Menu
Cosul tau

Pachet promotional Ingrasamant premium granulat complex pentru legume verzi si plante aromatice, tip NPK, NutriPlus 5-20-10 + 3% K2O + 16% SO3 + 1% Fe, 15 Kg, SemPlus, 9 cutii + 1 cutie GRATIS

Îngrășământul NPK 5-20-10 + 3%K2O + 16%SO3 + 1%Fe este formulat cu un raport specific de nutrienți pentru a acoperi nevoile multiple ale plantelor. Această compoziție îl face potrivit pentru o gamă largă de culturi, oferind o aplicabilitate universală. Cu toate acestea, datorită proporțiilor specifice ale nutrienților, acest îngrășământ este recomandat în mod special pentru diverse legume cu nevoi nutriționale specifice. Iată cum poate fi aplicat și de ce este benefic în special pentru salată, ceapă, usturoi, varză, rucola, broccoli dar și alte plante cu necesitate crescută de clorofilă în frunză sau fruct, datorită conținutului de fier din produs.
NPK 5-20-10 + 3% K2O + 16% SO3 + 1% Fe este un îngrășământ complex granulat, formulat pentru a satisface nevoile specifice ale plantelor în diferite medii de cultivare, în mod special a plantelor cu o necesitate crescută de clorofilă activă.

1. Salată: Salata este o cultură cu creștere rapidă, care necesită un aport constant de nutrienți pentru a susține dezvoltarea rapidă a frunzelor. Îngrășământul NPK 5-20-10 furnizează un echilibru între azot, fosfor și potasiu, susținând astfel creșterea vegetativă și formarea frunzelor.
2. Ceapă și usturoi: Aceste culturi beneficiază în mod specific de aportul de fosfor pentru a stimula formarea bulbilor. Fosforul din îngrășământ contribuie la dezvoltarea sistemului radicular și la formarea țesuturilor reproducătoare, având un impact pozitiv asupra calității bulbilor.
3. Varză: Varza, în special varza cu frunze verzi, se dezvoltă într-o perioadă lungă și necesită nutrienți pentru a menține sănătatea frunzelor și a spori producția de frunze.
Aportul de fier și sulfat poate contribui la menținerea culorii verzi și la îmbunătățirea calității nutriționale.
4. Rucola: Rucola, o plantă cu frunze verzi intense, beneficiază de aportul de azot și potasiu pentru a spori dezvoltarea frunzelor și a îmbunătăți calitatea nutrițională. Aportul de fier poate contribui, de asemenea, la menținerea culorii verzi vibrante.
5. Broccoli: Broccoli este o legumă cu frunze și inflorescențe, care beneficiază de aportul de azot și fosfor pentru dezvoltarea frunzelor și a capetelor comestibile. Aportul de potasiu și sulfat contribuie la dezvoltarea sistemului radicular și la menținerea stării sănătoase a plantei. Prin utilizarea acestui îngrășământ în culturile menționate, se pot obține beneficii în ceea ce privește randamentul și calitatea recoltei, datorită echilibrului optim al nutrienților. Cu toate acestea, este important să se ajusteze dozele în funcție de cerințele specifice ale fiecărei culturi și să se țină cont de condițiile locale și de calitatea solului. NPK 5-20-10 + 3%K2O + 16%SO3 + 1%Fe conține o combinație echilibrată de nutrienți esențiali pentru promovarea creșterii și dezvoltării sănătoase a plantelor.
Iată o analiză tehnică a acțiunii fiecărui compus:
1. Azot (N - 5%) Azotul este esențial pentru formarea proteinelor, enzimelor și altor molecule organice esențiale. În proporție mai mică în acest produs, azotul stimulează creșterea vegetativă a plantelor, contribuind la formarea frunzelor și a altor părți aeriene.
2. Fosfor (P - 20%) Fosforul este crucial pentru dezvoltarea sistemului radicular, formarea florei și a semințelor. În proporție semnificativă, acest nutrient stimulează procesele metabolice, inclusiv sinteza energetică și transferul de energie în celule.
3. Potasiu sub formă de K2O (10%) Potasiul este implicat în reglarea deschiderii și închiderii stomatelor, optimizând schimbul de gaze și menținând echilibrul osmotic. Contribuie la sinteza carbohidraților și a altor compuși organici, susținând creșterea și dezvoltarea fructelor și semințelor.
4. Potasiu sub formă de KO (3%) Această formă suplimentară de potasiu sprijină activitatea enzimelor cheie implicate în fotosinteză și respirație. Potasiul, în general, consolidează rezistența plantelor la stres și îmbunătățește eficiența utilizării apei.

