Menu
Cosul tau

Ingrasamant premium granulat cu fosfor pentru dezvoltarea radacinilor, NutriPlus 0-20-0, 1 Kg, SemPlus

Îngrășământul cu formula 0-20-0 reprezintă o sursă concentrată de fosfor (P), fiind caracterizat prin absența azotului (N) și a potasiului (K), având o aplicabilitate universală la toate tipurile de legume, fructe, viță de vie și pomi fructiferi. Fosforul este unul dintre cei trei macronutrienți esențiali pentru plante, iar prezența sa în acest îngrășământ aduce numeroase beneficii pentru procesele biologice și de creștere ale plantelor.

Prin asigurarea unui aport adecvat de fosfor, pomii fructiferi și vița de vie beneficiază de toate elementele necesare pentru o creștere sănătoasă, o producție abundentă și o calitate superioară a recoltei.

Rolul fosforului (P) și importanța sa pentru plante

1. Sinteza și transferul de energie:


o Mecanism biologic: fosforul este un component esențial al adenozin trifosfatului (ATP), o moleculă care stochează și transferă energia în cadrul celulelor plantelor;
o Impact horticol: sinteza ATP este esențială pentru toate procesele metabolice din plante, inclusiv respirația, fotosinteza și sinteza proteinelor. Prin furnizarea de fosfor, îngrășământul 0-20-0 susține procesele energetice fundamentale, sprijinind astfel creșterea și dezvoltarea plantelor.


2. Dezvoltarea rădăcinilor:


o Mecanism biologic: fosforul joacă un rol crucial în dezvoltarea rădăcinilor.
Stimulează formarea unor rădăcini sănătoase și extinse, ceea ce facilitează absorbția apei și a nutrienților din sol;
o Impact horticol: o aplicare corespunzătoare de fosfor contribuie la creșterea sistemului radicular, îmbunătățind capacitatea plantelor de a absorbi substanțele nutritive necesare pentru o creștere sănătoasă.


3. Florile și fructele:


o Mecanism biologic: fosforul este esențial pentru formarea florilor și a fructelor. Este un component major al moleculelor de energie utilizate în sinteza ADN-ului și ARN-ului;
o Impact horticol: adăugarea de fosfor susține dezvoltarea florilor și a fructelor, contribuind la formarea unor recolte abundente și de calitate.


4. Rezistența la stres și sistemul imunitar al plantelor:


o Mecanism biologic: fosforul participă la sinteza compușilor organici esențiali pentru rezistența la stres și la răspunsul imunitar al plantelor;
o Impact horticol: un nivel adecvat de fosfor sporește capacitatea plantelor de a face față stresului de mediu, cum ar fi temperaturile extreme sau lipsa de apă, și contribuie la protejarea acestora împotriva bolilor.


Recomandări de aplicare și aplicabilitate universală:


• Tipuri de plante: recomandat pentru toate tipurile de legume, fructe, viță de vie și pomi fructiferi;
• Doze recomandate: aplicarea trebuie să fie în concordanță cu cerințele specifice ale fiecărei culturi, iar dozele recomandate trebuie urmate în funcție de condițiile
locale ale solului și de starea plantelor.

Cum ajută fosforul legumele
1. Stimularea creșterii vegetative:
o fosforul este esențial pentru dezvoltarea frunzelor și a tulpinilor, contribuind la formarea unui acoperiș verde dens. Acest aspect îmbunătățește fotosinteza și eficiența plantelor în captarea luminii solare.
2. Dezvoltarea sistemului radicular:


o fosforul încurajează formarea unui sistem radicular robust, facilitând absorbția apei și a nutrienților. Aceasta contribuie la sănătatea globală a plantelor și la rezistența acestora la stresuri de mediu.


3. Formarea florilor și a fructelor:


o aportul adecvat de fosfor este crucial pentru formarea florilor și a fructelor. Aceasta sprijină procesele de reproducere ale plantelor, asigurând fructificarea corespunzătoare și obținerea unei producții bogate.


4. Calitatea nutrițională:
o fosforul contribuie la sinteza proteinelor și la acumularea de substanțe nutritive, îmbunătățind astfel calitatea nutrițională a legumelor. Acest aspect este esențial pentru asigurarea unei alimentații sănătoase și echilibrate.
5. Rezistența la stres:
o fosforul sporește rezistența plantelor la stresuri de mediu, contribuind la menținerea unei creșteri sănătoase chiar și în condiții adverse. Acest aspect este deosebit de important pentru asigurarea unei producții constante și de calitate.

