Menu
Cosul tau

Seminte de lucerna Valahia, categoria biologica C1, 1 Kg, Patru Agro

  • Varietate adaptata conditiilor de crestere locale
  • Furaj de calitate
  • Procent ridicat de proteina
  • Digestibilitate mare

Soi nou de lucerna creat  in colaborare cu Departamentul Stiintele Plantelor din cadrul Facultatii de Agricultura de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti si cu suportul tehnic al firmei Patru Agro.

In prezent,  soiul se afla in testare in anul 3 la Institutul de Stat pentru Testarea si Inregistrarea Soiurilor (ISTIS) din Romania.

Insusiri biologice de baza ale soiului Valahia obtinute in reteaua ISTIS in anul 1 (2018)

Rezultatele pozitive obtinute in campurile de testare in anul 1 au incurajat continuarea testarii soiului si in anul II,  in cadrul aceleiasi retele de testare a ISTIS.

In anul II testele au evidentiat o rezistenta mai buna la cadere si o capacitate buna de regenerare, pozitionand soiul 4AG08 in categoria soiurilor cu un potential bun de productie, dar si cu o calitate superioara a fanului.

Rezultatele testarii soiului de lucerna Valahia in cadrul ISTIS in anul 2 (2019)

Productia de substanta uscata la lucerna in anul II-2019 (ISTIS)

In paralel cu testarile realizate de ISTIS in perioada 2018-2019 s-au mai efectuat alte teste si in campia Gherghitei, judetul Prahova. Rezultatele acestor teste s-au obtinut prin centralizarea datelor rezultate din 3 puncte diferite de testare si sunt urmatoarele:

  • Productia de substanta uscata: 17,5-18,5 t/ha
  • Procentul de proteina: 18,5-19,65%
  • Gradul de digestibilitate: 70-73 %
  • Cantitatea de samanta: 0,4-0,75 t/ha

Caracteristici generale
Hobby / ProfesionaleProduse hobby

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.