Menu
Cosul tau

Fungicid Ortiva Top, 100 ml, Syngenta

Fungicid Ortiva Top, 100 ml, Syngenta
Fungicid Ortiva Top, 100 ml, Syngenta
  • Disponibilitate: Disponibil
  • Producator: Syngenta
  • Cod produs: alcd_0179
85,00Lei

 
Fungicid foliar preventiv si curativ, cu spectru larg de actiune impotriva agentilor patogeni, fiind recomandat sa se utilizeze la culturile legumicol
Compozitie: 200 g/l (18.2% g/g)azoxistrobin +125 g/l (11.4% g/g)difenoconazol
Familia Chimica:StrobilurineTriazoli
Formulare:suspensie concentrata
Mod de actiune: preventiv, curativ, contact, sistemic local, translaminar
Ortiva Top contine doua ingrediente active (azoxistrobin si difenoconazol) cu activitate de contact si sistemica locala si translaminara.

Azoxistrobin: Actioneaza ca inhibitor al respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al patogenului. Intervine in ciclul biologic al ciupercii, in principal in timpul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei. Prezinta preluare graduala si activitate sistemica locala (translaminara) in frunze. Activitate preventiva. Difenoconazol: Prezinta actiune preventiva si curativa. Actioneaza prin blocarea biosintezei steroizilor in membranele celulare ale fungilor. Actiune sistemica locala si usoara translocare acropetala.

Recomandari de utilizare:

- Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.

- Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.

- Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.

- Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala.

- Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale.

- Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale.

- Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor.

- Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa.

- Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor.

- Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate.

- Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare.

- Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului.

- Ceapa verde: 5 frunze adevarate.

- Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala.

Intervalul dintre tratamente se adaptateaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie. La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme. (foarte ridicate).

Omologari: Ardei camp, sere si solarii, Capsun, Zmeura camp, sere si solarii, Castraveti camp, sere si solarii, Ceapa din arpagic si semanata direct, Ceapa verde camp, Conopida camp, Dovlecei camp, sere si solarii, Fasole verde (camp) si fasole (camp),Mazare camp, Morcovi, Pastarnac, Patrunjel camp, Pepeni galbeni camp, sere si solarii, Pepeni verzi camp, sere si solarii, Praz camp, Ridichi, Hrean camp, Salata (sere), Salata (spatii protejate),Spanac, Telina camp, sere si solarii, Tomate camp, sere si solarii, Usturoi camp

Cultura

Agenti

patogeni combatuti

Doza l/ha

Volumul de apa

min-max(l/ha)

Numar maxim

tratamente

Interval intre

tratamente

Timp de pauza pana

la recoltare(zile)

Pepeni galbeni si verzi, camp, sere si solariFainare, patare cafenie1l/ha500-1500 litri     3    8 zile    3 zile
  Tomate, Vinete
    (sere si solarii)
 
Alternarioza, fainare, mana, putrgaiul cenusiu, patare cafenie1l/ha500-1000 litri       3    8-10 zile          7
Ardei - sere si solariiAlternarioza, fainare, mana, putrgaiul cenusiu, patare cafenie1l/ha  500-1000litri         2    10 zile        7
   Fasole verde
           (camp) 
Fainare, mana1l /ha300-1200 litri         2   12 zile          7
Morcovi pastarnac,patrunjel camp

Alternarioza,fainare,putregaiul alb

1l/ha200-600 litri         3   14 zile       14

Capsun, zmeura camp, sere si solarii

Antracnoza, fainare, patare alba1 l/ha  300-1200 litri        2     7 zile         3

Castraveti camp, sere si solarii

Fainare, patare cafenie1l/ha500-1500 litri      3   10 zile        3
Mazare campAntracnoza,fainare,mana,patare alba1 l/ha300-1200 litri     2  14 zile       14
Dovlecei camp,sere si solariiFainare, patare cafenie1l/ha  500-1500 litri      3   10 zile          3
Conopida campAlbumeala cruciferelor,alternarioza,fainare,mana,putregaiul alb/negru,patarea alba/neagra1l/ha  200-600 litri       2   14 zile    14 zile
Praz campAlternarioza,patare,rugina,mana, patare cafenie1l/ha 200-1000 litri      2   12 zile     21 zile
Salata sere si spatii protejate  Cercosporioza, mana salatei, putregauil alb, patarea neagra a frunzelor, alternarioza0,8 l/ha300-1200 litri
SpanacAlterioza, fainare, mana, putregaiul alb, putrgaiul negru, patare alba, patarea neagra a frunzelor, albumeala cruciferelor1l/ha  500-1200 litri   2   12 zile      14 zile

Telina camp,sere si solarii

Alterioza, fainare, putregaiul alb, Septorioza1l/ha 200-1000 litri    2    14 zile      14 zile

Sfaturi de aplicare: volum de apa

1000 litri/ ha la tomate sere si solarii, vinete sere si solarii, ardei camp, sere si solarii
500-1500 litri/ ha la dovlecei camp si sere, castraveti camp si sere, pepeni galbeni camp si sere, pepene verde camp si sere
300-1200 litri/ ha la fasole verde camp, fasole camp, salata camp si sere, mazare camp, capsun si zmeur camp si sere
300-600 litri/ ha la ceapa semanata direct, ceapa din arpagic, usturoi camp, ceapa verde camp
200-600 litri/ ha la varza camp, varza de Bruxelles camp, morcovi, pastarnac si patrunjel camp, hrean si ridichi camp, conopida camp, broccoli camp
200-1000 litri/ ha la telina camp si sere, praz camp,
300-600 litri/ ha la ceapa semanata direct, ceapa din arpagic, ceapa verde, usturoi camp

Omologari

Cultura: Ardei camp sere si solarii

Agenti patogeni combatuti:

Alternarioza(Alternaria solani), Fainare(Leveilula taurica), Mana (phytophtora infestans), Putregaiul cenusiu(botritis cinerea), Patarea cafenie (Cladosporium Fulvum)

Doza recomandata

Nr. maxim de aplicari

Timp de pauza pana la recoltare

Zona tampon pana la apa de suprafata

1 l/ha

2 - intervalul minim dintre tratamente este de 8-10 zile

         7 zile

             15 m

Stadiul de utilizare: aparitia celei de-a 10 frunze, pana la coacere

 

 

 

Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate100 ML
Culturaardei, broccoli, capsun, castraveti, ceapa, conopida, dovlecei, fasole, hrean, mazare, morcov, pastarnac, patrunjel, pepeni, praz, ridichi, salata verde, telina, tomate, usturoi, varza, vinete
Cultura BIOnepotrivite
Pentru combatereaalternariozei, antracnozei, cercosporiozei, fainarii, manei, patarilor, putregaiului, ruginii, septoriozei
StareSC - suspensie concentrata
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual
Specificatii tehnice
Substanta activaazoxistrobin, difenoconazol

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.