Menu
Cosul tau

Input ecologic cu efect antifungic, insecticid si acaricid, Firewall IF, 1 litru, SemPlus

Firewall IF este un input ecologic formulat pe bază de dioxid de siliciu si microorganisme benefice este un produs inovator și eficient în combaterea dăunătorilor și bolilor din agricultură. Acesta reprezintă o alternativă sigură și sustenabilă la substanțele chimice agresive folosite tradițional în agricultură, având multiple efecte benefice în controlul insectelor, fungilor și acarienilor.

 1. Dioxidul de siliciu - Baza formulării ecologice: Dioxidul de siliciu (SiO2) este un compus natural care se găsește în mod obișnuit în pietre, nisip și soluri. Este un mineral non-toxic și biodegradabil, ceea ce îl face un candidat ideal pentru dezvoltarea unui input ecologic în agricultură.

 1. Acțiune insecticidă: Inputul ecologic pe bază de dioxid de siliciu acționează asupra dăunătorilor prin intermediul unui mecanism mecanic. Prin pulverizarea sau aplicarea sub formă de pulberi fine, particulele de dioxid de siliciu se atașează la suprafața insectelor. Din cauza structurii lor aspre și abrazive, particulele de siliciu deteriorează exoscheletul insectelor, provocând deshidratarea și moartea acestora. Acest mecanism de acțiune fizică nu permite dezvoltarea rezistenței la tratament, ceea ce îl face eficient pe termen lung în combaterea insectelor dăunătoare.

 1. Efect fungicid: Dioxidul de siliciu are, de asemenea, proprietăți antifungice semnificative. Când este aplicat pe plante, particulele fine de siliciu acționează asupra sporelor fungice și a miceliului prin contact direct. Ele deteriorează pereții celulelor fungice, împiedicând dezvoltarea și răspândirea bolilor. Astfel, inputul ecologic pe bază de dioxid de siliciu ajută la prevenirea și controlul diverselor infecții fungice care afectează recoltele.

 1. Acțiune acaricidă: În ceea ce privește acarienii, dioxidul de siliciu funcționează în mod similar ca și în cazul insectelor. Particulele fine se fixează pe corpul acarienilor, provocând deteriorarea exoscheletului lor și, în final, conducând la moartea acestora. Această abordare mecanică în controlul acarienilor este eficientă și, la fel ca în cazul insectelor, nu permite dezvoltarea rezistenței.

 1. Avantaje ale inputului ecologic pe bază de dioxid de siliciu:

 • Sustenabilitate: Dioxidul de siliciu este un material natural și biodegradabil, minimizând impactul negativ asupra mediului.
 • Siguranță: Acest input nu prezintă riscuri majore pentru oameni, animale sau organismele benefice din ecosistem.
 • Durabilitate: Mecanismul de acțiune fizică împiedică dezvoltarea rezistenței în rândul dăunătorilor.
 • Compatibilitate: Poate fi integrat în strategii de gestionare a dăunătorilor alături de alte metode ecologice sau biologice.
 • Prevenirea reziduurilor: Fiind un material natural, nu lasă reziduuri toxice pe culturi sau în sol.

 1. Aplicații practice: Inputul ecologic pe bază de dioxid de siliciu poate fi utilizat pe o gamă largă de culturi agricole, inclusiv legume, fructe, cereale și flori ornamentale. De asemenea, poate fi aplicat în sere, solarii și câmpuri deschise. Pentru o eficacitate maximă, este importantă aplicarea în mod corespunzător, ținând cont de doza recomandată și momentul potrivit în ciclul de dezvoltare al plantelor.

Firewall IF reprezintă o inovație semnificativă în domeniul protecției plantelor, oferind o soluție sigură, sustenabilă și eficientă în combaterea insectelor, fungilor și acarienilor. Această abordare mecanică de control al dăunătorilor prezintă multiple avantaje, contribuind la protejarea recoltelor și a mediului într-o manieră ecologică și responsabilă.

          Modul tehnic de acțiune al microorganismelor împotriva acarienilor și insectelor:


1. Bacillus Licheniformis (1 x 10^7 ufc/ml):
o Secreția de enzime: Bacillus Licheniformis produce enzime cu potențial de digestie a membranelor celulare ale acarienilor și insectelor, ducând la distrugerea acestora
o Competiție pentru resurse: Ocupă suprafețele plantelor și concurează pentru resurse nutritive, limitând astfel resursele disponibile pentru dăunători.
2. Bacillus Polymyxa (1 x 10^6 ufc/ml):
o Producția de metabolii secundari: Secretă compuși chimici cu proprietăți antibacteriene și antifungice, care pot afecta unele din bacteriile care sunt sursa hranei pentru acarieni și insecte
o Competiție pentru spațiu: Bacillus Polymyxa se atașează la suprafața plantelor și împiedică colonizarea de către dăunători prin ocuparea spațiului.
3. Bacillus Pumilus (1 x 10^7 ufc/ml):
o Secreția de enzime proteolitice: Bacillus Pumilus eliberează enzime proteolitice (proteaze) care pot degrada proteinele esențiale pentru viața acarienilor și insectelor, ducând la moartea acestora
o Producția de metaboliti antimicrobieni: Produce metaboliți cu proprietăți antibacteriene care pot afecta microorganismele asociate cu dăunătorii.
4. Bacillus Subtilis (1 x 10^7 ufc/ml):
o Secreția de lipaze: Bacillus Subtilis produce lipaze, care pot degrada membranele lipidelor ale acarienilor și insectelor, afectând integritatea lor structurală
o Producția de substanțe antagoniste: Bacillus Subtilis secretă substanțe antagoniste care pot interfera cu procesele biologice ale dăunătorilor, perturbând activitatea lor metabolică.

 

Modalitatea de aplicare:


0,8-1L / ha în 200 litri apă, pentru toate tipurile legume (câmp și solarii), căpșuni (câmp și solarii), arbuști fructiferi, pomi fructiferi.
Se recomandă a fi aplicat atunci când temperatura aerului depășeste 15 grade Celsius. Este un produs ecologic, necesită un timp mic de pauză între tratamente
(3-5 zile), nu afectează calitatea legumelor/fructelor, dacă este aplicat când acestea sunt aproape coacere.
Pentru suprafețe mici se va doza astfel:
Foliar, cu atomizorul (pompa): 100 ml în 20 litri apă / 1000 mp

Conținut declarat:
1% Dioxid de siliciu
0,5% K2O din K2C14H8O4
Bacillus Licheniformis (1 x 10^7 ufc/ml)
Bacillus Polymyxa (1 x 10^6 ufc/ml)
Bacillus Pumilus (1 x 10^7 ufc/ml)
Bacillus Subtilis (1 x 10^7 ufc/ml)
Lot: vezi pe ambalaj
Data fabricației: vezi pe ambalaj
Valabilitate: 24 de luni de la data fabricației
Depozitare: La loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale
soarelui și de îngheț (5-25 grade Celsius)

 

 

Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate1 litru
Culturalegume
Cultura BIOpotrivite
Efect asupra albinelorfara
Mirossesizabil
Modul de actiuneconctact, sistemic
Scapa deacarieni, afide, viermi, nematozi, musculita alba, tuta absoluta
StareEC - concentrat emulsionabil
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual
Caracteristici generale - Agricultura bio
Input agricolagent de daunare
Specificatii tehnice
Substanta activaBacillus Thuringiensis, Lysinibacillus Sphaericus

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.