Menu
Cosul tau

Masina de peletat 100 kg/ora, model PROFI MKL-225, Tehno MS

Masina de peletat MKL-225 este un produs de uz gospodaresc destinat procesarii rumegusului, paielor, cocenilor, stufului etc. in peleti de dimensiuni mici de circa 6-8 mm lungime. 

Acest produs este confectionat din fier dur de inalta calitate asigurand o durata de viata indelungata produsului.

Masina de peletat MKL-225  trebuie instalata pe o suprafata plana, stabila si neteda, intr-un loc deschis sau bine ventilat, uscat si fara a fi afectat de fenomene meteo precum furtuni, ploi etc.

Acest produs vine echipat cu : cuva de alimentare, corp mecanism masina de peletat, mufa conexiune electrica de exterior, cablu de alimentare, voltmetru, caseta electrica, ampermetru, intrerupator oprire, comutator pornire, motor electric, roata transport, sasiu masina de peletat, protectie cupla motorizare, rola presoare, matrita, corp reductor si jgheab evacuare peleti.

Acordati o atentie sporita elementelor de strangere (suruburi, saibe, piulite) ale utilajului si verificati periodic ca acestea sa nu se slabeasca, iar in ceea ce priveste motorul, fiti foarte atenti la pozitionarea sa, in cazul in care  acesta nu este perfect pozitionat, in timpul utilizarii masina de peletat va provoca vibratii puternice care pot duce la daune atat pentru utilaj cat si pentru utilizator.
 

Masina de peletat MKL-225 are o putere de lucru de 100 kg/h. Acest utilaj dispune de un motor de 7.5 kW / 1500 RPM si cu o tensiune de 380 V, iar transmisia puterii se face prin intermediul reductorului.


Acest utilaj vine echipat cu 1 matrita cu gauri de 6 mm.

Pentru o functionare eficienta si fara pierderi, se recomanda ca rumegusul sa fie in prealabil macinat, amestecat omogen dupa reteta dorita, cu o umiditate optima a materiei prime si fara corpuri straine.

 

INTREBARI FRECVENTE

1. Care este diferenta intre masina de peletat si granulator?


Pentru inceput trebuie sa stiti ca masina de peletat se foloseste pentru a obtine peleti, produs folosit pentru incalzirea sobelor, centralelor pe lemn etc., iar granulatorul este un ajutor pentru crescatorii de animale in producerea hranei acestora, astfel din amestec de porumb cu alte cereale, faina etc. sa obtina granule pentru hranirea lor.

O alta diferenta intre cele 2 utilaje o constituie faptul ca turatiile matritei sunt mult mai mari la granulator ajungand pana la 300 RPM, in timp ce la masina de peletat acestea sunt intre 80-150 RPM cel mult tocmai pentru a presa cat mai bine materia prima si a se putea obtine peleti.

In ceea ce priveste procesul tehnologic aceste 2 utilaje sunt total diferite, intrucat in cazul granulatorului pentru obtinerea granulelor matrita este cea care se invarte, in timp ce la masina de peletat se invart rolele, tocmai pentru a pune presiune mai mare pe matrita si astfel sa puteti obtine peleti.

 

2. Cum se face corect rodajul la masina de peletat?


Pentru prima utilizare a masinii de peletat trebuie sa tinem cont de realizarea corecta a rodajului matritei, care este un factor important in functionarea si utilizarea cat mai corecta a sa. Pentru inceput trebuie sa stiti ca in timpul rodajului gaurile matritei se pot infunda cu materie (acesta nu este un motiv de a intra in panica), tot ce trebuie sa faceti este sa scoateti matrita din masina de peletat si sa curatati atent toate gaurile, apoi continuati cu rodajul pana vor iesi peleti din materialul utilizat.
 

Materialul pentru efectuarea rodajului se face din urmatoarele ingrediente : 5 kg rumegus,  5 kg de nisip fin si 0.5 kg ulei vegetal sau ulei tehnic. Toate aceste ingrediente se amesteca foarte bine, iar materialul obtinut se toarna incet in cuva masinii de peletat pornita pana se obtin primii peleti. Dupa ce au inceput sa iasa peletii se va adauga si restul materiei. Odata ce tot amestecul a fost utilizat, peletii obtinuti  se  vor reintroduce in cuva masinii de peletat. Acest proces se va repeta timp de circa 30-60 min dupa care masina de peletat este gata pentru a fi utilizata.


3. Cum se schimba matrita si rola presoare?

Pentru inceput trebuie sa va asigurati ca ati oprit masina de peletat si ati deconectat-o de la reteaua electrica, demontati cuva de alimentare, cu o cheie imbus demontati cele 4 suruburi in care este prins corpul mecanismulului de peletare apoi indepartati-l, scoateti rola veche, introduceti rola presoare noua in corpul mecanismului de peletare (sustineti axul rolelor presoare cu mana prin gaura centrala din corpul mecanismului de peletare), reasezati si centrati corpul mecanismului de peletare impreuna cu noile role presoare, folosind cheia imbus strangeti cele 4 suruburi anterior demontate, remontati cuva de alimentare, cuplati alimentarea electrica apoi apasati comutatorul PORNIT al motorului electric si puteti relua activitatea.

Pentru schimbarea matritei parcurgeti aceeasi pasi doar ca dupa ce ati indepartat rola presoare va trebui sa ridicati matrita veche (insa trebuie sa pastrati pana arborelui central pentru remontare), alegeti noua matrita in functie de materia prima ce trebuie peletata (vezi indicatiile privind modul de lucru din manual), introduceti pe arborele central noua matrita si asezati in locas pana de transmisie, fixati matrita cu cele două suruburi anterior demontate, remontati cuva de alimentare si cuplati alimentarea electrica apoi apasati comutatorul PORNIT al motorului electric.

!!FOARTE IMPORTANT !!! Nu este permisa utilizarea normala a masinii de peletat dupa inlocuirea unei piese componente ale mecanismul de peletare fara a realiza inainte rodajul acestuia conform indicatiilor mai sus mentionate.

4. Cum trebuie intretinut utilajul pentru o buna functionare pe o perioada indelungata?
 

Pentru o functionare eficienta pe o perioada indelungata va recomandam sa : inlocuiti piesele deteriorate numai cu piese de schimb originale luate de la producator, verificati frecvent ca alimentarea electrica sa fie conforma cu specificatiile tehnice din manual, dupa circa 30 de ore de utilizare verificati daca toate piesele sunt bine fixate, in caz contrar faceti acest lucru, verificați periodic si dupa caz, ungeti cu vaselina angrenajul cu rulmenti folosit in rolele presoare si nu in ultimul rand, dupa fiecare utilizare curatati foarte bine masina de peletat, rola pesoare si matritele folosite, altfel materialul se va intari si va fi foarte dificit sa mai lucrati cu ele urmatoarea data.


!! Imaginile produselor prezentate pe site sunt cu titlu de prezentare si pot fi diferite fata de produsele livrate (prin culoare, accesorii, aspect, etc.) !!
 

DIMENSIUNI COLET : 

 

Inaltime         

97 cm              

Lungime

94 cm

Latime

46 cm

Greutate

220 kg

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.