Menu
Cosul tau

Pachet tehnologic complet pentru 1 HECTAR DE CAPSUNI (50000 stoloni de capsuni +50 litri ingrasamant foliar Unifert H + 30 litri sterilizant de sol Radius

Pachet tehnologic complet pentru 1 HECTAR DE CAPSUNI (50000 stoloni de capsuni +50 litri ingrasamant foliar Unifert H + 30 litri sterilizant de sol Radius
Oferta
Targ SemPlus
-7 %
Pachet tehnologic complet pentru 1 HECTAR DE CAPSUNI (50000 stoloni de capsuni +50 litri ingrasamant foliar Unifert H + 30 litri sterilizant de sol Radius
Rezerva pentru primavara
Pentru ca TU iti doresti plante deosebite pentru gradina ta, iti oferim posibilitatea sa le REZERVI. Noi, la SemPlus, ne ingrijim sa le primesti cand temperatura solului este corespunzatoare.
  • Disponibilitate: Disponibil
  • Producator: SemPlus
  • Cod produs: smpls_10000
Oferta se termina in:
Zile
Ore
Min
Sec
PRP: 90.200,00Lei
84.000,00Lei

Pachetul tehnologic pentru capsuni contine:

Stoloni de capsuni Albion, 50000 plante

Apreciere generala: Este un soi sugerat pentru toate tipurile de culturi: tunel, solar, camp liber, gradina, hidrocultura, Grodan, etc. Pastrare buna dupa recoltare, rezistenta mare la transport, fructe conice, uniforme, perfecte. Soiul ALBION este raspandit si apreciat in SUA, provine de la incrucisarea intre Diamante si o selectie CAL94.16-1 efectuat in 1997 la Universitatea din California, astfel stoloni de capsun Albion sunt extrem de ceruti in piata, Albion fata de Diamante: este mai aromat; fructul este uniform conic; timpuriu; cu o rezistenta ridicata la temperaturi scazute.

Tip de planta: este de o vigoare medie si productiva, cu frunze mari. ALBION este un soi de capsuni adaptat la conditiile climatice continentale, in zonele ploioase este recomandat cultivarea doar in spatii protejate. Foarte tolerant la temperaturile scazute. La SemPlus va oferim stoloni de capsuni, atat varietati remontante (care produc tot anul), dar si varietati unifere.

Inflorire si perioada de recoltare: florile au un diametru mare, sunt numeroase, cu polen viabil, parfum puternic. Este un soi remontant timpuriu.

Fructul: de dimensiuni mari, foarte mari (media 30-35 gr.), cu forma lunga conica, consistenta este buna, culoarea exterioara este un rosu stralucitor cu o pulpa de culoare deschisa. ALBION are excelente caracteristici organoleptice, cu o buna perioada de pastrare. Cu un randament ridicat de fructificare.

Productivitate: o plantare timpurie este indicat. ALBION prefera un sol bine drenat,
dar nici prea nisipos, cu brazde (biloni) ridicate. Deoarece el este sensibil la oidium, in interiorul tunelului planta are nevoie de o aerisire costanta. Avand in vedere marimea mare a fructelor este usor de cules. Media de productie pe planta este mult peste 1,50 kg. in conditii optime de cultivare.


Puncte forte: productivitate foarte mare, fructe uniforme, frumoase, marimea fructelor: EXTRA PLUS, cu o aroma placuta. Un soi adevarat pentru culturile comerciale de capsuni.


Daunatorilor si rezistenta la boli: ALBION este sensibil la Colletotrichum acutatum (Anthracnose), dar la majoritatea bolilor de fainare este rezistenta. In culturile de productie ALBION are nevoie de o doza mai mare de fertilizare si un bun echilibru de micro-macro elemente (fier, mangan, etc.). In sere si tunele, este important sa se evite umiditatea ridicata si temperaturile de noapte mari fara ventilatie, deoarece aceste conditii climatice pot reduce fermitatea si productivitatea plantelor. In culturile de camp cresterea energica a plantelor protejeaza fructele de la bruma si arsuri de soare. Cu toate acestea, este important sa execute preventiv tratament impotriva putregaiului cenusiu (Botrytis cinerea) si putregaiului de radacina (Rhizoctonia fragariae).

 

Stolonii de capsuni se livreaza in perioada martie - iulie, intrucat, fiind frigo (inghetati), dar si august - 20 septembrie, in aceasta perioada au posibilitatea sa-si creeze radacini puternice pentru anul urmator.

 

SFATURI UTILE

Plantarea capsunului in camp deschis

Plantarea 

Se realizeaza toamna intre 10 septembrie si 15 octombrie, primavara in perioada sfarsitul martie - aprilie sau vara in perioada iunie-iulie.

Lucrarile se realizeaza manual sau cu utilaje (in situatia plantarii pe suprafete intinse).

Plantarea manuala implica trei operatiuni:

-executia gropii cu plantatorul sau cu sapa la 10-15 cm adancime;

-introducerea stolonilor in gropi;

-strangerea pamantului pe langa radacini, astfel incat acestea sa faca masa cu solul.

Plantarea mecanica se realizeaza cu ajutorul masinilor de plantat rasaduri de legume care se adapteaza la sistemul de plantare al stolonilor de capsuni.

