune prin contact, prin sufocare în toate stadiile: adult, larve și ouă; Adjuvant pentru pregătirea soluțiilor de stropit cu alte produse fitosanitare. 

AVANTAJE SI BENEFICII

Este folosit și ca adjuvant la prepararea soluțiilor de stropit pentru sporirea aderenței și eficacității produselor fitosanitare;  Se pretează pentru îmbunătățirea acțiunii produselor de protecția plantelor formulate ca: EC, EW, OD, formulări uleioase.Ovipron este eficace impotriva larvelor si oualor de acarieni si prezinta in afara de actiunea ovocida prin impiedicarea eclozarii, o actiune repelenta pentru insectele cu aparat masticator. Produsul este recomandat pentru utilizarea in tratamente la temperaturi cuprinse intre 7 - 25°C.

AGENȚI DE DĂUNARE COMBĂTUȚI

SEMINȚOASE (meri, peri):  Păduchele de San José (Quadraspidiotus perniciosus);  Eriophyidae, acarieni (Panonychus ulmi, Tetranychus urticae, Aculus schlechtendali);  Puricele melifer al părului (Cacopsylla pyri);  Păduchele lânos (Eriosoma lanigerum),  Afide (Aphis spp.)

SÂMBUROASE (piersici, nectarini, pruni, caiși, cireși): Păduchele de San José (Quadraspidiotus perniciosus);  Alți păduchi ţestoși (Sphaerolecanium prunastri, Eulecanium /Parthenolecanium corni);  Eriophyidae, acarieni (Panonychus ulmi, Tetranychus urticae, Aculus fockeni); Afide (Aphis spp.).

VIȚA DE VIE (pentru vin și masă):  Păduchi țestoși (Parthenolecanium corni); Păduchele lânos al viței de vie (Pulvinaria vitis);  Acarieni (Tetranychus urticae, Eriophes vitis, Panonychus ulmi, Phylocoptes vitis).

 

 

APLICARE SI DOZARE

CulturiDoza (l/100 l apa) februarie-martieDoza (l/ 100 apa)mai - august
Semintoase (mar-par)

2,5 singur sau

1,5 in amestec cu un insecticid(doza maxima 35l/ha)

1,00-2,00
Samburoase (piersic, nectar, prun, cais, cires)

2,5 singur sau

1,5 in amestec cu un insecticid(doza maxima 35l/ha)

1,00-2,00
Vita de vie (de vin si de masa)2,5 (doza maxima 35l/ha)2,50-3,50

 

 

Volumul de solutie recomandat pentru pulverizare (litri/ha):

- Semintoase si samburoase (1000-1500)

Vita de vie(1000-1500)

Pentru tratamentele de repaus vegetativ volumul de solutie apicat trebuie sa fie suficient pentru formarea unei pelicule pe planta.

RECOMANDARI

a)Intervalul de dozare si volumul de solutie, pentru pulverizare depind de stadiul de dezvoltare a plantei si de intensitatea atacului. Puteti folosi o doza mai mare, dar fara a depasi doza maxima/ha.

b) Evitati tratarea atunci cand plantele sunt ofilite si in timpul perioadelor de seceta severa.

c) Nu pulverizati in caz de inghet si in timpul perioadelor de seceta sau cu umiditate extrema.

d) Nu aplicati produsul timp de 30 de zile inaine sau dupa aplicarea sulfului sau a polisulfurii de calciu.

e) Acolo unde aplicarea este urmata de aplicarea unor produse care contin folpet sau captan, trebuie respectat un interval de cel putin 20 de zile, intre aplicarea acestora si pulverizarea cu OVIPRON TOP la meri si peri si 7 zile la alte culturi.

Timpul de pauza pana la recoltare este de 20 zile.

Poate fi folosit si ca adjuvant la prepararea solutiilor de stropit pentru sporirea aderentei si eficitatii produselor fitosanitare. de exemplu, la solutiile pentru erbicidare (sulfonilureice, graminicide etc.) se recomanda folosirea in doze de 0,5 1 l/ha. Se folosesc volume de apa recomndate pentru produsele asociate.

FITOTOXICITATE:

Nu tratati cu Ovipron Top in perioda infloritului. Poate aparea riscul de fitotoxicitate in cazul tratamentelor efectuate in perioade lungi de temperaturi ridicate. Nu tratati plantele aflate sub stres hidric.

Prepararea solutiei:

- Ovipron Top este conditionat ca si concentrat emulsionabil si are omiscibilitate foarte buna cu majoritatea PPP.

- Adaugati produsul in aparatul de stropit umplut pe 3/4 cu apa sub agitare constanta.

- Adaugati apoi apa pana la completarea volumului total.

In cazul prepararii unor amestecuri cu alte produse fitosanitare sub forma de pulberi umectabile amestecati foarte bine sub agitare produsul pulbere pulbere cu apa inainte de adaugarea Ovipron Top.

In cazul amestecurilor cu produse fitosanitare formulate ca si concentrate emulsionabile adaugati aceste produse dupa ce apa si Ovipron Top sunt perfect amestecate.

COMPATIBILITATE

Ovipron Top se recomanda a se aplica in perioada de repaus vegetativ, pana inainte de inflorit. Inainte de aplicare efectuati un test de compatibilitate.

NU este compatibil cu produse pe baza de Dimetoat sau fungicide pe baza de Anilazine, Captan, Folpet, Dinocap sau alte produse ce contin sulf.

COMPOZITIE

Ulei de parafină sau Coformulanți 80,1% m/v (800 g/l) 96,5% m/m 3,5% m/m 

ATENTIONARI

Citiți cu atenție instrucțiunile de pe etichetă; Orice nerespectare a indicațiilor de utilizare poate duce la diminuarea eficacității produsului sau la eșec. 

CONDITII DE PASTRARE

 A se păstra în ambalajul original, închis ermetic, în loc uscat și răcoros.

Specificatii tehnice
Substanta activaulei de parafina
Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate12 litri
Culturacais, cires, mar, par, piersic, pomi fructiferi, prun, vita de vie
Cultura BIOpotrivite
Efect asupra albinelorcu
Mirossesizabil
Modul de actiunecontact
Scapa deacarieni, paduchele de San Jose, paduchele lanos, paduchele testos
StareEC - concentrat emulsionabil
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.