Menu
Cosul tau

Teasc PENTRU STRUGURI - 30 litri

Teasc PENTRU STRUGURI - 30 litri

1. Utilizare
Produsul este destinat obtinerii sucurilor din fructe prin presare la rece. NOTA: nu presati inainte de maruntirea si zdrobirea fructelor. Folositi bucati de panza pentru presarea fructelor pentru a nu fi impinse in exteriorul tamburului de presare al teascului.

3. Elemente componente
1+2 Trepied suport si vas colector de suc;
3 Tambur de presare / cos pentru presare;
4 Placa de presare din lemn;
5 Traversa din lemn;
6 Placa de presiune;
7 Piulita;
8 Tija de actionare.

4. Masuri de siguranta
● Fixati picioarele suport inainte de a incepe operatia de presare.
● Nu introduceti mana in tamburul de presare in timp ce invartiti roata de actionare.
● Nu prelungiti tija de acctionare. Amplificand forta de acctionare a tijei puteti supasolicita acest dispozitiv.
● Nota importanta: fixati bine teascul pentru a preveni alunecarea si balansul lui.
● Pastrati zona de lucru curata. Poate aparea riscul producerii accidentelor prin alunecare.
● Nu utilizati un teasc defect sau care are parti componete deteriorate.
ref.: 635147, 635148; r1 - 3 -
5. Operatia de presare
1. Captusiti tamburul pe interior cu o panza corespunzatoare (cu tesatura rara) inaintea inceperii operatiei de presare.
2. Umpleti tamburul cu ffructe strivite si fiti atent ca fructele sa fie in interiorul panzei.
3. Asezati placile de presare peste tamburul de presare umplut cu fructe, astfel incat sa formese un disc.
4. Asezati traversele din lemn pe placile de presare; traversele suplimentare pot fi folosite ca accesorii pentru a marii curasa de coborare a placilor de presare.
5. Strangeti piulita cu mana.
6. Fixati tija de actionare in locasul din piulita.
7. Strangeti piulita astfel incat operatia de presare sa inceapa.
8. Daca tija ajunge la nevelul de sus al tamburului de presare, slabiti surubul din nou si reumpleti cu fructe sau utilizati inca o pereche de traverse de lemn.
9. Dupa ce fructele nu mai pot fi stoarse si tot sucul din acestea s-a scurs, slabiti piulita, desfaceti tamburul, scoateti resturile fructelor stoarse si apoi puteti incepe reincarcatea teascului si aperatiei de stoarcere.

6. Intretinere
La terminarea lucrului spalati partile componente cu apa fierbinte. Depozitati teascul intr-un spatiu uscat dar ferit de surse de caldura, pentru ca tamburul din lemn sa se usuce complet. Partile metalice trebuies protejate impotriva coroziunii prin ungere cu ulei comestibil.
Dupa o perioada indelungata in care teascul nu a fost utilizat, lubrifiati lagarele si suprafetele metalice cu ulei comestibil.


*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha