Menu
Cosul tau

Dezinfectant antifungic si insecticid pentru gunoiul de grajd, Mr Kaplan, 10 litri, SemPlus

MR. KAPLAN" este un dezinfectant și accelerator de compostare inovator, care reprezintă o soluție naturală și eficientă pentru gestionarea gunoiului de grajd într-un mod ecologic și sustenabil.

Acest produs utilizează exclusiv microorganisme benefice, precum Bacillus spp., care sunt deja prezente în mod natural în solul sănătos. Aceste microorganisme acționează ca dezinfectant natural, inhibând creșterea și multiplicarea microorganismelor patogene care pot fi prezente în gunoiul de grajd. Astfel, "MR. KAPLAN" contribuie la reducerea riscului de îmbolnăvire a plantelor și la protejarea mediului înconjurător.

Pe lângă acțiunea sa de dezinfectare, "MR. KAPLAN" este și un accelerator de compostare extrem de eficient. Microorganismele benefice din compoziția sa stimulează procesele naturale de descompunere a materiei organice din gunoiul de grajd, transformându-l rapid într-un compost bogat în substanțe nutritive esențiale pentru plante.

 

Utilizarea "MR. KAPLAN" aduce multiple beneficii:

 

 1. Accelerarea procesului de compostare: Produsul stimulează și optimizează procesele de descompunere a materiilor organice din gunoiul de grajd, transformându-l rapid într-un compost de înaltă calitate.
 2. Dezinfectarea naturală: Microorganismele benefice din compoziția sa acționează ca un dezinfectant natural, reducând riscul de îmbolnăvire a plantelor și de contaminare a solului cu microorganisme patogene.
 3. Îmbunătățirea calității solului: Compostul obținut este bogat în nutrienți esențiali și substanțe organice benefice, îmbunătățind fertilitatea și structura solului.
 4. Promovarea unei agriculturi durabile: Utilizarea unui produs natural și ecologic precum "MR. KAPLAN" contribuie la reducerea impactului negativ al agriculturii asupra mediului înconjurător și la promovarea unei practici agricole mai durabile și mai responsabile.

În concluzie, "MR. KAPLAN" este o soluție completă și eficientă pentru gestionarea gunoiului de grajd, oferind atât o dezinfectare naturală, cât și o accelerare a procesului de compostare, într-un mod care respectă mediul și promovează sănătatea solului și a plantelor.

 

Compoziție:

 • 1x10^7 ufc/ml Bacillus spp. (o specie selectată de bacterii benefice)

 

Recomandari de aplicare:

Se mixeaza 10L de MR. KAPLAN cu 500 litri de apa si se aplica prin stropire directa a gunoiului de grajd (aprox. 5L / metru patrat).

Continutul unui bidon de 10L este suficient pentru a trata 100 metri patrati.

 

Temperatura de pastrare:
5 - 18 grade celsius

 

 

 

Roluri principale:

 

 1. Bioactivare: Stimulează procesele naturale de compostare și degradare a materiei organice din gunoiul de grajd, transformându-l într-un îngrășământ de înaltă calitate și într-o sursă eficientă de nutrienți pentru plante.
 2. Dezinfectare: Elimină bacteriile patogene și alte microorganisme nocive din gunoiul de grajd, reducând riscul de îmbolnăvire a plantelor și de contaminare a mediului înconjurător.

 

Bacillus spp. reprezintă un gen de bacterii benefice care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a inhiba creșterea și dezvoltarea factorilor patogeni, precum și a ouălor și larvelor de insecte dăunătoare, prin diverse mecanisme bio-tehnice:

 

 1. Producerea de substanțe antimicrobiene: Bacillus spp. poate secreta o varietate de substanțe antimicrobiene, cum ar fi antibioticele și substanțe de tipul bacteriocinelor. Aceste substanțe pot inhiba creșterea și multiplicarea bacteriilor patogene, fungi și alte microorganisme dăunătoare din sol sau din substratul de compost.
 2. Competiția pentru nutrienți: Bacillus spp. poate concura cu microorganismele patogene pentru resursele nutritive din mediul înconjurător, cum ar fi nutrienții esențiali și moleculele de carbon. Prin ocuparea acestor resurse și utilizarea lor în procesele metabolice, Bacillus spp. reduce disponibilitatea acestor factori pentru microorganismele patogene, limitându-le astfel capacitatea de creștere și reproducere.
 3. Colonizarea și formarea de biofilme: Bacillus spp. poate coloniza suprafețele și mediile înconjurătoare, formând biofilme protectoare. Aceste biofilme pot bloca accesul microorganismelor patogene la resursele esențiale și pot crea un mediu ostil pentru dezvoltarea lor.
 4. Activarea sistemului imunitar al plantelor: Unele specii de Bacillus spp. pot induce răspunsuri imune în plantele gazdă, ceea ce le face mai rezistente la infecții și la atacurile dăunătorilor. Acest efect poate fi datorat producției de elicitori și alte substanțe metabolice care stimulează sistemul de apărare al plantelor.

