Vremea caldă și plantele luxuriante atrag multe insecte dăunătoare. De cele mai multe ori observăm numai daunele cauzate de hrănirea sau sugerea sucurilor de legume din frunze, flori, tulpini, fructe. Dar putem reduce daunele în moduri naturale.


Protecție mecanică

Pentru a reduce numărul de dăunători sau pentru a împiedica accesul la instalație, vă ajutăm cu protecție mecanică. Avem plase sau grămezi pentru protecția împotriva fluturilor și a muștelor. Nu punem niciodată plasa sau panglicile direct peste legume, ci mai degrabă facem tunelul întinzând mai întâi arcurile din plastic, din metal sau din lemn, apoi o plasă protectoare. Astfel, nu distrugem sau nu oprim creșterea plantelor.Un bun exemplu este ceapa sub umbrela pentru a proteja ceapa de muște. Facem același lucru și pentru usturoi împotriva umezelii  și, bineînțeles, protejăm planta. Sub plasă așezați plăcile adezive Bio Plantella Yellow  pentru protecție suplimentară. Puneți-le la câțivaa centimetri deasupra culturii. Să nu uităm de radiațiile solare. Acoperiți varza cu o plasă fin țesută și împiedicați accesul fluturilor nocivi.

Mulți dăunători atacă și pomii fructiferi. Există o mulțime de daune asupra fructelor cauzate de dăunători înaripați, cum ar fi diverse muște, furnici, păduchi de frunze. Instalați Bio Plantella care sunt prevăzută cu un adeziv special în care sunt prinși dăunătorii.Plăcile lipicioase galbene pe pomi fructiferi sunt întotdeauna instalate după înflorire. Așa vom scăpa de cei mai mulți dăunători. Mulți dăunători cresc pe pomii fructiferi: omizi, furnici, păduchi.

Acest lucru este împiedicat prin instalarea benzii adezive Bio Plantella în jurul trunchiului astfel încât dăunătorii nu mai pot ajunge la coroană. Banda adezivă conține un adeziv special pe ambele părți și astfel capturează toți dăunătorii. Trebuie doar să fie schimbată la timp.


Insecte dăunătoare

Nu toate insectele din grădină sunt dăunătoare, unele dintre ele sunt chiar foarte utile deoarece distrug dăunători ca afidele.De obicei, întâlnim insecta tânără pe o coroană, fiind subțire, verzuie și aripi mari. În timp ce adultul se hrănește cu nectar floral, larva sa, care este maro, distruge toți dăunătorii. În această categorie amintim păduchii, furnicile, paianjenii.

Acestea sunt doar câteva dintre insectele utile. Dacă nu recunoaștem imediat insectele, nu le combateți, pentru că pot fi dintre prădători și ne ajută să protejăm grădina.

Să nu uităm păsările cântătoare care ne curăță perfect dăunătorii de legume, fructe și grădini ornamentale. De asemenea, ariciul și broaștele, care consumă o mulțime de melci, sunt foarte utile. Ariciul este carnivor și distruge o mulțime de dăunători de pământ, așa că nu încercăm să-l alungăm din grădină.