Menu
Cosul tau

Seminte

 

Tot mai multe persoane aleg sa-si planteze propriile seminte de legume, seminte de plante aromatice, seminte de fructe sau seminte de flori in propria gradina. Este o activitate placuta si ai satisfactia faptului ca legumele proaspete rezultate sunt rezultatul muncii tale. De la ,, a infige'' o samanta in pamant si pana la a obtine produsul final este cale lunga, insa, cei care au incercat stiu ce activitate placuta este gradinaritul. In principiu este nevoie de urmatoarele activitati:

Semanatul semintelor, practic activitatea prin care semintele sunt introduse in pamant/turba

Germinarea semintelor, aici avem nevoie ca acestea sa fie irigate cu sisteme de irigare sau pur si simplu stropitori

Fertilizarea tinerelor plante, cu ingrasaminte, astfel incat startul sa fie unul puternic si sanatos

Protejarea acestora la aparitia ierburilor perene, daunatorilor si bolilor, cu erbicide, insecticide si fungicide

Ingrijirea plantelor rezultate din seminte prin folosirea de unelte de gradina si utilaje agricole, folie de solar sau sfoara.

Pe de alta parte fermierii profesionistii ce cultiva in sere de polietilena urmaresc sa aiba varietati de legume cu ciclu scurt de vegetatie, rezistente la boli, bune pentru transport, productive. Fireste ca acest lucru tine si de fiecare persoana in parte, de felul in care plantele sunt ingrijite. La noi veti regasi o gama variata de seminte hobby, dar si seminte profesionale. De asemeni pentru acei dintre Dvs care au o peluza, seminte de gazon avem in ambalaje foarte variate, care pot fi asezonate cu seminte de flori. Totul numai la SemPlus!