Menu
Cosul tau

Pachetul pentru fermieri, EcoStrawberryKarima, Stoloni de capsuni remontant (produce tot anul) Karima, categoria biologica A, 3000 bucati, SemPlus

CALITATEA FRUCTELOR

Karima are o formă perfect conică care are o dimensiune mare menținută pe tot parcursul sezonului. Produce un fruct foarte suculent cu un grad Brix mediu-mare. Procentul de fructe mici sub diametrul 27 mm este foarte mic. Printre alte caracteristici, Karima se remarcă prin ușurința sa de recoltare, prin durata lungă de depozitare, strălucirea excepțională combinată cu o culoare naturală roșu de căpșuni. Nu în ultimul rând, fructul „suculent” a soiului Karima, așa cum este descris de consumatori, vă duce la tentația imediată de a consuma căpșună după căpșună.

Deoarece Karima are un randament generos de fructificare, se pretează la diferite tehnici de producție. Producția soiului Karima este deosebit de mare la prima recoltare, mai ales dacă se folosesc plante cu două sau trei muguri. Cu acest tip de plantă există un interval scurt de două săptămâni și apoi continuă în mod constant până la sfârșitul producției. Culoarea fructului este roșu aprins și nici la temperaturi scăzute nu are probleme de ”guler alb”. La plantele mini-tray sau cu rădăcină nudă A+, vârful de producție este mai mic în prima tură și este compensat de o producție mai mare ulterior. În zonele cu climă caldă de vară, se pretează la o tehnică specială folosind plante cu rădăcină liberă de clasa A sau A+. Se plantează la mijlocul lunii iulie, primele flori sunt îndepărtate pentru a permite plantei să producă noi coroane. De la mijlocul lunii august, toate tulpinile de flori sunt lăsate pentru a produce de la mijlocul lunii septembrie până la sfârșitul lunii noiembrie. Planta este apoi aptă pentru a hiberna, Karima va începe o nouă fază de producție în primăvară (aprilie până în iunie). Producția din al doilea an, spre deosebire de alte soiuri remontante, este de o cantitate și calitate extra cu dimensiuni peste standard. Nu este necesar să tăiați primul flux de flori, cu excepția curățării unor tulpini de flori care în timpul iernii ar fi putut fi deteriorate de îngheț.

Karima este o plantă cu tije de flori foarte robuste de o lungime medie. Este extrem de ușor de cules și acest lucru permite recoltarea fructelor, în vârf de producție, de peste 45 kg pe oră de persoană. Masa foliară este abundentă de aceea este necesară, defolierea periodică a celor mai vechi frunze, care să permită razelor de lumină să pătrundă în tufă, să ajungă la frunzele mici ale coroanei și, prin urmare, să stimuleze diferențierea noilor inflorescențe. Cele mai bune rezultate de producție se obțin în culturile plantate pe un singur rând, la o densitate cu 8 plante pe metru liniar.

De retinut!

Stolonii de capsuni se livreaza in perioada martie - iulie, intrucat, fiind frigo (inghetati), dar si august - 20 septembrie, in aceasta perioada au posibilitatea sa-si creeze radacini puternice pentru anul urmator.

Sfaturi utile

Plantarea capsunului in camp deschis

Plantarea 

Se realizeaza toamna intre 10 septembrie si 15 octombrie, primavara in perioada sfarsitul martie - aprilie sau vara in perioada iunie-iulie.
Lucrarile se realizeaza manual sau cu utilaje (in situatia plantarii pe suprafete intinse).
 
Plantarea manuala implica trei operatiuni:
-executia gropii cu plantatorul sau cu sapa la 10-15 cm adancime;
-introducerea stolonilor in gropi;
-strangerea pamantului pe langa radacini, astfel incat acestea sa faca masa cu solul.
 
Plantarea mecanica se realizeaza cu ajutorul masinilor de plantat rasaduri de legume care se adapteaza la sistemul de plantare al stolonilor de capsuni.
 
Principalele conditii pentru reusita culturii sunt:
-pozitia radacinilor care trebuie sa fie perfect verticala si dreapta in gropi;
-coletul stolonilor sa fie la nivelul solului;
-mugurele central sa fie deasupra solului;
-solul sa fie bine tasat prin calcare in jurul plantelor, astfel ca, la prinderea usoara de frunze, plantele sa opuna rezistenta;
-irigarea culturii.
Sistemele de plantare folosite sunt:
-in randuri simple, cu distanta intre randuri de 60-100 cm, in functie de sistemul de intretinere a solului (manual sau mecanizat) si 20-25 cm intre plante pe rand pe teren nemodelat;
-in benzi, pe teren modelat, in biloane de 2 sau 4 randuri. Distantele de plantare sunt de 35 cm intre randurile din banda, 85-95 cm intre benzi si 20-25 cm intre plante pe rand.

Plantarea capsunului n cultura protejata

Modalitatea de plantare este aceeasi ca la plantarea in cultura libera. Schema de plantare este in benzi de 2-5 randuri pe teren modelat, in biloane, sau plan cu distanta intre benzi de 85-95 cm, intre randuri pe banda de 35 cm, iar intre plante pe rand de 20-25 cm. 
Plantarea_capsunilor

Epoca de plantare

 
Infiintarea culturii in solarii si tunele se poate face si in perioada 1-15 iunie, dar aceasta lucrare implica folosirea la plantare a stolonilor refrigerati care dau rezultate mult mai bune la prindere (90-91%), fata de stolonii proveniti direct din stoloniera (60-75%).
Plantarea in sera se realizeaza cu stoloni fortificati in camp, ce se pastreaza in celule frigorifice pana la plantare.
Cultura se poate realiza direct pe sol sistem clasic sau pe verticala. Epoca ideala de plantare este in ultima decada a lunii noiembrie sau mijlocul lunii aprilie.
Cultura la sol se face pe teren plan sau modelat in biloane, in benzi de 2-4 randuri, cu distanta intre benzi de 70 cm,intre randuri de 40 cm si intre plante pe rand de 20-25 cm. Tehnica plantarii este aceeasi ca la cultura neprotejata. 
 
 
BINE DE STIUT! Stolonii de capsuni se pastreaza frigo (sunt inghetati). Livrarea se realizeaza in fiecare miercuri din saptamana, joi, toti clientii primesc stolonii din saptamana anterioara. Este lesne de inteles faptul ca, preferam sa livram stolonii catre toti clientii din aceeasi saptamana intr-o singura zi, pentru a nu afecta plantele si pentru  a avea eficienta in livrare.
 Sfaturile SemPlus
- in eventualitatea in care, intre momentul primirii coletului si cel al plantarii, exista un interval de timp, stolonii vor fi pastrati la racoare si intuneric, eventual beci/pivnita, pentru a nu intra in vegetatie rapid. Pot fi stropiti cu un pic de apa, pentru a nu se deshidrata!
Vezi si prezentarea video!
Caracteristici generale
Tip fructificareremontant

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.