Menu
Cosul tau

Ulei mineral pentru tratarea pomilor si arbustilor fructiferi Morpheus Oil, 100 ml, SemPlus

Ulei mineral pentru tratarea pomilor si arbustilor fructiferi Morpheus Oil, 100 ml, SemPlus
-17 %
Ulei mineral pentru tratarea pomilor si arbustilor fructiferi Morpheus Oil, 100 ml, SemPlus
  • Disponibilitate: Disponibil
  • Cod produs: chrmsm_0029
12,00Lei
10,00Lei
Intra in legatura cu specialistii nostrii:
COMENZI TELEFONICE: 0784.099.959 / 0745.756.405 / 0746.133.116
CONSULTANTA PROTECTIA PLANTELOR: 0753.168.043
COLABORARI PJ SI SEAP: 0745.756.380

MORPHEUS OIL este un produs formulat pe bază de ulei mineral USP și are rolul de a proteja pomii și arbuști fructiferi împotriva dăunătorilor și bolilor care se pot instala în scoarță sau în crăpăturile din scoarță.

Având în compoziția sa ulei mineral pur și adjuvanți  (glycol) acesta pătrunde în stratul superficial al scoarței și în toate locurile în care insectele pot hiberna pe perioada iernii. Ajuns în contact cu insectele, larvele sau sporii patogenilor, îi neutralizează imediat îndepărtând în acest fel riscul adăpostirii bolilor și dăunătorilor pe perioada toamnei/iernii/primăverii.

 

MORPHEUS OIL este un protector general pentru pomii și arbuștii fructiferi. Acesta se recomandă a fi aplicat o dată toamna, o dată primăvara în dozele recomandate.


Tratamentul cu ulei horticol se poate face atat toamna, cat si iarna sau primavara devreme.

Este necesar ca uleiul horticol sa fie aplicat in perioada vegetativa, pana la umflarea mugurilor.

Momentul optim pentru tratamentul cu ulei horticol este la sfarsitul repausului vegetativ si inceputul dezmuguritului.
In perioada de vegetatie exista numerosi factori care pot influenta numarul si eficienta tratamentelor, cei mai multi daunatori actionand in prima parte de vegetatie, de la inceputul inmuguririi pana cand fructele incep sa fie cat o aluna, interval in care de multe ori conditiile meteo fac imposibile stropirile la timp.

DĂUNĂTORI COMBĂTUȚI:

1. Paduchele de San Jose – (Quadraspidiotus perniciosus) este un daunator periculos si frecvent intalnit la pomii din gradini si livezi, care ierneaza in stadiu larvar (varsta I) sub un scut, pe tulpina pomilor fructiferi;
2. Gargarita bobocilor de mar (Anthonomus pomorum) – adultii pot ierna ascunsi in scoarta pomilor fructiferi, pe sol, sub pomii fructiferi.
3. Viermele merelor – (Cydia pomonella) – larvele ierneaza ascunse intr-un cocon, sub scoarta sau crapaturile de pe tulpina pomilor fructiferi.
4. Paduchele lanos – (Eriosoma lanigerum) – larvele ierneaza pe ramurile deja atacate ale pomilor fructiferi;
5. Paianjenul rosu al pomilor fructiferi – (Panonychus ulmi) – ouale acestui acarian sunt plasate adanc in crapaturile sau perforatiile facute chiar de daunator, pe tulpina sau crengile pomilor fructiferi;
6. Afidele – Paduchele roz galicol al marului (Dysaphis spp.), Paduchele verde al marului (Aphis pomi), Paduchele negru al ciresului (Myzus cerasi), Paduchele verde al piersicului (Myzus persicae), Paduchele cenusiu al prunului (Hyalopterus pruni). Peste iarna, ouale acestor specii supravietuiesc pe crengile plantelor atacate.


Datorita faptului ca daunatorii ierneaza in locuri diferite, la aplicarea tratamentului cu MORPHEUS OIL, stropirile trebuie sa vizeze crengile, dar si tulpinile, unde stau ascunsi cei mai multi dintre daunatori, deoarece sunt mai rugoase, cu crapaturi, fiind un adapost mult mai sigur.

 

Doze recomandate:

Foliar:

2,5 litri /  în 100 litri (nu mai mult de 35L/ha)

 

Conținut: 100% ulei mineral USP

 

 

Condiții de păstrare:

5-25 grade Celsius

 

Valabilitate: 36 luni

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha

*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.