 

Prin aceste mecanisme, Bacillus spp. contribuie la protejarea plantelor împotriva bolilor și dăunătorilor în mod natural și sustenabil, fără a fi necesară utilizarea agenților chimici sintetici. Acest lucru face ca utilizarea Bacillus spp. în produsele agricole să fie o opțiune ecologică și sigură pentru gestionarea sănătății plantelor și a solului.

 

 

 

Bacillus spp., prezent în produsul "MR. KAPLAN", joacă un rol crucial în accelerarea procesului de transformare a gunoiului de grajd în compost prin diverse mecanisme biologice și biochimice. Aici sunt câteva aspecte despre cum Bacillus spp. facilitează această conversie rapidă și beneficiile rezultate:

 

 1. Decompoziție a materiilor organice: Bacillus spp. secreta enzime extracelulare, cum ar fi proteazele, lipazele și celulazele, care ajută la descompunerea complexelor de polimeri din materiile organice prezente în gunoiul de grajd. Acest proces accelerează fragmentarea și descompunerea materialelor organice în componente mai simple, cum ar fi aminoacizii, acizii grași și glucoza.
 2. Fermentație și conversie: Bacillus spp. poate realiza fermentația anaerobă și aerobă, transformând substanțele organice în compuși mai stabili și mai ușor de asimilat de către plante. Această conversie eficientă ajută la obținerea unui compost de înaltă calitate, bogat în nutrienți esențiali și substanțe benefice pentru sol.
 3. Suprimarea activității patogene: Pe măsură ce Bacillus spp. se multiplică și colonizează gunoiul de grajd, aceste bacterii benefice inhibă activitatea microorganismelor patogene și a dăunătorilor, reducând astfel riscul de infecții și deteriorare a materialului compostabil.

Beneficiile utilizării "MR. KAPLAN", datorită prezenței Bacillus spp. și a altor componente bioactive, includ:

 • Accelerarea procesului de compostare: Bacillus spp. acționează ca un catalizator natural, accelerând descompunerea și fermentarea materiilor organice din gunoiul de grajd și transformându-le rapid în compost util.
 • Îmbunătățirea calității solului: Compostul rezultat este bogat în nutrienți esențiali, cum ar fi azotul, fosforul și potasiul, care îmbunătățesc fertilitatea solului și promovează creșterea și dezvoltarea plantelor.
 • Redresarea structurii solului: Compostul ajută la îmbunătățirea texturii și a structurii solului, sporind capacitatea acestuia de reținere a apei și aerului și reducând eroziunea și compactarea solului.
 • Reduzarea dependenței de îngrășăminte chimice: Utilizarea regulată a compostului obținut cu ajutorul "MR. KAPLAN" poate reduce necesitatea aplicării îngrășămintelor chimice, contribuind astfel la reducerea impactului asupra mediului înconjurător și la promovarea unei agriculturi mai durabile și mai ecologice.

În concluzie, prezența Bacillus spp. în "MR. KAPLAN" nu doar accelerează procesul de compostare, ci și aduce multiple beneficii pentru sănătatea solului, a plantelor și a mediului înconjurător, contribuind la obținerea unei producții agricole sustenabile și de înaltă calitate.

 

Boli combătute:

 • Putregaiul radacinilor
 • Fusarioza
 • Septorioza
 • Patarea bruna
 • Bacteriozele
 • Micozele
 • Mana
 • Uscarea vasculara

 

 

Daunatori combătuți:

 • Afidele (ouă și larve)
 • Păianjenul roșu comun (ouă)
 • Gandacul de Colorado (ouă și larve)
 • Mustele și musculițele (ouă și larve)

 

Recomandări de aplicare:

 • Se mixează 10 litri de MR. KAPLAN cu 500 litri de apă.
 • Se aplică soluția rezultată prin stropire directă a gunoiului de grajd, utilizând aproximativ 5 litri de soluție pe metru pătrat.
 • Continutul unui bidon de 10 litri este suficient pentru a trata 100 metri pătrați de suprafață.

 

"MR. KAPLAN" este soluția ideală pentru fermierii și grădinarilor care doresc să optimizeze procesul de compostare, să prevină și să combată bolile și dăunătorii specifice, în timp ce îmbunătățesc calitatea solului și a recoltelor. Utilizarea regulată a acestui produs va contribui la obținerea unei producții sănătoase și abundente în mod sustenabil și ecologic.

 

Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate10 litri
Culturalegume
Cultura BIOpotrivite
Efect asupra albinelorfara
Mirossesizabil
Modul de actiuneconctact, sistemic
Scapa deafide, gandacul de Colorado, muste, musculite
StareEC - concentrat emulsionabil
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual
Caracteristici generale - Agricultura bio
Input agricoldezifectant de sol
Specificatii tehnice
Substanta activaglycerol, ulei mineral

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.