Menu
Cosul tau

Pachet promotional Erbicid Vector, 1 litru, Alchimex, 18 litri + 2 litri GRATIS

Erbicid sistemic, selectiv pentru culturile cerealiere.

VECTOR® se prezinta sub forma unui lichid alb, opac, omogen, cu miros fenolic, ce contine: 6,25g/l florasulam si 300g/l acid 2,4 D EHE. Formularea produsului este suspoemulsie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp, dar cu o buna capacitate de revenire in sistem omogen. Nu este inflamabil, nu este volatil, nu este coroziv.

MOD DE ACTIUNE: VECTOR® este un erbicid selectiv, sistemic, actionand asupra buruienilor dicotile anuale si perene. In conditii de camp, lucreaza ca erbicid foliar ce penetreaza frunzele prin stomate si este transportat in tesuturile de crestere. Actioneaza numai asupra buruienilor prezente in momentul aplicarii (postemergent).

MOD DE INTREBUINTARE: VECTOR® este omologat ca erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura graului, orzului, orzoaicei, ovazului si porumbului. Produsul nu se aplica la porumbul care a fost tratat cu insecticide organofosforice. Produsul se aplica primavara la temperaturi de peste 5°C, spre deosebire de produsele standard, care devin active numai de la temperaturi de peste 8 - 10°C. Este important ca produsul sa nu fie folosit dupa nopti cu inghet, intrucat in astfel de situatii eficacitatea sa scade foarte mult.

DOZA DE APLICARE: Doza omologata este de 0,4 - 0,6 l/ha, in functie de stadiul de dezvoltare al buruienilor, densitatea culturii si conditiile climatice. Fiind un erbicid foliar, eficacitatea ridicata se obtine cu particule de marime medie, volumul de apa fiind de 200 - 300 l/ha. Produsul se aplica la cereale paioase cand buruienile au 2 - 4 frunze, iar cultura de la inceputul infratirii pana la cel de-al 2-lea internod, cu exceptia culturii de ovaz la care se poate aplica de la infratire pana la formarea unui internod. La porumb, produsul se aplica atunci cand buruienile dicotiledonate anuale au 2-4 frunze, cele perene au maxim 10 cm inaltime, iar cultura se afla in stadiul de 4-6 frunze. In cazul culturilor infestate predominant cu Matricaria spp., este suficienta doza de 0,4 l/ha. Daca buruienile sunt intr-un stadiu avansat de dezvoltare si in cazul prezentei in cultura a buruienilor dicotiledonate perene este necesara o doza mai mare, de 0,6 l/ha.

VECTOR® nu are actiune remanenta: nu influenteaza negativ culturile postmergatoare, permitand insamantarea oricarei culturi incepand cu cereale paioase de toamna. Daca cultura tratata cu VECTOR® este distrusa din alte motive, se pot semana, la doua saptamani de la tratament, cereal de primavara, iar dupa patru saptamani, porumb sau soia.

Timpul de pauza: Intervalul de timp de la aplicarea produsului pana la recoltare este de 3 saptamani. Se va evita contactul cu culturile dicotile sensibile la VECTOR®. Dupa folosirea echipamentului, umpleti rezervorul cu apa, lasati instalatia de agitare in functiune, dupa care goliti rezervorul. Pentru spalare folositi orice detergent. Datorita fitotoxicitatii acidului 2,4D, este interzisa aplicarea produsului cu mijloace avio si in conditii care favorizeaza driftul.

COMPATIBILITATE: VECTOR® este compatibil cu o gama larga de erbicide, insecticide si fungicide. Inainte de efectuarea amestecurilor cu alte produse de uz fitosanitar, se vor consulta tabelele de compatibilitate si se va efectua un test practic, respectand dozele prescrise. Vector se poate aplica in amestec cu ingrasaminte foliare.

MASURI DE IGIENA, PROTECTIA MUNCII SI PRIM AJUTOR: Evitati contactul cu ochii si pielea. In timpul lucrului este obligatoriu echipamentul de protectie.
Nu fumati, nu beti, nu mancati in timpul tratamentului. In caz de contact cu ochii, clatiti imediat cu apa, pentru cel putin 5 minute. In caz de contact cu pielea, spalati cu sapun si multa apa. Inlaturati imbracamintea contaminata. Spalati imbracamintea contaminata inainte de a o refolosi. Dupa terminarea lucrului, spalati bine mainile si fata cu apa si sapun, fara sa frecati. In caz de intoxicatie prin ingestie, nu provocati voma. Chemati un medic. Decizia daca se va provoca sau nu voma revine in exclusivitate medicului. Nu folositi lapte ca antidot. In caz de inhalare, scoateti pacientul la aer curat. Consultati un medic.

Nota: Nu exista antidot specific. Este necesara asistenta medicala. Tratamentul este la latitudinea medicului, in functie de simptomele pacientului. Nu lasati produsul la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide, batranilor. Evitati contactul produsului cu apa, alimentele, furajele, semintele si ambalajele acestora. Evitati imprastierea produsului in apropierea surselor de apa sau pe alte culturi decat cele recomandate.

Nota pentru medic: Tratament de intretinere. Tratamentul este bazat pe cunostintele medicului si este directionat asupra simptomelor prezentate de pacient.

In caz de contaminare cu produs, se recomanda a se contacta: Institutul National de Sanatate Publica - Biroul de informare toxicologica. Tel. 021 318 3620/interior 235.

CONDITII DE MANIPULARE, DEPOZITARE SI TRANSPORT: Depozitarea se face in ambalajul original, in incaperi destinate depozitarii pesticidelor, ferit de razele soarelui si caldura. Temperatura de depozitare este de 5°C-25°C. Pe timpul manipularii si transportului se iau masurile de protectia muncii si PSI. 

MASURI PENTRU PROTECTIA MEDIULUI: Deoarece substanta activa este toxica pentru organismele acvatice, produsul se aplica conform tehnologiilor si instructiunilor de utilizare aprobate, cu respectarea masurilor speciale pentru protectia apelor de suprafata, conform prevederilor legale. Nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata.

ELIMINAREA AMBALAJELOR GOALE: Dupa golirea ambalajelor de plastic si metal vor fi decontaminate prin tripla clatire, golite de continut, uscate, curate si pastrate cu capacele separate, iar apa rezultata se va adauga la solutia de stropit. Ambalajele de hartie, saci sau cutii, vor fi curatate si compactate. Ambalajele inscriptionate cu sigla SCAPA - Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al Asociatiei Industriei de Protectia Plantelor din Romania vor fi colectate gratuit prin centrele zonale de colectare SCAPA. Telefonati la 0800.800.211 - numar gratuit sau consultati www.aiprom.ro, pentru informarea cu privire la cel mai apropiat centru de colectare si calendarul de colectare SCAPA. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri.

Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Buruieni combatutedicotiledonate anuale, dicotiledonate perene
Cantitate18+2 litri
Culturagrau, orz, orzoaica, ovaz, porumb
Impotrivaalbastrita, loboda, rapita salbatica, rocoina, romanita de camp, samulastra floarea soarelui, susai
Momentul aplicariipostemergent
StareCS - suspensie de microcapsule
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual
Specificatii tehnice
Substanta activaacid 2,4 D EHE, florasulam

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.