Menu
Cosul tau

Biofortificant imunostimulator pentru coacerea legumelor si fructelor SELENA.TEQ (doza pentru 1000 mp - vol. 120 ml)

SELENA.TEQ este un biofortificant imunostimulator hidrosolubil (sub forma de pulbere) pentru toate tipurile de legume si fructe si este formulat pe baza de materie organica pura.

Acesta contine aminoacizi, acizi humici, acizi fulvici si oxid de potasiu, elemente indispensabile in procesul de coacere (ajungere la maturitate) al culturilor vegetale.

SELENA.TEQ este un tonic general pentru plante, le ajuta sa valorifice eficient nutrientii din sol, stimuleaza plantele sa-si intareasca peretii celulari si asigura necesarul de nutrienti pentru legumele si fructele care tocmai au format rodul.

Potasiul continut in produs este cunoscut ca fiind macroelementul responsabil cu ultima parte a unui ciclu de vegetatie al plantelor, si anume coacerea. Administrat la timp si in cantitati suficiente, acesta asigura un rod de calitate, uniform, cu gust si aspect placut.

Solurile unde se cultiva in regim intensiv legume sunt saracite de potasiu, iar refacerea naturala a acestuia nu poate fi suficienta pentru urmatoarea cultura vegetala, motiv pentru care se recomanda a se aplica fiecarui ciclu de vegetatie o cantitate de potasiu suficienta pentru a obtine o recolta bogata.

Toate substantele continute in SELENA.TEQ sunt obtinute din surse naturale (90%), sunt 100% hidrosolubile, 100% asimilabile si 100% sigure pentru sanatatea omului si a animalelor.

SELENA.TEQ este un produs special realizat in baza principiilor tehnologiei IMUNO.TEQ si are in compozitia sa:

- Lizina (LYS) C6H14N2O2;
- Arginina (ARG) C6H14N4O2;
- Histidina (HYS) C6H9N3O2;
- Acid aspartic (ASP) C4H7NO4;
- Acid glutamic (GLU) C5H9NO4;
- Alanina (ALA) C3H7NO2;
- Valina (VAL) C5H11NO2;
- Leucina (LEU) C6H13NO2;
- Izoleucina (IZO) C6H13NO2;
- Metionina (LEU) C5H11NO2S;
- Fenilalanina (PHE) C9H11NO2;
- Triptofan (TRP) C11H12N2O2;
- Prolina (TRP) C5H9NO2;
- Glicina (GLY) C2H5NO2;
- Serina (SER) C3H7NO3;
- Treonina (THR) C4H9NO3;
- Cisteina (THR) C3H7NO2S;
- Tirozina (TYR) C9H11NO3;
- Asparagina (ASN) C4H8N2O3;
- Glutamina (GLN) C5H10N2O3;
- acizi humici;
- acizi fulvici;
- enzime vegetale;
- vitamine.

SELENA.TEQ are efect rapid asupra plantelor, dintre care enumeram:

- coacerea uniforma a rodului/fructelor;
- imbunatatirea calitatii acestora;
- stimularea plantei sa proceseze o cantitate mai mare de nutrienti;
- stimularea plantei sa ajunga mai repede la maturitate;
- cresterea in dimensiune a rodului.

 

Metoda de aplicare: 

Foliar (legume, fructe in solarii si in camp)
120 ml in 100 litri de apa / 1000 mp *
*2-3 tratamente / ciclu de vegetatie (imediat dupa formarea rodului si la distanta de 14 zile)
 

Fertigare (legume, fructe in solarii si in camp): 360 ml (3 flacoane 120 ml) / 500 litri apa / 1000 mp

Foliar (pomi si arbusti fructiferi)
Un flacon 120 ml in 500 litri apa / hectar

Pentru suprafete mai mici se recomanda a se aplica astfel:

Pentru 50 metri patrati: 1 lingurita dizolvata in 5L de apa, aplicare foliara
Pentru 100 metri patrati: 2 lingurite dizolvate in 10 litri de apa, aplicare foliara

Se va pastra proportia de 1:5 (o lingurita de produs in 5L de apa) pentru suprafete din 50 in 50 metri patrati.

 

CONTINUT FLACON:

20% AMINOACIZI, din care:
   - 50% L-aminoacizi
   - 10% N
   - 13% P2O5
   - 15% K2O

80% CARBON ORGANIC, din care:
- 56% acizi humici
- 16% acizi fulvici
- 8% K2O.
 

Culturi agricole: legume, fructe, pomi si arbusti fructiferi
Temperatura de depozitare: 5-30 grade CelsiusROLUL AMINOACIZILOR:

Alanina:
 are o actiune asupra vitezei de crestere a plantelor si stimuleaza formarea clorofilei. De asemenea, stimuleaza dezvoltarea radacinilor si este aminoacidul primar al sevei.

