Menu
Cosul tau

Fungicid Folicur Solo 250 EW, 100 ml, Bayer Crop Science

Fungicid Folicur Solo 250 EW, 100 ml, Bayer Crop Science
Intra in legatura cu specialistii nostrii:
COMENZI TELEFONICE: 0784.099.959 / 0745.756.405
CONSULTANTA PROTECTIA PLANTELOR: 0753.168.043

Substanta activa: tebuconazol 250 g/l, Formulare: EW (emulsie in apa)

Fungicid sistemic triazolic pentru combaterea bolilor la sâmburoase, vita de vie, mar si rapita

 

Cultura

Organism tinta

Doza

Vita de vie

Fainare (Uncinula necator)

0,4 l/ha

Mar

Fainare (Podosphaera leucotricha)

Rapan (Venturia inaequalis)

0,04% (0,6 l/ha)

Samburoase

Monilioze (Monilinia spp.)

0,075%

Rapita de toamna

Putregai alb (Sclerotinia sclerotiorum)

Patare bruna (Alternaria brassicae)

Fainare (Erysiphe communis)

1 l/ha

Rapita

Tratament pentru cresterea rezistentei plantelor la iernare si pentru combaterea patogenului Phoma lingam

0,5 l/ha (un tratament aplicat toamna)


Modul de actiune
Folicur Solo este un produs cu actiune sistemica in plante. La scurt timp dupa tratament, substanta activa tebuconazol patrunde in partile aeriene si este distribuita acropetal in interiorul tesuturilor, unde blocheaza extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor. Acest mod de activitate da posibilitatea produsului de a actiona preventiv, curativ si in unele situatii chiar eradicativ in mod foarte eficient impotriva ciupercilor patogene. Folicur Solo are un spectru larg de actiune dublat de un efect de lunga durata asupra patogenilor (10-14 zile).

Modul de utilizare
Vita de vie

in cadrul programului de stropiri, Folicur Solo se utilizeaza pentru combaterea fainarii la doza de 0,4 l/ha. Se recomanda pentru 1-2 tratamente postflorale, când presiunea bolii este mare. El poate fi utilizat si pentru tratamente preflorale (in special tratamentul de la inceputul infloririi), daca presiunea bolii este mare si se impune utilizarea unui produs sistemic. Atunci când este necesar ca printr-un tratament sa se asigure protectia simultana impotriva manei, fainarii si putregaiului cenusiu, Folicur Solo se utilizeaza in amestec cu Verita, Mikal Flash, Teldor, Mythos sau alte produse specifice pentru aceste boli.

Specii de sâmburoase
Folicur Solo este cunoscut ca unul dintre produsele cele mai eficace in combaterea moniliozelor la cais, piersic, prun, visin, cires. Se utilizeaza in doza de 0,75 l/ha (0,075% pentru un volum de solutie de 1000 l/ha) pentru combaterea moniliozelor (Monilinia spp.). Se efectueaza doua tratamente: primul tratament se poate aplica incepand cu faza de deschidere a sepalelor pana la faza sfarsitul infloritului, iar al doilea din faza de inceput crestere fructe pana in faza de coacere a fructelor. Intervalul de timp intre tratamente este de 10-14 zile. Timp de pauza: 7 zile.


Mar
La mar, Folicur Solo se utilizeaza in principal pentru combaterea fainarii dar si a rapanului. Concentratia necesara este de 0,04% pentru un volum de solutie de 1500 l/ha. Tratamentele se efectueaza pre- si postfloral la avertizare, in functie de ciclul biologic al ciupercii. Se recomanda ca inainte de aplicarea tratamentului pe toata suprafata sa se efectueze un test de compatibilitate biologica, deoarece la unele soiuri (ex. Golden) pot aparea fenomene de fitotoxicitate.

Rapita
Folicur Solo se utilizeaza in doza de 1,0 l/ha pentru combaterea putregaiului alb, a patarii brune si a fainarii. Tratamentele efectuate toamna sunt necesare atunci când semanatul timpuriu si conditiile climatice favorizeaza dezvoltarea luxurianta a plantelor. in asemenea situatii, Folicur Solo, aplicat in fenofaza de 4-6 frunze, realizeaza o protectie foarte buna a plantelor fata de atacul unor boli (ex. fainarea), care afecteaza foliajul acestora. in acelasi timp, Folicur Solo actioneaza si ca regulator de crestere, limitând cresterea tulpinilor. Cu acest tratament Folicur Solo asigura:
- protejarea culturii fata de atacul unor boli
- rezistenta la iernare si rezistenta la cadere a culturii datorita limitarii
cresterii tulpinilor.
Volumul de solutie pentru tratamentul de toamna este de 300 l/ha. Tratamentele din a doua parte a perioadei de vegetatie au ca scop combaterea putregaiului cenusiu, dar si a patarii brune sau a fainarii, si se efectueaza atât la rapita de toamna cât si la rapita de primavara in perioada infloririi plantelor. Volumul de solutie este de 300-400 l/ha.

Specificatii tehnice
Substanta activatebuconazol
Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate100 ML
Culturacais, cires, mar, piersic, prun, rapita, visin, vita de vie
Cultura BIOnepotrivite
Pentru combatereafainarii, patarilor, putregaiului, rapanului
StareEW - emulsie in apa
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha

*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.