Menu
Cosul tau

Soba de gatit, model ETS Classic, tip dreapta, putere 6 Kw, Evotools, 660626

Soba de gatit, model ETS Classic, tip dreapta, putere 6 Kw, Evotools, 660626
  • Disponibilitate: Lipsa stoc
  • Producator: Honest
  • Cod produs: hn_660626
1.850,00Lei
Credit module tbi bank RO 3.3.5

112.92 Lei x 24 rate

Intra in legatura cu specialistii nostrii:
Comenzi telefonice:0784.099.959 / 0761.607.008
Consultanta protectia plantelor: 0753.168.043

 

Dimensiuni (LxhxA ): 820x820x460 mm. Cuptor: 200x410x400 mm.
Diametru burlan: Ø130 mm.
Greutate: 60 kg
Tip stanga sau dreapta reprezinta pozitia cosului de fum fata de utilizator

I. INSTALAREA SOBEI Soba este asezata la locul de intrebuintare in pozitie sigura, rigida si orizontala, se racordeaza la cosuri obisnuite din incapere cu burlane, avand diametrul interior de 120 mm. La instalarea sobei se va asigura neconditionat etanseitatea burlanelor pentru evitarea reducerii tirajului si a posibbilitatii ca gazele arse sa ajunga in incapere. In locurile de legatura burlanul de sus trebuie sa fie tras peste stutul de legatura sau burlanul de jos.In legatura cu racordarea sobei la cos se vor respecta urmatoarele prescriptii: -Racordarea se face numai la cos de zidarie cu burlan corespunzator stutului de racordare; -inaltimea cosului de zidarie va fi de minim 4 m; -Lungimea burlanelor de legatura va fi de 1,5 - 2 m; -Burlanele montate orizontal vor avea o inclinatie de cel putin 10-15 grade, in sus spre cos; -Nu se vor utiliza mai mult de doua coturi pentru racordarea sobei la cos; -Se va avea grija ca orice obiect din jurul sobei sa fie asezat la cel putin 50 cm de la latura dinspre focar a sobei si la cel putin 30 de cm de celelalte laturi.

II. MODUL DE EXPLOATARE (FOLOSIRE) La prima punere in folosire a sobei se va face un foc usor pentru uscarea corecta a captuselii de samota si evitarea deteriorarii acesteia. Se procedeaza in felul urmator: -Se deschide usa focarului; -Se aseaza pe gratarul sobei cea. 0,2 kg aschii de lemn, iar deasupra cea 0,5 kg lemne; -Se deschide clapeta de pornire, asezata langa cuptor in partea opusa focarului, tragand de buton, pentru asigurarea unui tiraj direct. Regulatorul de aer se aduce la pozitia complet deschisa *); -Se aprinde focul dupa care se inchid toate usile sobei; -Dupa aprinderea focului se inchide clapeta de pornire, gazele calde circuland in jurul cuptorului *). De acum incolo soba se alimenteaza dupa modul dorit de folosire. Soba fiind dotata cu un gratar, inainte de fiecare utilizare cenusa trebuie scuturata. La gatit serveste plita sobei cu cele doua ochiuri de gatit *). Pentru fiert, vasele pot fi asezate pe ochiuri acoperite cu capace sau descoprite, in functie de intensitatea focului si de rapiditatea fierberii dorita *). Pe suprafetele plitei langa ochiuri poate fi mentinuta fierberea (deasupra focarului) sau temperatura destul de ridicata a preparatelor. Timpul de fierbere sau incalzire este in functie de materialul si grosimea peretilor vasului. El poate fi redus prin acoperirea vaselor. Pentru copt si fript serveste cuptorul sobei *). El este prevazut cu doua ghidaje laterale asigurand posibilitatea introducerii tavii cu preparate la diferite nivele ale cuptorului dupa felul preparatului *). Pentru copt preparatele se introduc in cuptorul deja cald *). Depozitarea lemnelor ce se folosesc se face in locuri ferite de ploaie, vant, soare, zapada, inghet, caldura excesiva etc, adica , in magazii inchise sau pivnite unde actiunea agentilor atmosferici enumerati mai sus nu poate avea efecte negative asupra bunei conservari a lemnelor.La locurile de intrebuintare se va aduce o cantitate de lemne necesara pentru consumul de o zi.

III. INTRETINEREA SOBEI Cutia cenusarului se goleste o data pe zi, gratarul sobei urmand a fi curatat inainte de fiecare golire. Burlanele si canalele pentru circulatia gazelor se curata periodic de catre un specialist, cu aceasta ocazie efectuandu-se controlul si reparatia captuselii de samota. Rama sobei se curata prin slefuire, plita sobei se curata cu praf de lustruit pentru sobe, iar partile emailate si cromate se vor spala cu carpa umeda si dupa aceea se vor sterge cu o carpa uscata. Se evita razuirea si zgarierea partilor ceramice si cromate precum si curatirea lor cu obiecte care pot produce deteriorarea stratului protector.

IV. IMPORTANT DE RETINUT In cazul cand se racordeaza mai multe aparate de incalzit sau gatit la acelasi cos,ele se vor racorda la distanta de cel putin 0,5 m unul de altul. Este strict interzis a se parasi locuinta lasandu-se focul aprins sau sa se doarma in incapere in care mai arde focul cu lemne in soba. Nerespectarea instructiunilor de mai sus scuteste fabrica producatoare de orice raspundere in caz de accidente. Conformati-va prezentelor instructiuni pentru a asigura o functionare responsabila, indelungata si economica a sobei. *) indicatii valabile numai la sobele cu cuptor

Transportul se asigura pana la intrarea in curte/casa - din acel loc transportul in casa cade in sarcina Dvs. Atentie pentru transportul acestor produse agabaritice, este necesar sa aveti liza/carucior pentru transport/chingi textile

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.