Cum ajută fosforul pomii fructiferi și vița de vie
1. Dezvoltarea mugurilor și fructificarea:
o fosforul este esențial pentru pomi fructiferi și vița de vie, stimulând dezvoltarea mugurilor de floare și formarea fructelor. Acest nutrient contribuie la procesele reproductive, sprijinind obținerea unor recolte bogate și de calitate.
2. Creșterea sistemului radicular:
o fosforul încurajează formarea unui sistem radicular sănătos pentru pomi și vița de vie. Un sistem radicular bine dezvoltat facilitează absorbția eficientă a apei și nutrienților din sol, consolidând stabilitatea și sănătatea plantelor.
3. Maturarea fructelor și calitatea gustativă:
o aportul adecvat de fosfor este esențial pentru maturarea corespunzătoare a fructelor. Pomii fructiferi beneficiază de acest nutrient pentru a-și dezvolta fructele
în mod corespunzător și pentru a asigura o calitate gustativă optimă.
4. Rezistența la stres și boli:
o fosforul contribuie la îmbunătățirea rezistenței pomiculturilor și a viței de vie la stresuri de mediu, precum temperaturi extreme sau lipsa de apă. De asemenea, ajută la consolidarea sistemului lor imunitar, contribuind la prevenirea bolilor.
5. Sinteza energetică și transportul nutrienților:
o fosforul este esențial în procesele de sinteză a ATP (adenozin trifosfat), furnizând energie plantelor. Acest lucru susține transportul eficient al nutrienților în întreaga plantă, asigurând o creștere și dezvoltare adecvată.
6. Adaptabilitate la variabilitățile de sol:
o fosforul ajută la îmbunătățirea adaptabilității plantelor la variațiile de sol. În condiții de soluri deficiente în fosfor, aplicarea suplimentară a acestui nutrient contribuie la menținerea sănătății și vitalității plantelor. Prin asigurarea unui aport adecvat de fosfor, pomii fructiferi și vița de vie beneficiază de toate elementele necesare pentru o creștere sănătoasă, o producție abundentă și o calitate superioară a recoltei.

Doze recomandate și metode de aplicare


Îngrășământ pentru legume:

Doză recomandată: 20 kg / 100 metri pătrați.


Metoda de aplicare:încorporare în sol la o adâncime de 10-15 cm, fie în rândurile de plante, la o distanță de 10-15 cm de la plante, sau administrare uniformă înainte de plantare/transplantare, urmată de încorporare în sol.

Explicație:


Asimilare eficientă a nutrienților: aplicarea îngrășământului în sol înainte de plantare sau transplantare permite o asimilare eficientă a nutrienților de către rădăcini în primele stadii de creștere ale plantelor; Distribuție uniformă: încorporarea în sol la adâncime corespunzătoare asigură distribuția uniformă a nutrienților, punându-i la dispoziție rădăcinilor plantelor;Spațiere eficientă: aplicarea uniformă în rânduri sau înainte de plantare, urmată de încorporare, permite o absorbție echitabilă a nutrienților de către plantele în creștere.

Îngrășământ pentru pomi fructiferi și vița de vie:


Doză recomandată: 10 kg / 100 metri pătrați.


Metoda de aplicare: administrare la o distanță de 10-15 cm de butaș/pom fructiferi.
Explicație:
Necesități specifice: cantitatea mai mică de îngrășământ reflectă necesitățile specifice ale pomilor fructiferi și viței de vie, care pot să nu aibă aceleași cerințe nutriționale intense ca și legumele;
Eficiență nutrițională: aplicarea la o distanță specifică de butaș sau pom asigură absorbția eficientă a nutrienților în zona rădăcinilor, contribuind astfel la o dezvoltare sănătoasă și la o producție optimă de fructe.Concentrare pe zona de rădăcini: aplicarea la distanța potrivită de butaș sau pomconcentrează nutrienții în zona în care sunt cel mai eficient asimilați de rădăcinile plantei.Prin respectarea dozelor recomandate și a metodelor de aplicare specifice, acest îngrășământ își maximizează eficacitatea în funcție de cerințele unice ale legumelor, pomilor fructiferi și viței de vie, contribuind la o dezvoltare sănătoasă și o recoltă bogată.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.