Menu
Cosul tau

Ingrasamant foliar cu efect biostimulator Bionat Plus, 100 ml, Panetone

Ingrasamant foliar cu efect biostimulator Bionat Plus, 100 ml, Panetone
Ingrasamant foliar cu efect biostimulator Bionat Plus, 100 ml, Panetone
Oferta
Targ SemPlus
-7 %
Ingrasamant foliar cu efect biostimulator Bionat Plus, 100 ml, Panetone
Ingrasamant foliar cu efect biostimulator Bionat Plus, 100 ml, Panetone
Ingrasamant foliar cu efect biostimulator Bionat Plus, 100 ml, Panetone
  • Disponibilitate: Disponibil
  • Cod produs: rdx_0013
Oferta se termina in:
Zile
Ore
Min
Sec
PRP: 7,00Lei
6,51Lei

Compozitie:
Elemente nutritive principale (macroelemente): Azot (N) 6,9%, Fosfor (P2O5) 0,003%, Potasiu (K2O) 0,76%.
Elemente nutritive secundare: Magneziu (Mg) 0,47%, Sulf (S) 1,3%, Calciu (Ca) 0,05%.
Oligoelemente: Bor (B) 0,16%, Cupru (Cu) 0,35%, Fier (Fe) 0,18%, Mangan (Mn) 0,06%, Zinc (Zn) 0,11%.
Extract natural din plante: 9%, cu rol biostimulator.

Bionat Plus nu este un fertilizator de sol ci un ingredient de stimulare pentru plante cu reactie foarte rapida fiind absorbit prin frunze aproape instantaneu. Se aplica prin pulverizare pe aparatul foliar al plantelor. Odata patruns in sucul celular al frunzelor determina o intensificare a procesului de nutritie grabind sinteza clorofilei si echilibreaza metabolismul plantei. Biostimulatorul din continutul ingrasamantului migreaza si spre sistemul radicular determinand o crestere a masei acesteia si o crestere a numarului de perisori absorbanti sporind puterea de extractie a elementelor nutritive din solutia solului, create astfel rezistenta plantelor la perioadele secetoase.
Un rol foarte important il detine elementul chimic SULF (S) – 1,3% prezent in compozitia ingrasamantului acesta fiind responsabil in sinteza proteinelor determinand sporuri importante de productie la rapita pentru ulei, dar si la cultura graului de toamna o crestere a continutului in gluten cu 2-3 %.
Prezenta ZINCULUI (Zn) – 0,11% influenteaza pozitiv cultura porumbului boabe sau furajer, aceasta planta fiind mare consumatoare de zinc.
Bionat plus – influenteaza pozitiv legarea si cresterea fructelor – numarul de bulbi si tuberculi. Prin accelerarea si echilibrarea metabolismului plantele tratate devin mult mai rezistente la bolile foliare, numarul tratamentelor efectuate impotriva acestora putand sa scada.
Bionat Plus – este compatibil cu majoritatea erbicidelor si insectofungicidelor folosite in practica de productie. Fermierul este insa obligat sa testeze la nivel micro combinatia pe care doreste sa o aplice. Bionat Plus se poate administra atat cu mijloacele terestre avute in dotare, cat si aerian cu avionul sau elicopterul. In micile gospodarii se poate aplica cu pulverizatoare de mana sau pompe manuale.
La efectuarea tratamentului se va urmari ca plantele sa nu fie umezite de roua sau precipitatii, temeperaturile sa fie in camp peste 17°C cu tendinte de crestere, vant slab, de asemenea timp de 4-6 ore de la terminarea tratamentului sa nu fie precipitatii.
Bionat Plus nu este un produs coroziv si impune respectarea normelor de igiena si protectia muncii, valabile pentru substantele impreuna cu care se aplica. In urma testelor efectuate se remarca varianta cu cel putin doua tratamente aplicate in perioadele de consum maxim in substante nutritive la culturile respective.