Principalele conditii pentru reusita culturii sunt:

-pozitia radacinilor care trebuie sa fie perfect verticala si dreapta in gropi;

-coletul stolonilor sa fie la nivelul solului;

-mugurele central sa fie deasupra solului;

-solul sa fie bine tasat prin calcare in jurul plantelor, astfel ca, la prinderea usoara de frunze, plantele sa opuna rezistenta;

-irigarea culturii.

Sistemele de plantare folosite sunt:

-in randuri simple, cu distanta intre randuri de 60-100 cm, in functie de sistemul de intretinere a solului (manual sau mecanizat) si 20-25 cm intre plante pe rand pe teren nemodelat;

-in benzi, pe teren modelat, in biloane de 2 sau 4 randuri. Distantele de plantare sunt de 35 cm intre randurile din banda, 85-95 cm intre benzi si 20-25 cm intre plante pe rand.

Plantarea capsunului n cultura protejata

Modalitatea de plantare este aceeasi ca la plantarea in cultura libera. Schema de plantare este in benzi de 2-5 randuri pe teren modelat, in biloane, sau plan cu distanta intre benzi de 85-95 cm, intre randuri pe banda de 35 cm, iar intre plante pe rand de 20-25 cm. 

Plantarea_capsunilor

Epoca de plantare

Infiintarea culturii in solarii si tunele se poate face si in perioada 1-15 iunie, dar aceasta lucrare implica folosirea la plantare a stolonilor refrigerati care dau rezultate mult mai bune la prindere (90-91%), fata de stolonii proveniti direct din stoloniera (60-75%).

Plantarea in sera se realizeaza cu stoloni fortificati in camp, ce se pastreaza in celule frigorifice pana la plantare.

Cultura se poate realiza direct pe sol sistem clasic sau pe verticala. Epoca ideala de plantare este in ultima decada a lunii noiembrie sau mijlocul lunii aprilie.

Cultura la sol se face pe teren plan sau modelat in biloane, in benzi de 2-4 randuri, cu distanta intre benzi de 70 cm,intre randuri de 40 cm si intre plante pe rand de 20-25 cm. Tehnica plantarii este aceeasi ca la cultura neprotejata. 

Ingrasamant foliar Unifert H, 50 litri

UNIFERT H, prin continutul sau de acizi fulvici si humici contribuie direct la dezvoltarea radacinilor si aparatului foliar al plantelor, putand fi aplicat atat foliar cat si prin picurare la radacina.

UNIFERT H contine de asemenea oxid de potasiu care contribuie in mod direct la dezvoltarea rodului si la coacere.

Acizii humici si fulvici actioneaza la nivel celular, insa se comporta si drept o sursa de energie pentru microorganismele care se gasesc in mod natural in sol, acestea hranindu-se cu microparticulele de carbon organic.

Acest proces ajuta si influenteaza benefic in mod direct:

- cresterea si dezvoltarea sistemului radicular al plantelor;
- rapiditatea cu care plantele vor putea dezvolta foliaj;
- procesul de fotosinteza;
- procesul de inflorire si legare;
- procesul de formare a rodului.

Acizii fulvici si humici din compozitia produsului sunt extrem de importanti in cresterea si dezvoltarea plantelor, insa carbonul organic joaca un rol extrem de important in repopularea sau intretinerea activitatii microorganismelor benefice din sol.

Acesta este implicat direct in fixarea carbonului la nivelul solului prin asigurarea unei surse active de energie pentru microorganisme; de asemenea, carbonul organic este responsabil pentru formarea humusului.

Folosit in dozele recomandate, produsul va produce rezultate foarte bune atat din punct de vedere cantitativ (pentru culturile agricole mari), cat si calitativ.

Recomandari de aplicare:

2L / ha in 200 – 400 litri de apa

Aplicare prin fertigare (picurare la radacina):

1% - 10L in 1000  litri apa 

Continut:

2,5% acizi humici si fulvici

Temperatura de pastrare:
10 - 25 grade celsius

Sterilizant de sol Radius, 30 litri

RADIUS SL este un dezinfectant universal recomandat pentru dezinfectarea solului si a turbei din solarii.

Contine microorganisme cu rol insecticid si antifungic asupra bolilor si daunatorilor din sol.

Produsul este obtinut prin procedee biodinamice clasice, iar in compozitia sa se regasesc tulpini importante de microorganisme benefice solului si plantelor.

Daunatori combatuti:
- ouale de tuta absoluta;
- ouale de musculite;
- larvele;
- viermii;
- nematozii.

Boli combatute:
- uscarea vasculara;
- rugina;
- mana;
- taciunele;
- focul bacterian

RADIUS SL nu este toxic, nu produce fitotoxicitate, iar timpul de asteptare pana la plantare este foarte mic – 7 zile.

 

Recomandari de aplicare:

Aplicare directa pe sol:

700-1000  litri / hectar (70-100 litri / 1000 mp)

 

Aplicare prin fertigare (picurare la radacina):

5% - 10L in 200 litri apa / 100 mp
 

Continut:

Microorganisme din continut biodinamic (tulpini de Bacillus Subtilis, Bacillus Thuringiensis, Lysinibacillus, Bacilus Licheniformis)

Temperatura de pastrare:
10 - 25 grade celsius
 

Valabilitate: 60 luni

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.