Germinarea în vată de cocos sau turbă este o metodă alternativă, care implică plantarea semințelor  într-un mediu ușor și aerat, cum ar fi vată de cocos sau turbă. Acest mediu oferă o umiditate optimă pentru germinare și, de asemenea, permite o drenare bună a apei. Este important să se ude regulat acest mediu pentru a menține umiditatea optimă.

 

Germinarea în pungi sau cutii cu perforații este o metodă bună pentru a germina semințe în interior sau într-un mediu cu condiții nefavorabile. Acestea permit aerisirea semințelor și mențin umiditatea optimă pentru germinare. Este important să se ude regulat aceste cutii sau pungi și să se asigure că nu există acumulare de apă în interiorul lor.

 

Germinarea în recipiente cu apă este o metodă utilizată pentru a înmuia semințele înainte de a le planta într-un mediu ușor și aerat. Aceasta implică înmuierea semințelor în apă pentru o perioadă de timp, apoi plantarea lor într-un mediu ușor și aerat. Este important să se asigure că semințele sunt complet înmuiate înainte de a le planta și să se ude regulat acest mediu pentru a menține umiditatea optimă.

Este foarte important ca semintele de legume sa fie inmuiate intr-o solutie benefica pentru seminte, care sa aiba atat rol antifungic, dar de stimulare a incoltirii, cum ar fi Keyasol  sau Verde Start!