Recomandari de aplicare:

CulturaNr. aplicariDoza l/haDoza totala l/haMomentul aplicarii
Cereale paioase339Toamna la inceputul infratirii. La erbicidare si la aparitia spicului 
Porumb boabe si furajer, sorg236La 5 frunze si la 10-14 zile dupa prima aplicare 
Floarea-soarelui236La 6-8 frunze si la aparitia butonului floral 
Soia236La aparitia primelor frunze si la

 

10-15 zile dupa prima aplicare

 
Rapita339Toamna, 4-5 frunze. La desprimavarare, cand planta are 5-6 frunze noi, cand temperatura are mai mult de 15°C, al doilea tratament in faza de imbobocire 
In pentru samanta236La faza bradisor odata cu erbicidarea si la interval de 10-15 zile dupa prima aplicare 
Sfecla de zahar236La 5-6 frunze si la intervale de 10-15 zile impreuna cu tratamentele fitosanitare 
Cartofi timpurii236In perioda de vegetatie la intervale de 10-14 zile 
Cartofi de toamna33 In perioda de vegetatie la intervale de 10-14 zile 

 

Pepeni3-51,5-24.5- 6

 

7.5- 10

La talia vrejului de 14-15 cm si in perioada de vegetatie la 10-15 zile
Legume: tomate, ardei, varza, conopida, gulii, castraveti, vinete3-50,2­

 

0,8%

La rasaduri: dupa rasarire 0,2-0,3% si la intervale de 12-14 zile in concentratie de 0,5-0,8% in vegetatie
Ceapa, usturoi, praz3-40,3­

 

0,4%

Prima aplicare la talia plantelor de 14-15 cm si la intervale de 10-14 zile de la prima aplicare
     
Capsun236Primavara la imbobocire si la aparitia primelor fructe
Culturi furajere: lucerna, trifoi, graminee339Dupa coasa I si II, cand plantele au 10-15 cm
     
Pasuni si fanete naturale339La intrarea in vegetatie si dupa fiecare cosit sau pasunat (pauza de pasunat dupa aplicare 4 zile)
Tutun224Primul tratament la 5-6 zile dupa iesirea in camp cu rasadurile, iar al doilea la 14-15 zile dupa prima aplicare
Vita de vie236Inainte de inflorire la aparitia ciorchinelui si dupa scuturarea florilor
Pomi fructiferi236Prima aplicare dupa infrunzire la pornirea lastarilor vegetativi si la intervale de 10-14 zile dupa prima aplicare
Pepiniere pomicole, dendrologice si silvice224Primul tratament incepand cu lansarea lastarilor si la interval de 10-14 zile dupa prima aplicare
Exploatatii

 

forestiere

25-810-16In perioadele de vegetatie odata cu tratamentul impotriva daunatorilor
Flori, plante ornamentale6-80,2­

 

0,4%

Se aplica pe frunze prin pulverizare in concentratie de 0,2-0,4% la interval de 10-14 zile, iar pentru prelungirea prospetimii florilor taiate se adauga in apa din vaza 2 ml/l de apa
Suprafete acoperite cu gazon2-30,5%La intrarea in vegetatie si la intervale de 3-4 zile dupa fiecare cosit

Mod de utilizare:
Administrare la samanta: la pregatirea semintelor pentru semanat, se administreaza 100 ml Bionat Plus diluat in 3-6 l apa/norma de samanta/ha.
Administrare la flori si plante ornamentale: se administreaza prin stropiri in intervale de 7-10 zile, in concentratie de 0,2-0,5%. Pentru prospetime, la florile taiate se adauga la apa din vaza 2 ml/l.
Administrare la rasaduri de legume, tutun si flori: in primele faze de vegetatie se pulverizeaza pe frunze in concentratie de 0,2% (2 ml/1 l apa), 1-2 stropiri, iar la rasaduri de peste 2 saptamani se pulverizeaza pe frunze in concentratie de 0,5% (5 ml/1 l apa).

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.