Menu
Cosul tau

Insecticid Laser 240 SC, 4 ml, Dow Agrosciences

 

Substanta activa: spinosad 240 gr/litru

Caracteristici: Laser 240 SC este un insecticid biologic cu efect de soc, cu actiune prin contact si ingestie, destinat combaterii daunatorilor din culturile de vita de vie, pomi fructiferi, legume, cartof; Apartine unei familii noi de insecticide biologice: Naturalyte (cuprinde insecticide derivate din metaboliti ai organismelor vii).

Avantaje

Actioneaza prin contact si ingestie asupra unui spectru larg de daunatori. Daunatorii combatuti apartin ordinelor: Lepidoptera, Diptera, Hymenoptera, Coleoptera, Thysanoptera, Isoptera; Produsul are si efect ovicid la unele specii; Are actiune translaminara (sistemic local), penetrand limbul foliar; Actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, provocand paralizia acestora; ca urmare, daunatorii nu se mai misca, nu se mai hranesc si mor; Daunatorii rezistenti la piretroizi sau la alte insecticide pot fi combatuti cu Laser 240 SC; Nu au fost semnalate fenomene de fitotoxicitate la nicio cultura de pe glob - poate fi considerat cel mai sigur produs din acest puct de vedere; Pradatorii naturali care se hranesc cu insectele tratate nu sunt afectati.

Mod de actiune:
Substanta activa spinosad actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, provocand paralizia acestora. Daunatorii nu se mai misca, nu se mai hranesc si mor. Laser 240 SC combate daunatorii din ordinele: Lepidoptera, Coleoptera, Hymenoptera, Diptera, Thysanoptera, Izoptera. Nu se vor face mai mult de trei tratamente pe sezon.Se recomanda alternarea tratamentelor cu alte insecticide.  

Mod de utilizare:
Laser 240 SC se aplica prin stropiri la avertizare, in perioada de vegetatie. Are o eficacitate de durata, de peste 3 saptamani, asigurand protectia culturilor pe aceasta perioada. Produsul nu este spalat de ploaie la doua ore de la apricare.

Compatibilitate: Laser 240 SC poate fi combinat cu alte pesticide, respectand recomandarile de pe etichetele produselor. Inainte de aplicarea produsului in amestecuri, se consulta tabelele de compatibilitate si se efectueaza un test de compatibilitate.

CulturaDaunatoriDoza / haDoza / 10 l apa / 100 mpTimp de pauza
Vita de vieMolia (eudemisul)0,15-0,2 l/ha1,5-2 ml/ 10 l apa14 zile
MarViermele merelor

0,9 l/ha

9 ml/ 10 l apa7 zile
Minierul marmorat, Minierul

0,6 l/ha

6 ml/ 10 l apa7 zile
PrunViermele prunelor, Viespea semintelor0,6 l/ha6 ml/ 10 l apa7 zile
CiresMusca cireselor0,6 l/ha6 ml/ 10 l apa7 zile
CartofGandacul din Colorado0,1 l/ha1 ml/ 10 l apa3 zile
VarzaMolia verzei 0,3 l/ha3 ml/ 10 l apa3 zile
Castraveti solarTripsul californian0,5 l/ha5 ml/ 10 l apa3 zile
CeapaTripsul tutunului0,4 l/ha4 ml/ 10 l apa7 zile
Tomate seraMusca miniera a solanaceelor0,5 l/ha5 ml/ 10 l apa3 zile

Volumul de apa necesar pentru efectuarea unui tratament se calculeaza in functie de echipamentul utilizat.

Doza / 10 l apa / 100 mp se refera la o pompa cu un volum de 10 l care poate acoperi o suprafata totala de 100 mp. In cazul unei suprafete mai mici, este indicat ca doza sa se coreleze cu suprafata tratata, conform dozei / ha. 

 -Prezinta un efect rezidual de 3 saptamani, in functie de conditiile climatice.

-Se recomanda alternarea cu alte insecticide pentru evitarea aparitiei rezistentei (DEFFORT lucreaza excelent in alternanta cu insecticidul Laser 240 SC)

. -Laser 240 SC se aplica cu rezultate foarte bune si in sere.

Atentionari

Cititi cu atentie instructiunile de pe eticheta; Orice nerespectare a indicatiilor de utilizare poate duce la diminuarea eficacitatii produsului sau la esec.

Conditii de pastrare

A se depozita in ambalajul original, in loc racoros si uscat, ferit de razele directe ale soarelui, in recipient inchis ermetic. 


 

Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate4 ml
Culturacartof, castraveti, ceapa, cires, mar, prun, tomate, varza, vita de vie
Cultura BIOpotrivite
Efect asupra albinelorcu
Mirossesizabil
Modul de actiunecontact, ingestie
Scapa degandacul de Colorado, minieri, molia strugurelui, molii, trips, viermii fructelor, viespi
StareSC suspensie concentrata
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual
Specificatii tehnice
Substanta activaspinosad

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.