Tratamente aplicate pentru cultura cartofului

In cele ce urmeaza, va vom prezenta pe scurt, tratamentele fitosanitare ce se aplica, atunci cand este cazul la cultura cartofului.In faza de plantare si germinare se aplica pentru combaterea buruienilor anuale monocotiledonate si unele cotiledonate un tratament pentru eradicarea acestor ierburi cu erbicidul STOMP AQUA 455 EC.

Ulterior, in faza de rasarire si dezvoltarea lastarilor si pana la inceputul formarii tuberculilor, la nevoie, se aplica pentru eradicarea ierburilor monocotiledonate anuale si perene un tratament cu erbicidul STRATOS ULTRA, iar pentru mana (phytophtora infestans) se aplica un fungicid, respectiv POLYRAM DP.

La inceputul infloririi si pana la inflorit deplin, cand deja nu mai avem probleme cu ierburile perene ca si fungicide in vederea combaterii manei putem aplica ACROBAT MZ 69 WG, iar pentru combaterea daunatorilor, respective gandacul de Colorado (leptinotarsa decemlineata) putem aplica ALVERDE si FASTAC ACTIVE.

In perioada de dezvoltare a tuberculilor, cand este necesar, pentru mana (phytophtora infestans), putem aplica POLYRAM DP.