5. Sulf sub formă de SO3 (16%): Sulfatul este esențial pentru sinteza aminoacizilor și a altor compuși proteici, contribuind la formarea structurilor celulare și a enzimelor. Sulfatul sprijină, de asemenea, procesele antioxidante, îmbunătățind rezistența plantelor la stresurile de mediu.
6. Fier (Fe - 1%): Fierul este un micronutrient esențial pentru sinteza clorofilei, susținând astfel procesul de fotosinteză și culoarea verde intensă a frunzelor. Fierul este, de asemenea, implicat în numeroase procese metabolice, inclusiv în transportul și utilizarea eficientă a oxigenului.

 

Produsul NPK 5-20-10 + 3%K2O + 16%SO3 + 1%Fe este potrivit pentru aplicare în solarii, grădini, câmpuri, precum și pentru pomi și arbuști fructiferi, inclusiv vița de vie. Aplicarea regulată a acestui îngrășământ granulat va susține creșterea sănătoasă a plantelor și va contribui la obținerea unei producții bogate și de calitate. Este important să se respecte dozele recomandate și să se ajusteze în funcție de nevoile specifice ale culturilor și condițiile solului.
 

Doze recomandate și metode de aplicare


Recomandările privind dozele pentru aplicarea îngrășământului NPK 5-20-10 + 3%K2O + 16%SO3 + 1%Fe sunt esențiale pentru asigurarea unei nutriții adecvate plantelor. Aceste doze diferă în funcție de tipul de cultură și necesitățile specifice ale acestora. Iată cum se aplică recomandările în diverse contexte:
Îngrășământ pentru legume:
Doză recomandată: 10 kg / 100 metri pătrați.
Metoda de aplicare: prin încorporare în sol, la o adâncime de 10-15 cm, fie în rândurile de plante, la o distanță de 10-15 cm de la plante, sau administrare uniformă înainte de plantat/transplantat, urmată de încorporarea în sol.
Explicație:
Aplicarea îngrășământului în sol înainte de plantare sau transplantare permite asimilarea eficientă a nutrienților de către rădăcini în primele stadii de creștere. Încorporarea în sol la o adâncime corespunzătoare asigură distribuția uniformă a nutrienților și le pune la dispoziție rădăcinilor plantelor.
Îngrășământ pentru pomi fructiferi și vița de vie:
Doză recomandată: 5 kg / 100 metri pătrați.
Metoda de aplicare:administrare la o distanță de 10-15 cm de butaș/pom fructiferi.
Explicație:
Cantitatea mai mică de îngrășământ reflectă necesitățile specifice ale pomilor fructiferi și viței de vie, care pot să nu aibă aceleași cerințe nutriționale intense ca și legumele. Aplicarea la o distanță specifică de butaș sau pom asigură absorbția eficientă a nutrienților în zona rădăcinilor. Este important ca aceste doze să fie ajustate în funcție de starea solului, speciile de plante cultivate și alte condiții specifice locului. Monitorizarea atentă a plantelor și, dacă este necesar, ajustarea dozelor în funcție de nevoile specifice ale culturilor poate maximiza eficacitatea îngrășământului și îmbunătăți randamentul recoltei.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.