Menu
Cosul tau

Fungicid Bumper Super 490 EC, 1 litru

Fungicid Bumper Super 490 EC, 1 litru
Printeaza fisa de produs

Descriere

BUMPER SUPER 490 EC este un fungicid complex continand doua substante active cu actiune sistemica si translaminara impotriva intregului spectru de boli micotice care ataca cerealele in timpul vegetatiei:
- propiconazol (triazol), cu actiune sistemica si translocare acropetala, confera plantelor tratate protectie mai ales impotriva fainarilor, ruginilor si septoriozei
- proclorazul (imidazol), cu actiune de contact si penetrant-translaminara de durata (4-6 saptamani), activ mai ales impotriva patarii in ochi, fusariozei si septoriozei.
Ambele substante active sunt complementare si sinergice in combatere si actioneaza prin inhibarea biosintezei ergosterolului in peretii celulari ai organismelor tinta.
Produsul se absoarbe si se transloca rapid in planta (la circa o ora de la tratament) ceea ce ii confera rezistenta la spalare. Datorita compusilor sai, produsul are actiune preventiva dar si curativa si eradicanta (distruge infectiile incipiente). Prin aplicarea sa in culturile de cereale paioase se asigura obtinerea unor productii mari si mai ales de calitate (imbunatateste continutul in gluten, reduce sistavirea boabelor, previne acumularea de micotoxine).
 
Se pot aplica 1 sau 2 tratamente cu BUMPER SUPER 490 EC pe sezon, in functie de destinatia culturii sau de presiunea bolilor (existenta conditiilor de infectie). 
De regula, se recomanda efectuarea tratamentului cu BUMPER SUPER 490 EC la culturile semincere sau a celor destinate panificatiei, precum si in conditii severe de atac, aplicand un tratament preventiv la inceputul impaierii, iar al 2 –lea tratament in faza de burduf avand ca scop mentinerea frunzei stindard in vegetatie pentru o perioada cat mai indelungata. La celelalte culturi, primul tratament se poate face de exemplu cu ORIUS 250 EW (la impaiere), urmand ca BUMPER SUPER 490 EC sa se aplice doar la al 2-lea tratament (faza de burduf).

 

 
 
 

*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.

Review-uri

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha