Stoloni de capsuni remontant Malga, 50 bucati

-32% Stoloni de capsuni remontant Malga, 50 bucati
Vizualizari: 49219 Cod produs: frmcpsn_0001
Disponibilitate: STOC FURNIZOR: disponibil in 3-5 zile
117,00Lei 80,00Lei
Cant: Adauga in Cos

Comanda telefonica:
0784.099.959 / 0775.612.656

Fisa produs

 

 

Toate comenzile se onoreaza in perioada 01-10.09.2018!!

 

 

Stolonii de capsuni se livreaza in perioada martie - iulie, intrucat, fiind frigo (inghetati), dar si august - 20 septembrie, in aceasta perioada au posibilitatea sa-si creeze radacini puternice pentru anul urmator.

 

DESCRIERE

Malga este un soi de capsuni remontant (produce tot anul), avand fructe ferme, zemoase si foarte dulci. Soiul Malga incepe sa produca de la sfarsitul lunii mai pana in luna octombrie, acest aspect constituind un avantaj specific soiurilor remontante. Soiul Malga este caracterizat prin aroma specifica si gustul foarte placut al fructelor. De asemeni, soiul Malga, are o crestere accelerata, dezvoltandu-se foarte puternic.

SFATURI UTILE

Plantarea capsunului in camp deschis

Plantarea 

Se realizează toamna intre 10 septembrie şi 15 octombrie, primavara in perioada sfarsitul martie - aprilie sau vara in perioada iunie-iulie.
Lucrarile se realizeaza manual sau cu utilaje (in situatia plantarii pe suprafete intinse).
 
Plantarea manuala implică trei operaţiuni:
-executia gropii cu plantatorul sau cu sapa la 10-15 cm adancime;
-introducerea stolonilor in gropi;
-strangerea pamantului pe langă rădăcini, astfel incat acestea să facă masă cu solul.
 
Plantarea mecanică se realizează cu ajutorul maşinilor de plantat răsaduri de legume care se adaptează la sistemul de plantare al stolonilor de căpşuni.
 
Principalele condiţii pentru reuşita culturii sunt:
-poziţia rădăcinilor care trebuie să fie perfect verticală şi dreaptă in gropi;
-coletul stolonilor să fie la nivelul solului;
-mugurele central să fie deasupra solului;
-solul să fie bine tasat prin călcare in jurul plantelor, astfel că, la prinderea uşoară de frunze, plantele să opună rezistenţă;
-irigarea culturii.
Sistemele de plantare folosite sunt:
-in randuri simple, cu distanţa intre randuri de 60-100 cm, in funcţie de sistemul de intreţinere a solului (manual sau mecanizat) şi 20-25 cm intre plante pe rand pe teren nemodelat;
-in benzi, pe teren modelat, in biloane de 2 sau 4 randuri. Distanţele de plantare sunt de 35 cm intre randurile din bandă, 85-95 cm intre benzi şi 20-25 cm intre plante pe rand.

Plantarea căpşunului n cultura protejată

Modalitatea de plantare este aceeaşi ca la plantarea in cultură liberă. Schema de plantare este in benzi de 2-5 randuri pe teren modelat, in biloane, sau plan cu distanţa intre benzi de 85-95 cm, intre randuri pe bandă de 35 cm, iar intre plante pe rand de 20-25 cm. 
Plantarea_capsunilor

Epoca de plantare

 
Infiinţarea culturii in solarii şi tunele se poate face si in perioada 1-15 iunie, dar această lucrare implică folosirea la plantare a stolonilor refrigeraţi care dau rezultate mult mai bune la prindere (90-91%), faţă de stolonii proveniţi direct din stolonieră (60-75%).
Plantarea in seră se realizează cu stoloni fortificaţi in camp, ce se păstrează in celule frigorifice pană la plantare.
Cultura se poate realiza direct pe sol sistem clasic sau pe verticală. Epoca ideala de plantare este in ultima decadă a lunii noiembrie sau mijlocul lunii aprilie.
Cultura la sol se face pe teren plan sau modelat in biloane, in benzi de 2-4 randuri, cu distanţa intre benzi de 70 cm,intre randuri de 40 cm şi intre plante pe rand de 20-25 cm. Tehnica plantării este aceeaşi ca la cultura neprotejată. 
 
 
BINE DE STIUT! Stolonii de capsuni se pastreaza frigo (sunt inghetati). Livrarea se realizeaza in fiecare miercuri din saptamana, joi, toti clientii primesc stolonii din saptamana anterioara. Este lesne de inteles faptul ca, preferam sa livram stolonii catre toti clientii din aceeasi saptamana intr-o singura zi, pentru a nu afecta plantele si pentru  a avea eficienta in livrare.
Monica Petre Pe 29.08.2018
5 opinii
Buna ziua! Câți stoloni conține un pachet? As vrea să știu cam ce suprafață de teren este necesară, având in vedere ca vreau să plantez pentru consum propriu in gospodărie! Mulțumim
semplus Pe 29.07.2018
5 opinii
Buna ziua, multumim de feedback, da, din ceea ce am discutat cu clientii rata de prindere a fost de peste 95%, iar productivitatea si faptl ca produc tot anul sunt extraordinare
Gabriela iobaj Pe 29.07.2018
5 opinii
Contine stoloni ,am cumparat in primavara sau prins 48 dar am lasat lastarii ce au crescut acuma am vreo 70 sunt toti infloriti si am si capsuni.
semplus Pe 01.05.2018
5 opinii
Buna ziua, daca produsul se numeste......Stoloni.... Dvs ce credeti ca contine?
ICOVOIU ION DANUT Pe 01.05.2018
5 opinii
buna ziua .nu înțeleg ce conține pachetul?stoluri sau seminte.

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau           Bun

Introduceti codul din imagine:Loading...
Loading...