Menu
Cosul tau

Stoloni de capsuni remontant Malga, 50 bucati

Stoloni de capsuni remontant Malga, 50 bucati
Stoloni de capsuni remontant Malga, 50 bucati
Stoloni de capsuni remontant Malga, 50 bucati
Lipsa Stoc
Stoloni de capsuni remontant Malga, 50 bucati
Stoloni de capsuni remontant Malga, 50 bucati
Stoloni de capsuni remontant Malga, 50 bucati
Stoloni de capsuni remontant Malga, 50 bucati
Disponibil la precomanda
Comanda acum stoloni de capsuni si beneficiezi de 9% REDUCERE! Noi iti inregistram comanda si o livram la tine acasa incepand cu 26 martie 2019!
  • Disponibilitate: Lipsa Stoc
  • Cod produs: frmcpsn_0001
Vizualizari: 57499
88,00Lei
10 sau mai multe → 70,00Lei
100 sau mai multe → 60,00Lei
Printeaza fisa de produs

Descriere

Toate comenzile se onoreaza incepand cu 26.03.2019!!

 

 

Stolonii de capsuni se livreaza in perioada martie - iulie, intrucat, fiind frigo (inghetati), dar si august - 20 septembrie, in aceasta perioada au posibilitatea sa-si creeze radacini puternice pentru anul urmator.

 

DESCRIERE

Malga este un soi de capsuni remontant (produce tot anul), avand fructe ferme, zemoase si foarte dulci. Soiul Malga incepe sa produca de la sfarsitul lunii mai pana in luna octombrie, acest aspect constituind un avantaj specific soiurilor remontante. Soiul Malga este caracterizat prin aroma specifica si gustul foarte placut al fructelor. De asemeni, soiul Malga, are o crestere accelerata, dezvoltandu-se foarte puternic.

SFATURI UTILE

Plantarea capsunului in camp deschis

Plantarea 

Se realizeaza toamna intre 10 septembrie si 15 octombrie, primavara in perioada sfarsitul martie - aprilie sau vara in perioada iunie-iulie.
Lucrarile se realizeaza manual sau cu utilaje (in situatia plantarii pe suprafete intinse).
 
Plantarea manuala implica trei operatiuni:
-executia gropii cu plantatorul sau cu sapa la 10-15 cm adancime;
-introducerea stolonilor in gropi;
-strangerea pamantului pe langa radacini, astfel incat acestea sa faca masa cu solul.
 
Plantarea mecanica se realizeaza cu ajutorul masinilor de plantat rasaduri de legume care se adapteaza la sistemul de plantare al stolonilor de capsuni.
 
Principalele conditii pentru reusita culturii sunt:
-pozitia radacinilor care trebuie sa fie perfect verticala si dreapta in gropi;
-coletul stolonilor sa fie la nivelul solului;
-mugurele central sa fie deasupra solului;
-solul sa fie bine tasat prin calcare in jurul plantelor, astfel ca, la prinderea usoara de frunze, plantele sa opuna rezistenta;
-irigarea culturii.
Sistemele de plantare folosite sunt:
-in randuri simple, cu distanta intre randuri de 60-100 cm, in functie de sistemul de intretinere a solului (manual sau mecanizat) si 20-25 cm intre plante pe rand pe teren nemodelat;
-in benzi, pe teren modelat, in biloane de 2 sau 4 randuri. Distantele de plantare sunt de 35 cm intre randurile din banda, 85-95 cm intre benzi si 20-25 cm intre plante pe rand.

Plantarea capsunului n cultura protejata

Modalitatea de plantare este aceeasi ca la plantarea in cultura libera. Schema de plantare este in benzi de 2-5 randuri pe teren modelat, in biloane, sau plan cu distanta intre benzi de 85-95 cm, intre randuri pe banda de 35 cm, iar intre plante pe rand de 20-25 cm. 
Plantarea_capsunilor

Epoca de plantare

 
Infiintarea culturii in solarii si tunele se poate face si in perioada 1-15 iunie, dar aceasta lucrare implica folosirea la plantare a stolonilor refrigerati care dau rezultate mult mai bune la prindere (90-91%), fata de stolonii proveniti direct din stoloniera (60-75%).
Plantarea in sera se realizeaza cu stoloni fortificati in camp, ce se pastreaza in celule frigorifice pana la plantare.
Cultura se poate realiza direct pe sol sistem clasic sau pe verticala. Epoca ideala de plantare este in ultima decada a lunii noiembrie sau mijlocul lunii aprilie.
Cultura la sol se face pe teren plan sau modelat in biloane, in benzi de 2-4 randuri, cu distanta intre benzi de 70 cm,intre randuri de 40 cm si intre plante pe rand de 20-25 cm. Tehnica plantarii este aceeasi ca la cultura neprotejata. 
 
 
BINE DE STIUT! Stolonii de capsuni se pastreaza frigo (sunt inghetati). Livrarea se realizeaza in fiecare miercuri din saptamana, joi, toti clientii primesc stolonii din saptamana anterioara. Este lesne de inteles faptul ca, preferam sa livram stolonii catre toti clientii din aceeasi saptamana intr-o singura zi, pentru a nu afecta plantele si pentru  a avea eficienta in livrare.

*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.

Specificatii

Generalitati
Tip fructificare remontant

Review-uri

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha