Gogosar Bucur

 

Planta de gogosar este viguroasa, bogata in Frunze de culoare verde-inchis, acestea acoperind in mare parte fructele. Planta este ramificata cu aspect de tufa compacta si are o buna repartizare a fructelor. Fructele au 3-4 lobi si  o forma rotund-aplatizata, cu diametrul de 110-130 mm si inaltimea de 50-60 mm, culoare rosu-intens, sunt uniforme si au gust dulce. Greutatea medie a acestora este de 240-270 game si au grosimea pulpei de 6-8 mm. Se pot consuma atat in stare proaspata dar si conservate. Cultura are un potential ridicat de productie cu un grad ridicat de uniformitate. Aceasta se preteaza in special pentru cultivarea in camp deschis dar si in spatii protejate.

 

Ardei Getic

 

Planta dezvolta tulpina ramificata, viguroasa si compacta, capabila sa sustina un numar mare de fructe. Foliajul este bogat cu Frunze de forma ovala si culoare verde-inchis. Fructele au forma usor alungita cu 3-4 lobi de tip blocky. Se remarca printr-o buna uniformitate, cu o greutate medie de 150-170 grame, iar grosimea pulpei este de 6-7 mm. Fructele sunt de culoare galben cerat ,a maturitate tehnica si rosu la maturitate fiziologica. Este o varietate cu productivitate ridicata si constanta, bine adaptata atat la cultura in spatii protejate cat si la cultura in camp. Se utilizeaza in stare proaspata si prin prelucrare in industrializare. Fructele au un aspect commercial placut, valoare alimentara ridicata, sunt uniforme si cu gust dulce.

 

Varza Muntenia

 

Planta dezvolta de la inceput o radacina puternica si ramificata. Tulpina este scurta si frunzele sunt de culoare verde-inchis. Capatana are forma sferica, usor aplatizata, bine indesata, compacta si uniforma, cu o greutate de 3-5 Kg. Frunzele exterioare sunt de culoare verde deschis cu nervure putin evidente, iar cele din interior alburii, cu aspect fin si placate la gust. Densitatea de plantare este de 35000-40000 plante la hectar. Timpul necesar ajungerii la maturitate a fructelor (formarea de capatani) este de 85-90 zile de la plantare. Se utilizeaza atata in stare proaspata datorita gustului placut cat si conservata prin murare. Este o varietate adaptata la cultura in camp si prezinta un potential ridicat de productie.

 

Fasole Baldana

 

Planta este de tip urcătoare, cu tulpina înaltă şi creştere nedeterminată. Se caracterizează printr-o bună vigurozitate, aspect compact şi foliaj verde închis.

Fructele – păstăi de culoare galben-auriu, sunt aplatizate cu lungimea de 200 – 219 milimetri şi lăţimea de 18 – 22 milimetri.

Seminţele au culoarea maro – deschis. Este o varietate cu precocitate timpurie. Se pretează la cultura în spaţii protejate cât şi în câmp, prin palisare. Are un potenţial ridicat de producţie. Păstăile sunt uniforme, au gust dulce şi dimensiuni mari.

Se pot consuma atât în stare proaspătă cât şi conservate.

Ridichi de luna de Baleni

 

Varietatea este timpurie, bulbul este uniform şi are diametrul de 30-40 mm, cu greutatea de 30-50 gr. Prezintă rezistenţă la crăpare şi se adaptează bine la condiţii de temperaturi scăzute.

Salata Ileana

Este o salată de căpăţână cu maturitate timpurie, destinată culturii în câmp sau în spaţii protejate neîncălzite.

Căpăţâna este deschisă cu un diametru mare şi are o formă eliptică. Culoarea frunzelor exterioare este verde, cu tentă gălbuie, foarte deschisă.

Se utilizează pentru consum în stare proaspătă.