 

Arginina: este activa in stimularea fotosintezei si intarzie procesul de imbatranire biologica. Are o actiune asupra vitezei proceselor biologice si asupra puterii raspunsului plantei la boli, stres, etc.

Acidul aspartic: are o actiune asupra puterii raspunsului plantei la boli, stres. Reprezinta o sursa de azot pentru planta si participa la multe procese metabolice. Aspargina este purtatorul azotului, unul dintre nutrientii cei mai importanti pentru planta.

 

Cisteina: are o actiune asupra reducerii sulfului din planta. Participa la reducerea sulfatului asimilativ in cloroplast.
 

Acidul Glutamic: are o actiune asupra cresterii vegetative de la inceputul cresterii vegetative pana la recoltare. Contribuie la asimilarea azotului anorganic de catre planta. Este un precursor al noilor aminoacizi.
 

Glicina: este unul dintre primii compusi utilizati in sinteza clorofilei (un mijloc de prevenire impotriva clorozei). O actiune cruciala in formarea tesuturilor vegetale. Contribuie la cresterea vegetativa a plantei si are un rol important in procesul de polenizare si fructificare, inlesnind dezvoltarea mugurilor si a frunzelor. Ea este, de asemenea, implicata in sistemele de rezistenta in fata unor situatii contrare.
 

Histidina: este implicata in procesul cresterii vegetative, de la inceputul cresterii vegetative pana la recoltare. Acesta intra in joc intr-un numar mare de procese metabolice: productia de celule, productia de histamina.
 

Izoleucina: are o actiune asupra cresterii vegetative de la inceputul cresterii vegetative pana la recoltare.
 

Leucina: ajuta la regenerarea si repararea celulelor tisulare si regleaza nivelurile de azot din planta.
 

Lizina: este activa in stimularea fotosintezei si intarzie procesul de imbatranire biologica. Are o actiune asupra cresterii vegetative de la inceputul cresterii vegetative pana la recoltare. Ea este, de asemenea, implicata in sistemele de rezistenta in fata unor situatii contrare.
 

Metionina: are o actiune asupra maturitatii fructelor si are un rol important in revitalizarea radacinilor. Actioneaza asupra senescentei frunzelor si florilor si intarzie caderea frunzelor si fructelor. Metionina reprezinta un fitohormon foarte important.
 

Fenilalanina: joaca un rol esential in mecanismele de aparare si in constituirea peretilor si fibrelor. Promoveaza germinarea, cresterea lastarilor si stimuleaza formarea radacinilor.
 

Prolina: are o actiune asupra gestionarii apei pentru culturi si intareste peretii celulari. Are o actiune asupra rezistentei la conditii extreme precum caldura, frig, seceta, salinitate. Favorizeaza rata polenizarii, protejand polenul impotriva vremii nefavorabile sau promovand recuperarea germinarii polenului dupa frig.
 

Serina: are o actiune asupra stimularii fotosintezei, asupra puterii raspunsului plantei la boli, stres, etc. Are un rol important in echilibrul hormonal din planta. Are o actiune asupra reducerii sulfului.
 

Treonina: are o actiune asupra puterii raspunsului plantei la boli, stres.
 

Triptofan: are o actiune asupra puterii raspunsului plantei la boli, stres. Este sintetizat mai ales in tulpini si frunze tinere si in seminte in curs de dezvoltare. Efecte principale: cresterea, alungirea celulelor, stimularea apicala a dezvoltarii fructelor, formarea mugurilor, formarea de noi radacini, stimularea sintezei etilenei, inhibarea caderii frunzelor si fructelor.
 

Tirozina: joaca un rol esential in mecanismele de aparare si in constituirea peretilor si fibrelor plantei, actionand asupra puterii raspunsului plantei la stres, boli, etc.
 

Valina: are o actiune asupra vitezei de formare a radacinilor si asupra vitezei de crestere a unei plante. Are, de asemenea, o actiune asupra formarii semintelor. Ea este implicata in sistemele de rezistenta in fata unor situatii contrare.


SELENA.TEQ face parte din tehnologia IMUNO.TEQ, tehnologie inovativa care are la baza selectarea celor mai eficiente substante biofortifiante si imunostimulatoare pentru toate culturile vegetale.
Produsele care fac parte din tehnologia IMUNO.TEQ se prezinta sub forma de pulberi superconcentrate si sunt 100% hidrosolubile. 
O noutate in domeniu, tehnologia IMUNO.TEQ propune folosirea biofortificantilor imunostimulatori superconcentrati in locul inputurilor agricole clasice, deoarece produsele realizate sub aceasta tehnologie acopera tot spectrul de nevoie pe care la au culturile vegetale.
Dozele reduse / hectar fac produsele IMUNO.TEQ sa fie ergonomice, usor de pastrat si transport, iar termenul de valabilitate al acestora este de 5 ani.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.